Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
има чаре за MIUI 10 да се смени да менува јачина на ѕвонење наместо јачина за мултимедија? (знам дека има на "клик" доле да извади за сите контрола на допир)
Нема, тоа е една од двете работи кои многу ми пречат кај Миуи. Друго е бавната реакција на автоматското осветлување.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

conspiracy

read-only
27 април 2008
30
5
Sabajevo kupiv A2 lite I nikako nemozam da go naviknam Android stock room , pred toa godina ipol na MIUI ,ako e nekoj zainteresiran za zamena neka pisi , baram Xiaomi so MIUI , inaku mob e zemen od VIP pred 2 nedeli i ima 2 god. garancija.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Sabajevo kupiv A2 lite I nikako nemozam da go naviknam Android stock room , pred toa godina ipol na MIUI ,ako e nekoj zainteresiran za zamena neka pisi , baram Xiaomi so MIUI , inaku mob e zemen od VIP pred 2 nedeli i ima 2 god. garancija.

Огласи си го на Реклама5, објасни дека е нов ганц, со гаранција едно друго све комплет и можеш да го дадеш доста брзо.
После тоа додади ја разликата и земи некое со MIUI :)

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Си го купил сабајлето , инаку го имаш земено пред 2 недели ?

Испратено од D2005 преку IT.mk форум апликација

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Дали некој имал проблеми со губење мрежа на Mi телефон?
Работава е што некогаш ја чита картичката,некогаш не,кога покажува сигнал дека има мрежа и пробувам да ѕвонам но не сака.Исто кажува нотификација дека не може да активира сим картичка откако ќе направам рестарт на тел.

15 септември 2012
1.164
1.300
Работава е што некогаш ја чита картичката,некогаш не,кога покажува сигнал дека има мрежа и пробувам да ѕвонам но не сака.Исто кажува нотификација дека не може да активира сим картичка откако ќе направам рестарт на тел.

Олади го. Се прегреал. Кога производителот ќе го реши овој проблем и нема да го препушта на корисникот, дури тогаш ќе биде озбилен произведувач...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Смени картичка пробај со друга дали исти симптоми има. Никогаш не ми направил такво нешто, четврт МИ телефон ми е овој. На тмобиле сум.

Олади го. Се прегреал. Кога производителот ќе го реши овој проблем и нема да го препушта на корисникот, дури тогаш ќе биде озбилен произведувач...

Не лупетај.

15 септември 2012
1.164
1.300

Не лупетај.

Ова лето го прежалив „ценетиот Ми телефон“. На враќање од одмор од грција по целиот пат не фаќаше ниту една мобилна мрежа ниту вифи, иако другите телефони во колата уредно се пријавуваа на роаминг на разни мрежи. По пробување на се што ми падна на памет, бев убеден дека апаратот е минато. По извозени 400km, додека чекав на граница дооообро го изладив телефонот на издувот на климатизерот во возилото. Го рестартирав и проработи. Функционираше најнормално, воспоставува повици, говорот е разбирлив, вифи хотспотот функционира... Во Гевгелија намерно го оставив да се загрее во возилото и повторно се изгуби мобилната мрежа. По ладењето и рестартирање, повторно проработи.

Мене лично ми се случуваше. Во возилото имаше уште два сведоци. Со мојот Ми телефон имаше вкупно два Ми апарати, два самсунг и еден ајфон. Во Гевгелија сите апарати (освен другиот ми апарат) беа малтретирани на топло време на сонце. По ладење на издуваот на климата од возилото, на сите (два самсунг и ајфон) апарати им се враќање нормалната слика (можеа да се користат за воспоставување разговор цело време додека ги малтретиравме), само мојот „ценет Ми апарат“ бараше доообро да се излади и да се рестартира.
До Скопје ги трпев спрдачините на тема „ценетиот Ми телефон“. По пат умре единствената предност што ја почитував на миуи: timed SMS message.

Сега кој лапрда и лупета? Си го пробал ова, имаш искуство со прегревање на твоите 4 ми апарати? Цел интернет бруи од прегреани „ценети Ми теелфони“, само кај нас гледаме со розови очила...

