единица
Баниран/a
- 5 април 2018
- 21
- 26
Земи си од Hetzner shared hosting и користи Cloudflare ако имаш повеќе корисници во Америка.
Здраво дечки. Во план ми е да направам веб-сајт (за почеток само за мк audience). Сајтот ми е за articles/blog posts кои би ги постирала почесто. Дали може да ми дадете препокари за хостинг/и домеин од каде да купам?
Идејата ми е понатаму да ми биде со дополнителен јазик (англиски). Дали некој има искуство со ова? Дали препорачуваре два одделни сајта, или добро е да биде еден сајт на два јазика.
Многу негативни коментари читам за земи.мк. Со некој друг имаш искуство?zemi.mk е едно од местата каде што можеш да земеш македонски домен, а за хостинг Digital Ocean на $5 или $10 / месечен droplet (server). Јас би ти препорачал еден сајт со два јазика, за да ти биде полесно за одржување.
Многу негативни коментари читам за земи.мк. Со некој друг имаш искуство?
За 100+- ништо страшно. Повеќе за хостингот ми е, затоа и во оваа тема пишав.За домен земи.мк се најефтини. Што може лошо да ти се деси со доменот?
За домен земи.мк се најефтини. Што може лошо да ти се деси со доменот?
Постојат ли уште? Сајтот не им го отвара, повеќе пати пробав денес.Idi so uhost.mk , preporaka od mene.
Постојат ли уште? Сајтот не им го отвара, повеќе пати пробав денес.
Сега и мене ми го отв. ТенкјуМене од прва ми го отвори сајтот.
Shared Hosting Plans - Fast and Secure Web Service from Namecheap.Многу негативни коментари читам за земи.мк. Со некој друг имаш искуство?
Тоа што ти си имал негативно искуство немора да значи дека сите сме имале. Не сум работел со фактури него сум плаќал со картичка, секогаш ми враќале на е-маил во разумно време. До душа сум работел само со domain-и. Во секој случај јас би бегал од македонска хостинг компанија, нема некој бенефит, а и серверите не се лоцирани во Македонија.Moze nikogas da ne dobies faktura original, da ne ti krevaat na telefon, na mail da ti odgovorat za 10 rabotni dena. Zemi.mk e osnovana od nekoj so raboti part part time hosting services.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Здраво дечки. Во план ми е да направам веб-сајт (за почеток само за мк audience). Сајтот ми е за articles/blog posts кои би ги постирала почесто. Дали може да ми дадете препокари за хостинг/и домеин од каде да купам?
Идејата ми е понатаму да ми биде со дополнителен јазик (англиски). Дали некој има искуство со ова? Дали препорачуваре два одделни сајта, или добро е да биде еден сајт на два јазика.
Еве ги и Contabo се шират Contabo Introduces New Data Center Location in the United StatesМожеш уште да тераш, посебно што трендов некако надолен ми изгледа, ама слободата на ВПС е незаменливаШтета што Германија не ти одговара :/
+1 за Namecheap супер сеShared Hosting Plans - Fast and Secure Web Service from Namecheap.
Овие се доста евтини и доста добри.
Јас се извинувам се мислев дека дадов апдејт на темава ама изгледа сум изумил.Еве ги и Contabo се шират Contabo Introduces New Data Center Location in the United States
Цените им се исти SSD VPS за 4.99 EUR со дополнително +1 EUR / month за location fee.
@M.Pix што се реши? Мигрираше или уште тераш по старо?
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден