Последни новости

Работата на Battleborn прекинува на есен


  1. Правила и услови за користење

   Прочитајте ги сите правила и услови пред да почнете да пишувате.
   Теми:
   3
   Мислења:
   11
  2. Генерална ИТ дискусија

   Дискусија за работи кои се однесуваат на ИТ а неможат да се сместат во друг дел од форумот.
   Теми:
   1,060
   Мислења:
   18,513
   Последно: Inversion Table - Teeter Costigan_Jr, 19 Септември 2017 at 20:22
  3. IT.mk известувања

   Сите вести, известувања и најави за и околу IT.mk и соодветните сервиси.
   Теми:
   147
   Мислења:
   3,612
   Последно: Миграција од com.mk > .мк + HTTPS psyside, 26 Април 2017
  4. Ваши сугестии / забелешки / проблеми

   Овде истакнете ги сите Ваши забелешки, сугестии и проблеми за се во врска со форумов.
   Теми:
   536
   Мислења:
   9,353
   Последно: Кога би бил ваш IT.com.mk, вие би.... Avid, 20 Септември 2017 at 15:28
  5. Добродојдовте!

   Нови сте на форумов? Претставете се тука.
   Теми:
   576
   Мислења:
   10,076
   Последно: Здраво на сите Fatal1ty_, 16 Септември 2017 at 07:46
  1. ИТ Вести од светот

   Дискутирајте за сите светски гео-политички случувања кои влијаат и се поврзани со ИТ.
   Теми:
   964
   Мислења:
   9,249
   Последно: Best & Worst Laptop Brands 2016 kjosmofon, 6 Септември 2017
  2. ИТ Вести од Македонија

   Дискутирајте за сите ИТ новости и случувања во Македонија
   Теми:
   574
   Мислења:
   7,944
  1. Генерална дискусија

   Општа тема поврзана со Интернет.
   Теми:
   1,685
   Мислења:
   33,697
   Последно: Искуство со lyoness NecrotoX, 19 Септември 2017 at 13:32
  2. CMS (WordPress, Drupal, Magento, Joomla...)

   Форум за сите дискусии поврзани со CMS системи, аддони и плагини за нив и сл
   Теми:
   41
   Мислења:
   362
   Последно: Прашања од почетник marv, 16 Септември 2017 at 16:44
  3. Старт-ап сцена

   Место за дискутирање на македонската, регионалната и светската старт-ап сцена. Споделувајте интересни стартапи и новости поврзани со нив.
   Теми:
   14
   Мислења:
   185
   Последно: Пронајди krema, 19 Јуни 2017
  4. Е-Бизнис

   Тука дискутирајте за начини на заработка online, е-бизнис решенија и слично.
   Теми:
   548
   Мислења:
   16,402
  5. Е-Маркетинг

   Дискутирајте на теми поврзани со е-маркетинг - начин на промоција на веб сајтови, оптимизација за пребарувачи и слично.
   Теми:
   171
   Мислења:
   2,302
   Последно: SEO DeeJayZone, 19 Септември 2017 at 16:57
  6. Веб Хостинг

   Тема за хостинг решенија, карактеристики, компании и слично.
   Теми:
   430
   Мислења:
   4,455
   Последно: Хостинг провајдер akslnrdn, 8 Септември 2017
  7. Блогирање и блогосфера

   Дискусии за се во врска со блоговите и блогирањето. Размена на искуства, соработка и дискусија помеѓу блогерите.
   Теми:
   147
   Мислења:
   1,245
   Последно: Македонски Блогови Accipiter82, 7 Мај 2017
  8. Останато

   Сите останати работи поврзани со Интернет, корисни веб линкови, веб софтвер и слично.
   Теми:
   748
   Мислења:
   8,837
   Последно: Проблем со ЕВН акаунт xdrulz, 15 Септември 2017 at 14:32
  1. Процесори, матични плочи и меморија

   Дискусии за процесори, матични плочи и мемории
   Теми:
   1,732
   Мислења:
   32,377
   Последно: AMD Zen & AМ4 платформа Avid, 17 Септември 2017 at 17:12
  2. Графички картички, звучни картички и монитори

   Дискусии за разни видови на графички картички, звучни картички и монитори.
   Теми:
   1,561
   Мислења:
   38,756
   Последно: Графичка од 11К - 12К мах farkizz, 19 Септември 2017 at 19:33
  3. Скенери и принтери

   Дискусија за секаков вид на печатачи и скенери
   Теми:
   232
   Мислења:
   1,922
   Последно: Проблемчиња со HP LaserJet 1020 Metuzalem, 17 Август 2017
  4. Overclock & Modding

   Место за сите ентузијасти и љубители на екстремни компјутери
   Теми:
   267
   Мислења:
   7,988
  5. Конфигурации

   Се за конфигурации,помош,мислења,најдобри производи...
   Теми:
   527
   Мислења:
   14,427
   Последно: Стигна денот да се подновам(Help) goce03, 20 Септември 2017 at 14:37
  6. Преносни компјутери и таблети

   Форум наменет за дискусија поврзана со преносни уреди, проблеми, препораки и дополнителна опрема
   Теми:
   515
   Мислења:
   8,924
   Последно: Искуства со кинески лаптопи? kirev, 19 Септември 2017 at 19:06
  7. Електроника - гаџети, електронски компоненти

   Дискусија на електроника и електронски компоненти
   Теми:
   188
   Мислења:
   23,203
   Последно: Избор на клима уред? Maurelie, 20 Септември 2017 at 20:16
  8. Oстанато

   Дискусија за сите останати компјутерски делови.
   Теми:
   2,752
   Мислења:
   49,019
   Последно: Mеханички тастатури dangthe, 20 Септември 2017 at 13:51
  1. Генерална дискусија

   Општа дискусија во врска со компјутерски софтвер за сите постоечки оперативни системи. (Рецензија, ревизија, критики, предлози, оцени, итн.)
   Теми:
   1,821
   Мислења:
   18,729
   Последно: Копирање на табели во Excel kirev, 7 Септември 2017
  2. Драјвери

   Драјвери. Ваши проблеми, решенија.
   Теми:
   412
   Мислења:
   3,047
   Последно: HID Keyboard Device Daniel86, 28 Август 2017
  3. Софтвер за мобилни телефони и MP3 players

   Секаков вид софтвер поврзан со мобилните телефони и MP3 player-и (aпликации, игри, итн.)
   Теми:
   186
   Мислења:
   1,417
   Последно: Acer a1-840 проблем ayahuasca, 20 Септември 2017 at 13:37
  4. Софтвер за останати видови на ИТ уреди

   Дискусии за сите останати видови на софтвер.
   Теми:
   118
   Мислења:
   1,082
   Последно: Skype Problem worker_x, 19 Август 2017
  1. Microsoft Windows

   98, ME, OS/2, NT, 2000, XP, 2003, Vista, CE, 7 и други.
   Теми:
   1,364
   Мислења:
   22,366
   Последно: Windows 10 генерална дискусија Avid, 20 Септември 2017 at 17:57
  2. GNU/Linux

   RedHat, Debian, SuSe, Fedora, Ubuntu, Slackware, Mandriva и други.
   Теми:
   946
   Мислења:
   9,690
   Последно: Kali Linux gdamjan, 15 Септември 2017 at 18:32
  3. BSD

   OpenBSD, FreeBSD, NetBSD...
   Теми:
   9
   Мислења:
   98
  4. Mac OS

   Mac OS 7/8/9, Mac OS X, Darwin...
   Теми:
   170
   Мислења:
   1,991
   Последно: ipad2 krale, 19 Септември 2017 at 23:07
  5. Oстанати

   AIX, Solaris, BeOS, Palm OS, Xenix и други.
   Теми:
   80
   Мислења:
   791
   Последно: Lenovo G570 Проблем hebocig, 4 Септември 2017
  1. LAN // WAN // MAN // PAN // CAN

   Зборувајте за LAN, WAN, MAN и сите други видови на мрежи, нивен софтвер, хардвер, конфигурација и слично.
   Теми:
   587
   Мислења:
   6,593
   Последно: Проблем со интернет krema, 18 Септември 2017 at 16:12
  2. Wi-Fi

   Тука дискутирајте за сите работи поврзани со Wi-Fi
   Теми:
   407
   Мислења:
   5,342
   Последно: Mi Wifi Mini Wireless AC рутер DrMTR, 19 Септември 2017 at 23:06
  3. VPN и VLAN

   Тема за работи поврзани со VPN и VLAN
   Теми:
   28
   Мислења:
   262
   Последно: VPN Сервер за на Vip мрежа kebe, 25 Февруари 2017
  4. VoIP

   Теми во врска со VoIP.
   Теми:
   28
   Мислења:
   343
   Последно: VIP Communicator / VIP SIP на нокиа Jordan81, 11 Април 2017
  5. Oстанато

   За се останато во врска со мрежи и протоколи, дискутирајте тука.
   Теми:
   246
   Мислења:
   3,172
   Последно: Како да сменам ИП адреса? bLaCk AnArChY, 31 Јули 2017
  1. Компјутерска безбедност

