Компјутерска безбедност

Дискутирајте за безбедност на информации - софтвер, хардвер и методи за заштита, видови напади и друго.

 1. Генерална дискусија

  Општи дискусии за компјутерска безбедност.
  Теми:
  238
  Мислења:
  3,321
  Последно: Giveaway Zemana Mobile Antivirus Isak Keyten, 15 Јуни 2017
 2. Вируси // Тројанци // Ботови

  Дискусии како за стари така и за нови вируси, тројанци, ботови и сл.
  Теми:
  148
  Мислења:
  2,147
  Последно: Вирус Проблем со Chrome Cape, 24 Мај 2017
 3. Ранливости // Експлоити // Закрпи

  Дискусија за експлоити (како да се користат, како да се тестирате дали сте подложни на нив, како да се заштитите + ваши мислења), извештаи за новооткриени слабости, како и нивните закрпи.
  Теми:
  548
  Мислења:
  778
 4. Firewall-и // IDS/IPS системи // Анти-Вируси

  Дискусии за сите софтверски и хардверски firewallи, IDS/IPS системи и разни анти-вирусни програми што би ја зголемиле вашата безбедност.
  Теми:
  72
  Мислења:
  1,572
  Последно: Firewall win10 -={K-O-R-U-N}=-, 31 oктомври 2016
 5. Приватност // Анонимност // SPAM

  Дискутирајте за тоа како да ја задржиме нашата приватност и анонимност, и како да се заштитиме од СПАМот
  Теми:
  25
  Мислења:
  385
  Последно: DOS напад ? krema, 18 Јуни 2017
 6. Социјален Инженеринг // Физичка безбедност

  Дискусии околу физичка безбедност (дали е потребна и дали треба да се зголеми), Социјален инженеринг (ризикот од него и тренинг за заштита)
  Теми:
  26
  Мислења:
  258
  Последно: SSL сертификат сетирање zaphod, 24 Август 2016
Подреди:
Наслов
Одговори Прегледи
Последно мислење ↓
 1. gokica
  Одговори:
  156
  Прегледи:
  11,369
 2. FLEGMA
  Одговори:
  146
  Прегледи:
  11,734
 1. coNNectMKD
  Одговори:
  99
  Прегледи:
  5,238
 2. Lokvan
  Одговори:
  143
  Прегледи:
  6,449
 3. Глупав
  Одговори:
  22
  Прегледи:
  703
 4. bogoevski
  Одговори:
  16
  Прегледи:
  1,084
 5. l1d0v1c
  Одговори:
  15
  Прегледи:
  1,533
 6. pekson
  Одговори:
  5
  Прегледи:
  607
 7. kloki
  Одговори:
  4
  Прегледи:
  541
 8. hipo
  Одговори:
  4
  Прегледи:
  713
 9. Allex
  Одговори:
  55
  Прегледи:
  6,914
 10. Gogzy
  Одговори:
  4
  Прегледи:
  805
 11. Oktar
  Одговори:
  97
  Прегледи:
  9,061
 12. maci
  Одговори:
  20
  Прегледи:
  1,529
 13. FLEGMA
  Одговори:
  112
  Прегледи:
  10,397
 14. MartinGR1MR
  Одговори:
  3
  Прегледи:
  853
 15. Gogzy
  Одговори:
  0
  Прегледи:
  805
 16. Zeuus
  Одговори:
  15
  Прегледи:
  2,246
 17. cele_x
  Одговори:
  12
  Прегледи:
  1,674
 18. Dingo
  Одговори:
  12
  Прегледи:
  1,518
 19. FLEGMA
  Одговори:
  10
  Прегледи:
  1,819
 20. DarkoG
  Одговори:
  0
  Прегледи:
  1,649
 21. gamer-eddie
  Одговори:
  27
  Прегледи:
  4,102
 22. RagingDemon
  Одговори:
  7
  Прегледи:
  1,791
 23. FLEGMA
  Одговори:
  11
  Прегледи:
  2,096
 24. Bile_14
  Одговори:
  3
  Прегледи:
  1,542
 25. Bile_14
  Одговори:
  14
  Прегледи:
  2,172

Опции за прикажување на темите

Вчитување...