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ова лето го прежалив „ценетиот Ми телефон“. На враќање од одмор од грција по целиот пат не фаќаше ниту една мобилна мрежа ниту вифи, иако другите телефони во колата уредно се пријавуваа на роаминг на разни мрежи. По пробување на се што ми падна на памет, бев убеден дека апаратот е минато. По извозени 400km, додека чекав на граница дооообро го изладив телефонот на издувот на климатизерот во возилото. Го рестартирав и проработи. Функционираше најнормално, воспоставува повици, говорот е разбирлив, вифи хотспотот функционира... Во Гевгелија намерно го оставив да се загрее во возилото и повторно се изгуби мобилната мрежа. По ладењето и рестартирање, повторно проработи.

Мене лично ми се случуваше. Во возилото имаше уште два сведоци. Со мојот Ми телефон имаше вкупно два Ми апарати, два самсунг и еден ајфон. Во Гевгелија сите апарати (освен другиот ми апарат) беа малтретирани на топло време на сонце. По ладење на издуваот на климата од возилото, на сите (два самсунг и ајфон) апарати им се враќање нормалната слика (можеа да се користат за воспоставување разговор цело време додека ги малтретиравме), само мојот „ценет Ми апарат“ бараше доообро да се излади и да се рестартира.
До Скопје ги трпев спрдачините на тема „ценетиот Ми телефон“. По пат умре единствената предност што ја почитував на миуи: timed SMS message.

Сега кој лапрда и лупета? Си го пробал ова, имаш искуство со прегревање на твоите 4 ми апарати? Цел интернет бруи од прегреани „ценети Ми теелфони“, само кај нас гледаме со розови очила...

Да имам искуство. Ни еден не се прегреал.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Не знам дали е пишано порано, но Xiaomi планира да забрани инсталација на глобален ром на кинеската верзија на телефонот и обратно. Во склоп со стратегијата за разни пазари, што ја објасни мејкерот

https://standard.mk/telefonite-na-xiaomi-za-kina-nema-da-ja-poddrzhat-globalnata-verzija-na-miui/

Дали ова ќе не спречи да се инсталира xiaomi.eu ром, или било кој друг што не е MIUI ?

cipiripi

hello world
7 септември 2010
334
321
^
Да се плаши само народ... Во корист од "официјалните" препродавачи.

Ни Аpple, ни Samsung не смеат да си го дозволат тоа, а камоли Xiaomi. Они се борат за Brand recognition да стекнат во останатиот развиен свет на секој начин (нула заработка од продажба на хардвер), а не па да брикнуваат телефони поради несоодветен софтвер.

Наредно ќе биде и лампите со кинески утикач ќе бидат опфатени, нема исто да светат како оние со европски.... Пфффф...

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Смени картичка пробај со друга дали исти симптоми има. Никогаш не ми направил такво нешто, четврт МИ телефон ми е овој. На тмобиле сум.

Не лупетај.
истава картичка работи на друг телефон,пробав да го изладам но без успех,го однесов на сервис,отворен е и исчистен но пак исто е.Незнам дали во ВИП ќе признаат гаранција оти е променето стакло ?
PS:на Google пребарав и истава ситуација била доста честа...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
истава картичка работи на друг телефон,пробав да го изладам но без успех,го однесов на сервис,отворен е и исчистен но пак исто е.Незнам дали во ВИП ќе признаат гаранција оти е променето стакло ?
PS:на Google пребарав и истава ситуација била доста честа...
Пробај со друга ништо не те кошта. Можно е еден пин да има послаб контакт на вдлабнатините на златните падови и тоа да е доволно да не ја регистрира.

Каде е променет екран? Тој детаљ не го спомна. Ако е паѓан можно е свашта да се десило.

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
На сервис,но работеше после тоа најнормално некои 2 месеци,и од пред некое време не сака да чита картички,пробав и со друга,џабе..

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812

Пак купувајте Xiaomi.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
И ти веруваш на приказнава, 400 км се возеле без еркондишн и на сите телефоните им стоеле на шалт табла и се грееле, а кога застанал вклучил еркондишн го оладил ,рестартирал и добил мрежа. Абе ајде бегај

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Да да, и на тие што им пожолтеа екраните и на оние со проблеми со полначите, до нив е незнаеле да ги користат :D

И јас едно време ги форсирав и од продадените едно 25-30% имаа проблеми, па на сервис, па од асса-електроникс се правеа мутави за некои случаи, така да веќе не ги есапам шаоми.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Жолтата флека исто беше од прегревање. Ама нема врска, причината на 90% од проблемите на било кој уред е човечки фактор.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ит маркет

На врв Дно