   Дискутирајте за безбедност на информации - софтвер, хардвер и методи за заштита, видови напади и друго.
   Последно: CCleaner infected with backdoor NecrotoX, 19 Септември 2017 at 13:41
  2. Криптографија // Стеганографија // Енкрипција

   Дискусија за разни видови прикриени комуникации и енкрипција на фајлови.
   Теми:
   45
   Мислења:
   391
   Последно: OTF енкриптирање на фалјови moongose, 4 Август 2017
  3. Сигурност кај мобилни телефони

   Дискутирајте за сигурноста на мобилните телефони
   Теми:
   18
   Мислења:
   350
  1. C // C++

   Дискусии поврзани со C и C++ програмски јазици.
   Теми:
   512
   Мислења:
   4,912
   Последно: C++ за почетници, помош bokiscout, 28 Август 2017
  2. Java

   Дискусии поврзани со Java
   Теми:
   175
   Мислења:
   1,305
   Последно: NetBeans Maven RESTful JensenInterceptor, 5 Јули 2017
  3. PHP, ASP, JSP (JavaServer Pages)

   Дискусии поврзани со PHP, ASP и JSP
   Теми:
   534
   Мислења:
   3,802
   Последно: Client<->Server Communication [RSA&AES/PHP] Pulse, 13 Септември 2017
  4. ASP.NET // VB.NET // C# // Coldfusion

   Дискусии поврзани со програмирање во ASP.NET, VB.NET, C# и Coldfusion
   Теми:
   201
   Мислења:
   1,192
  5. Програмирање на мобилни платформи

   Дискусии поврзани со програмирање на Androird, iPhone, BlackBerry, Symbian... u name it!
   Теми:
   41
   Мислења:
   229
   Последно: Цени за изработка на Android апликација NecrotoX, 20 Септември 2017 at 12:08
  6. Delphi // Kylix // Object Pascal

   Дискусии во врска со програмските јазици Delphi, Kylix и Object Pascal
   Теми:
   87
   Мислења:
   646
   Последно: Помош ако може?? Creed_Bratton, 11 Март 2015
  7. Perl // Ruby // Python

   Дискусии поврзани со најупотребуваните script-like програмски јазици.
   Теми:
   50
   Мислења:
   315
   Последно: python problem MeNtisH12345678, 31 Јули 2017
  8. Visual Basic

   Дискусии поврзани со Visual Basic
   Теми:
   110
   Мислења:
   958
   Последно: Excel & VB bxxxn, 28 Декември 2015
  9. ActionScript

   Дискусии во врска со ActionScript
   Теми:
   41
   Мислења:
   284
   Последно: Барам Flash игра во Action Script 3 Belco15, 12 Мај 2014
  10. Assembly

   Дискусии поврзани со ASM програмирање
   Теми:
   19
   Мислења:
   156
   Последно: Асемблер задача Boldozer, 25 Април 2017
  11. Останати

   Дискусии во врска со сите останати програмски јазици.
   Теми:
   206
   Мислења:
   1,971
   Последно: Програмирање, што и како да се одбере? Fatal1ty_, 19 Септември 2017 at 09:31
  1. HTML, CSS, JavaScript, XML базирани

   Дискусии и помош во врска со описните јазици, како и нивна манипулација.
   Теми:
   431
   Мислења:
   3,531
   Последно: Wordpress проблем hebocig, 11 Септември 2017
  1. Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Oracle, S

   Дискусија и помош во врска со сите видови бази на податоци.
   Теми:
   133
   Мислења:
   885
   Последно: MySql - MariaDB оптимизација Steff_Maja, 26 Јули 2017
  1. Дизајн и графика

   Веб дизајн, принт дизајн, 3D моделирање, анимација и слично.
   Теми:
   475
   Мислења:
   7,530
   Последно: .мк веб дизајни imperial, 31 Август 2017
  2. Дигитални апарати, камери и слично

   Дискусии поврзани со дигитални апарати, камери и нивно користење.
   Теми:
   221
   Мислења:
   2,911
   Последно: Видео Конференција FiC DoGG, 20 Септември 2017 at 20:09
  3. Видео и аудио продукција

   Креирање на видео и аудио фајлови, софтвер, компресија и друго.
   Теми:
   430
   Мислења:
   5,217
   Последно: Drone Vlog Series worker_x, 18 Септември 2017 at 00:20
  1. Радио, телевизија, радио-телевизиски сигнал и него

   Дискусии во врска со радио и телевизија, радио и телевисиска опрема, мрежи, канали, сигнали, нивна трансмисија и модулација.
  1. Мобилни телефони

   Дискусии за мобилни телефони, нивна употреба, подесување и слично.
   Теми:
   1,595
   Мислења:
   70,624
   Последно: Apple паметни телефони - генерална дискусија TylerMkD, 20 Септември 2017 at 18:15
  2. MP3 плеери и сл.

   Дискусии за MP3/MP4 уреди и слично.
   Теми:
   60
   Мислења:
   613
   Последно: Android Smart TV Box LDK IV-319 godovic, 17 Февруари 2017
  3. Додатоци

   Сите видови на додатоци за овој тип на уреди.
   Теми:
   88
   Мислења:
   723
   Последно: Gimbal за мобилен кај нас? kirev, 31 Август 2017
  1. Туторијали

   Тука постирајте секаков вид на туторијали поврзани со информатичката технологија.
   Теми:
   392
   Мислења:
   3,772
   Последно: Почеток со Adobe Premiere Hatake Kakashi, 9 Септември 2017
  2. Факултети

   Дискусии за факултети и формални ИТ студии
   Теми:
   10
   Мислења:
   867
   Последно: Избор на факултет bokiscout, 15 Август 2017
  3. ИТ книги и списанија

   Тука зборувајте за ИТ книги, списанија, магазини и литература (вклучувајќи и е-книги)
   Теми:
   139
   Мислења:
   1,202
   Последно: Симнувајте бесплатни е-книги kirev, 16 Септември 2017 at 01:02
  4. ИТ Сертификација

   Linux Professional Institute, Micrоsoft corporation, Cisco systems, Citrix systems, Sun Microsystems, IBM, CompTIA, MySQL, Oracle, ISC2, XML, ICT Council, Novell и други.
   Теми:
   93
   Мислења:
   1,086
  5. Останато

   Тука објавувајте линкови до останати едукативни матерјали, корисни артикли, колумни и слично.
   Теми:
   199
   Мислења:
   3,191
   Последно: Duolingo - Македонски јазик Enquito, 9 Септември 2017
  1. Генерална дискусија

   На барање на корисниците, го отвараме форумов за споделување на искуства - позитивни и негативни - низ македонските ИТ продавници, локални и национални. Ова е генерална дискусија на темата.
   Теми:
   44
   Мислења:
   2,810
   Последно: Најдобри онлајн продавници? Rikimaru, 20 Септември 2017 at 13:26
  2. Сугестии за IT.mk/market

   Темава е за сугестии на производи со кои имате добро искуство и се достапни на нашиов пазар, да ни ги предложите да ги поставиме во IT.mk/market
   Теми:
   2
   Мислења:
   35
   Последно: Ваши предлози за IT.mk/market Astro, 5 Август 2016
  1. Игри

   Генерална дискусија за игри
   Теми:
   990
   Мислења:
   17,683
  2. Конзоли

   Дискусии за PS 2 и 3, Wii, Xbox + 360 и сите останати конзоли.
   Теми:
   130
   Мислења:
   1,957
   Последно: Xbox Onе продавници bojasna, 31 Јули 2017
  3. PC

   Тука дискутирајте за PC игрите.
   Теми:
   359
   Мислења:
   8,009
   Последно: Топ 5 игри Sliderr, 27 Август 2017
  4. E-спорт

   Тема за гејминг турнири, тимови, натпревари и општо е-спорт.
   Теми:
   30
   Мислења:
   689
   Последно: Dota 2 регрутирање Happy, 17 Септември 2017 at 08:30
  5. Гејминг општество

   Дискусии за случувања, кланови и друго.
   Теми:
   111
   Мислења:
   1,723
   Последно: Гоблин Hearthstone event wadapdoc, 19 Август 2017
  1. Вработување

   Форумот Вработување е префрлен во сервисот IT.mk/kariera
   Теми:
   377
   Мислења:
   1,853
  2. Купувам

   Доколку имате понуди или барате да купите нешто, ова е тема за вас.
   Теми:
   1,900
   Мислења:
   8,535
   Последно: Купувам процесор i5 сокет LGA 1150 Nightingale, 20 Септември 2017 at 17:23
  3. Продавам

   Доколку имате да понудите нешто за продавање, искористете ја оваа тема.
   Теми:
   3,531
   Мислења:
   25,739
   Последно: Noctua NF-F12 PWM cgfreak, 20 Септември 2017 at 20:15
  1. Off-topic теми

   Имате нешто да кажете што не е поврзано со ИТ? Интересни вести, информации или пак сакате да озборувате - Ова е вистинското место за Вас.
   Теми:
   1,370
   Мислења:
   32,042
  2. Боречки клуб

   Имате проблеми со некој член? Именувајте го во оваа тема и искажете му ги чувствата или објаснете му две-три работи.
   Теми:
   183
   Мислења:
   5,746
   Последно: Офтопик мислењата од Apple темата null_ptr, 19 Септември 2017 at 14:37