Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Android Auto

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Јас го направив за VW Passat каде што опцијата беше фабрички заклучена т.е. требаше да платам за да ми ја отклучат. Има и коли на кои што фали хадвер за да поддржуваат Android Auto /Carplay.

Јас ја правев процедурата преку OBDEleven, тоа е прилично специфично за VAG групација и не е како на видеото. Ова на видеото само прави чекори во позадина а јас сам преку апликацијата влегував во модули на колата и менував параметри од исклучено во уклучено.

Ми се чини дека нема да имаш проблем ама само истражи дали OBDто кое што си го купил е од асална фирма. Барај по форуми и редит и осигурај се.
Асална фирма мало сутра... :D

За VW сум гледал клипови, има и еден британец на голфот чуда прави баш со тоа OBDEleven.

Ова иначе кинеско е, на али и на тему се продаваат... И моето е мислам заклучено. Според тоа што видов на нет, вика дека ако имаш 2 усб-иња, каде на едното имаш икони од Телефон и Монитор (екран) со икона за сигнал/мрежа, можеш да го активираш. Мојов има такво, па нека стигне ќе го пробам.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.303
11.852
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
OBDEleven моментално е на попуст, чисто информативно.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Асална фирма мало сутра... :D

За VW сум гледал клипови, има и еден британец на голфот чуда прави баш со тоа OBDEleven.

Ова иначе кинеско е, на али и на тему се продаваат... И моето е мислам заклучено. Според тоа што видов на нет, вика дека ако имаш 2 усб-иња, каде на едното имаш икони од Телефон и Монитор (екран) со икона за сигнал/мрежа, можеш да го активираш. Мојов има такво, па нека стигне ќе го пробам.
Сервис Димовски - 075 626 098
Јави се кај дечкиве, кажи им што сакаш и што кола имаш и ако можат да ти средат, ќе ти кажат и цена.

Работат со електроника, чипуваат коли. Поправаат прегорени модули, добри се.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
OBDEleven моментално е на попуст, чисто информативно.

Има некој нарачано кај нас? Преку македонска пошта ли стига? Би сакал да нарачам, ама да не испадне многу скапо со давачките кај нас.
Update: Видов дека има две опции за испорака. Така да, стандардната веројатно иде преку македонска пошта.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Има некој нарачано кај нас? Преку македонска пошта ли стига? Би сакал да нарачам, ама да не испадне многу скапо со давачките кај нас.
Update: Видов дека има две опции за испорака. Така да, стандардната веројатно иде преку македонска пошта.
Јас имам нарачано, лани во Септември. Стигна за некои 20 дена, по стандардна пошта.
Long coding опциите се само со премиум (или така нешто се викаше) акаунтот. Со кредити не можеш да правиш long coding.
Ако ти треба нешто за програмирање на VAG групација, ја имам најновата верзија на VCDS па ако ти треба со задоволство ќе ти ја позајмам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.737
Видеото беше за CarPlay па си реков во таа тема да не има повеќе познавачи…

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
3 дена го пробував, се разочарав пошто солидни пари бараат тие со систем за да ти активираат или инсталираат Андроид Ауто... Сите клипови по нет што се за ОБД, сите исто покажуваат, чим го ставиш конекторот се ресетира радиото и имаш Андроид Ауто.

Кај мене ништо не дава... Купив и нови Усб кабли, читав демек кабелот морал да бил оригинален, ваков таков... Денес се заебавам цел ден и мочаното мени за Андроид Ауто е ставено во Tel > Options > па тука ти го вади (ама само ако телефонот е поврзан на Блутут за Медиа и + со усб кабелот директно во колата). Од кога еднаш го конектираш и поврзеш, понатаму автоматски го препознава на секое следно врзување.

andr2.jpg andr1.jpg

И криво ми е што не ги купив сите, ни 10 евра не беа... пошто не се со „неограничени“ активации, може да не функционираат после одреден број возила (пример 3).

обд2.jpg
obd.jpg
Не можеш да кодираш нешто за кое што не е способен системот веќе.
Heheee :cool:

Последна промена:

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Еј супер штом си го средил, мило ми е.
Сега наредно купи Carlinkit да не мораш да се конектираш со кабел, туку безжично :)

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Еј супер штом си го средил, мило ми е.
Сега наредно купи Carlinkit да не мораш да се конектираш со кабел, туку безжично :)
Не им давам толку пари. Ова ќе го земам 10 евра е. Иста работа врши.

Screenshot_1.jpg

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Јас со овие рандом немам добро искуство. Имаше лош /слаб сигнал и сецкаше. Си го земав најновиот Carlinkit, околу 1000 денари беше и нема мака.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
397
299
Не им давам толку пари. Ова ќе го земам 10 евра е. Иста работа врши.

Погледнете го атачментот 156509
Чекам ривју за ова. Бидејки ако за 10 долари ја има истата функција како и да ја однесеш на кодер и да ти отклучат carplay/aa тогаш зимам 3. Нема некој кинески bloatware по него?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Чекам ривју за ова. Бидејки ако за 10 долари ја има истата функција како и да ја однесеш на кодер и да ти отклучат carplay/aa тогаш зимам 3. Нема некој кинески bloatware по него?

Не не, не мешај, ова е веќе на активиран Андроид Ауто, место со кабел/усб да се поврзеш, го ставаш ова.

А иначе за 10 долари активирав Андроид Ауто, со горниот ODB2, ама нема на лагер веќе (на Тему). Види на Алиекспрес. Ама мораш да видиш компитабилност пошто има шанси да го преебеш цел систем (така викаат на интернет). Јас го користев овој:

e767d9b6239b3e70.jpg

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Јас со овие рандом немам добро искуство. Имаше лош /слаб сигнал и сецкаше. Си го земав најновиот Carlinkit, околу 1000 денари беше и нема мака.
Те послушав и си земав од @VerGer. Како нарачано денес го пушти на оглас :ROFLMAO:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно