smole
poweruser
- 18 април 2007
- 3.909
- 4.589
optika?40/40 mbps, ne znam sto im stana![]()
optika?40/40 mbps, ne znam sto im stana![]()
Optikaoptika?
Optika![]()
Sosema random proveriv i brzinata e taa 700/100Утре и јас ќе проверам, ама чисто сумњам дека ќе ми се посреќи.
Тиња им е интернетот у задње време. Почнав да чепкам понуди и по другиве оператори, мислам дека ќе ги баталам.
Каков ШАХ МАТ опасно е опасно почнаа борбите ќе видиме кој од операториве ќе издржи до крај на годинава !Од први јуни, цената за кабелска се зголемува од 350 на 450 денари. Истото важи и за Кејблтел
Сега веќе имам одлична причина да ставам оптички и да исклучам телевизија
Задоволен досега.
Последните 5-6 мислења пред твоето се однесуваат за оптиката, имаш и спидтестови.
Најдобро јави им се и разбери се од прва рака, телефонот е спомнат на претходната страна од темава.
Погледнете го атачментот 55108
Ископав и едно пдф по интернетот, мислам дека моделот е истиот ко на сликава. Фирмата е Raisecom.
LAN кабелот од овој уред треба да ти влегува во WAN портот на рутерот и толку, имаш интернет.Дали мојш да објасниш како да приклучам Wi-Fi преку овој уред? Вклучив телекабел со истиов модем ама не сфаќам како требит да го поврзам рутеров со него. Пробав од LAN на модем во WAN на рутер па од рутер LAN во компјутер ама не добивам резултати. Екипата замина и заборајв да ги прашам, сѐ си мислев дека ќе имам WAN порта на модемот. И дали можам да имам пристап до root-от на рутеров?
LAN кабелот од овој уред треба да ти влегува во WAN портот на рутерот и толку, имаш интернет.
Ресетирај го рутерот на фабрички сетинзи, кабел од Лан на уредот од операторот до wan порт на рутерот.
Па не реков дека проблем со ПЦ-то само кажав како беше во мојов случај. Сепак - целта е постигната. Само споделив кај мене на кој начин.Не е до рестарт на pc-то, ресетираш рутер на фабрички, удри disable-enable на мрежна и се ке профункционира.
Кај тебе проблемот беше во рутерот (нити модем нити пц, trust me).
Би требало да е Moderate.Дали телекабел оптиката е позади НАТ?
Би требало да е Moderate.
За да е Open треба да имаш врски за да ти отворат.
Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
Не.Дали телекабел оптиката е позади НАТ?