Тука:
Профи Монт-ДООЕЛ/Profi Mont-DOOEL
Или пиши ми пп.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Aко не најдеш, кажи ќе ти го дадам моето да завршиш работа (да не чекаш нарачки).
Ми треба совет околу избор на бормашина/хилта. Значи треба да биде доволно јака да избуши бетон/носечки зид. Искрено не се разбирам многу па не знам на што всушност да обрнам внимание при избор. Дали јачина во вати, удари у минута и сл. Реално не ми се фрлаат премногу пари пошо и нема нешто многу да се користи. Каде и да е се мислам околу овие 2 модела на Блек&Decker:
ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ BLACK&DECKER BEH850-QS - Praktiker
ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ BLACK&DECKER KR1102K-QS - Praktiker
Претпоставувам дека поскапиот модел е подобар но не знам да не е overkill за тоа што ми треба. Како и да е може да дадете предлог за друг бренд што може да се најде таму, еве линк
Втората, поголема моќност 1100 W наспроти 850 W. Провери во GMM (gmm.com.mk), они се застапници за B&D, плус на фб ми излегува некоја промоција од нив од време на време, така да можеш да поминеш слично или поевтино тука
Еве ја на попуст (7499). Истата во Практикер 109е без tax free пресметан. Не ми текнува на вакви производи колкав поврат на ддв имаше. Знам во Икеа е 11% на нивната роба но ете ако е толку тогаш доста поефтино доаѓа.
Од друга страна пак, овде ја има истата со куфер и прибор за плус 200 денари и нормално, локална гаранција
Имам фора уште неколку дена да размислам па може ќе улета и друг предлог.
На ул. Дамаска 31б е продавницата или само канцеларии се?
Имаш заменски батерии 2 и 4 Ah, меѓудругото од Parkside во Lidl со акцијата од 12.09.19, ако имаш некој накај Грчка може да си порачаш.На крај, ако се иде на батериски алат - треба да се одбере бренд кој пружа подршка, и во понуда држи и нуди заменски батерии за алатите. Само цените не се незанемарливи, на пример ми кажаа дека Парксајд батериите коштаат 30-тина евра во Лидл маркетите по ЕУ комшиите. За бренд имињата како Макита/Рајоби/Бош/Милвоки/итн, цената е барем 2-3 пати повеќе. А дефинитивно за немање главоболки во работа, треба да се има барем две батерии (за брза замена кога првата батерија ќе се испразни).
За мене гајтан е поедноставна опција. Но ова се многу индивидуални работи пошто секој има специфични лични потреби и секој треба за себе треба да си види.
5690 den e...
Zimaj ne mu se dumaj.На lukouil имаат некоја промоција на black and decker и е таа цена.
10 волтна со само макс 550вртежи ? Незнам за што ти е, ама играчка е ова.
До толку да.Затоа побарав мислење дали е добра.
За домашна употреба, ништо професионално. Пример, штраф во иверка сигурно ќе може да заштрафи ?!
Не значи дека ако е звучен бренд и поскапо дека е подобро.
Еве
View: https://www.youtube.com/watch?v=7hRKtOnK-0M
Штраф во иверка, во даска, во гипс картон, дупка во цигла, во лим, сето тоа ќе направи.Затоа побарав мислење дали е добра.
За домашна употреба, ништо професионално. Пример, штраф во иверка сигурно ќе може да заштрафи ?!
Штраф во иверка, во даска, во гипс картон, дупка во цигла, во лим, сето тоа ќе направи.