mn jaki tie teletokabel kako dase prefrlam>>>?Кај нас на селскиов оператор има дискавери и оние каналите за кладилница со спортој.
mn jaki tie teletokabel kako dase prefrlam>>>?Кај нас на селскиов оператор има дискавери и оние каналите за кладилница со спортој.
Можда офф-топик, но дали знаете дали има некој тарифи за пензионери на Телеком или можда ВИП?
Имаш на Телеком пензионер тарифа во постпејд 236денари месечно е.Можда офф-топик, но дали знаете дали има некој тарифи за пензионери на Телеком или можда ВИП?
Не можи да мигрираат постпејд линија во припејд на Телеком и Вип можи само на лајкамобиле.Мене ме занима дали е можна промена на број во Магента (од старите пакети), а моменталниот број да го задржам и да си го извадам на припејд?
А дали може финта Телеком/Вип постпејд-Лајкамобиле припејд и пак да го мигрираш на Телеком/Вип припејд?Не можи да мигрираат постпејд линија во припејд на Телеком и Вип можи само на лајкамобиле.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Не сум сигурен за таа опција Али би требало да можи пошто така изводливо е.А дали може финта Телеком/Вип постпејд-Лајкамобиле припејд и пак да го мигрираш на Телеком/Вип припејд?
Тие што се на Магента 1 дали некој реализираше договор за ВДСЛ ? ако да која е брзината на Down/Up ?
Не го укинале, мене само што ми стигна порака.Ова што беше мобилниот интернет неискористен што се префрла наредниот месец го укинале со новата година а?
Има некој конкретен правен лек, закон, член што ми дозволува да ги исклучам копилињава без плаќање пенали што ми ги исклучија сите канали што ги гледав.
Sent from my Shoot_1 using Tapatalk
Тие што се на Магента 1 дали некој реализираше договор за ВДСЛ ? ако да која е брзината на Down/Up ?
Не го укинале, мене само што ми стигна порака.
Ова што беше мобилниот интернет неискористен што се префрла наредниот месец го укинале со новата година а?
Јас се префрлив на ВДСЛ. Мора да се префрлиш од Магента 1 М на Л за фиксната линија (мобилен пакет и макс тв може да останат исти, кај мене се М). Брзината е 26 / 7. Имаше уште еден член на ВДСЛ @ Телеком темата на форумов шт осе префрли и тој доби 30 и кусур downstream и 5 upstream.
Согласно Правилников на АЕК, има. Ако си потпишал договор за одредени канали (види на последните 2 страни обично ги стават во табела) и за време на договорот операторот извршил промена на каналите, можеш да го раскинеш договорот без пенали.
Гудлак![]()
Не го укинале, мене само што ми стигна порака.
исто денес ми стигна ист ко другиве месеци уназад ..
Ако не се лажам во договорот има наведено минимален број на програми не и кои програми. Дури и пишува дека програмската шема е подложна на промени. Канали за кои се доплаќа е друга работа, ама стандарден договор не содржи листа на програми и обврска.
Операторот има обврска за известување на претплатниците за сите предложени измени на условите во договорот во рок не пократок од 30 дена. Доколку претплатникот не ги прифаќа новите услови може без казнени пенали да го раскине договорот.
...За програмската шема да, пишува дека е подложна на промени.
USB Flash Drive Type-C 256GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/256GB
1.480,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден