Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ИС Софииски

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
238
520
Скопје
davorminchorov.com
Е сега, најмногу ме плашат предметите од прв и втор семестар, започнувам со математиките. Не сум тапа до толку ама постои несигурност во мене, страв од тоа да не заглавам. Сите велат се учи од 0, но дали е стварно така? И вака гледајќи по предметите, каде е подобро според вас, таму или на ПИТ на ФИНКИ?
Математика се учи заради развивање на логика и пристап кон решавање на проблеми. Во иднина тоа ќе прерасне во решавање проблеми со алгоритми и структури на податоци а подоцна целосни софтверски решенија за корисници.

Подобро е да ја имаш таа основа отколку да ја скокнеш целосно како академиите и после се губат целосно кога треба да решат проблем.

Тешко е да се прават споредби на факултети, се зависи од кој учиш и како учиш, и што учиш, дали содржината е релевантна итн.

kristen885

read-only
9 декември 2023
8
4
Математика се учи заради развивање на логика и пристап кон решавање на проблеми. Во иднина тоа ќе прерасне во решавање проблеми со алгоритми и структури на податоци а подоцна целосни софтверски решенија за корисници.

Подобро е да ја имаш таа основа отколку да ја скокнеш целосно како академиите и после се губат целосно кога треба да решат проблем.

Тешко е да се прават споредби на факултети, се зависи од кој учиш и како учиш, и што учиш, дали содржината е релевантна итн.
Благодарам на конструктивното мислење, и на сите други, секоја мисла ми значеше.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.477
2.924
Работава станала доволно голема, за да биди анализирана од некои, хм, новинари од нашето поднебје:
Еве: „Не гледам иднина во Македонија“: Средношколците од Делчево, Берово, Кочани масовно на студии во Бугарија - Независен Весник

Краток цитат од текстот:
Имаат и две канцеларии – едната во Софија, а другата во Кочани.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно