Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mak

hello world
15 април 2009
128
65
Дали некој знае, каде во Македонија може да се набави и смени, екран на Redmi Note 4 MTK. Во хај и мегамобил немаат. Не ми се чека да порачувам од интерент, ми треба итно.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.629
1.798
Мислам дека се исплати пошто најефтиниот на Али е 290€, така да цената е сосема коректна.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Жити нормалната цена за бенд 3ката, у сетек ги прашав, можат и за 2400 да го дадат. Бега, идам од свети али да си земам за ич пари.

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Тиња камера , ако можеш да живееш со тоа , цепај.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Го видов ова на нет за Поко, наводно му фали имплементација на некој си DRM во самиот чип што придонесува сервиси како Netflix и слични DRM-dependent стриминг сајтови да не дозволуваат да се гледа во HD.

Мене лично не ми значи многи, на некој можда ќе му смета. За жал се работи за хардверски недостаток па печ не е доволен да се среди ова. Иако најверојатно ќе се најде некој workaround со magisk или слично, ама ќе треба да е рутиран со отклучен БЛ.

Баш ме интересира кои други модели на шаоми го имаат овој проблем. Немам нетфликс акаунт за да проверам.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Го видов ова на нет за Поко, наводно му фали имплементација на некој си DRM во самиот чип што придонесува сервиси како Netflix и слични DRM-dependent стриминг сајтови да не дозволуваат да се гледа во HD.

Мене лично не ми значи многи, на некој можда ќе му смета. За жал се работи за хардверски недостаток па печ не е доволен да се среди ова. Иако најверојатно ќе се најде некој workaround со magisk или слично, ама ќе треба да е рутиран со отклучен БЛ.

Баш ме интересира кои други модели на шаоми го имаат овој проблем. Немам нетфликс акаунт за да проверам.
Lew од Unbox Therapy рече дека некој кинез од Шаоми го контактирал и му рекол дека наводно ќе го решеле софтверски. Но сепак таа информација да се има во резерва, демек да не е пресудна за купвење, пошо сепак не е ништо официјално. Битно in overall го бендиса Покото :D

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.055
Skopje
Mi A1 истотака. Има Widevine L3 security level (треба L1) и не може да пушта HD од Netflix.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Тоа е поентата, никој не гледа.
Да не ме сватиш погрешно - јас сум во тие никој шо гледа нетфликс на телефон - користам кога сум крушево пошто е шит домашниот интернет, си симнувам и офлајн гледам на телефон, воглавно документарци и кога ќе излезе по некоја нова епизода од black mirror/The flash/Altered carbon итн. Сеа малку е мал екранот ама не ми е страшно :)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.055
Skopje
Да не ме сватиш погрешно - јас сум во тие никој шо гледа нетфликс на телефон - користам кога сум крушево пошто е шит домашниот интернет, си симнувам и офлајн гледам на телефон, воглавно документарци и кога ќе излезе по некоја нова епизода од black mirror/The flash/Altered carbon итн. Сеа малку е мал екранот ама не ми е страшно :)
Баш се прашував дали сум единствениот:D А се наоѓа и за на работа, да утепаш саат-два помеѓу два шефа...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје

проблемов нел е за над 720п гледање? или грешно сум протумачил .. :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
има чаре за MIUI 10 да се смени да менува јачина на ѕвонење наместо јачина за мултимедија? (знам дека има на "клик" доле да извади за сите контрола на допир)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ит маркет

На врв Дно