Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

Nadja

hello world
6 ноември 2012
51
13
Штом ти истекол договорот и ако сакаш пак да вклучиш договор предлагам да не обновуваш и продолжи без договор накај 2-3 месеци па ќе видиш што ќе биде

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
А што ќе биде ? Нова Година промоции нешо?

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
А што ќе биде ? Нова Година промоции нешо?
Ма каква промоција туку кога ќе те праша дека ви е истечена договорот и речи му вака, дека размислуваш да се префрлаш во Т-Мобајл и ќе видиш нивната реакција по се она бедните 2000 денари.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последна промена:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Дали и другите сметате дека понудите (за претплатнички договори) се полоши или поскапи, откако се случи спојувањето ВИП/ОНЕ или мене ми е нешто ова субјективно?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Све е полошо пред 1 година и повеќе па наваму.

Освен споени ВИП/ОНЕ споени се и Телеком/Влада.

Порано неограничено све беше за 5-600 денари, сега истото скоро дупло за 8-900.

Док има овци ќе стрижат.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Све е полошо пред 1 година и повеќе па наваму.

Освен споени ВИП/ОНЕ споени се и Телеком/Влада.

Порано неограничено све беше за 5-600 денари, сега истото скоро дупло за 8-900.

Док има овци ќе стрижат.

Со ова би требало да се занимава некое регулаторно тело...

Nadja

hello world
6 ноември 2012
51
13
Ма каква промоција туку кога ќе те праша дека ви е истечена договорот и речи му вака, дека размислуваш да се префрлаш во Т-Мобајл и ќе видиш нивната реакција по се она бедните 2000 денари.

Не им е гајле за еден корисник минус, земи или остави ќе ми кажат, нема пазерење со нив..тоа е.Ради тоа бевме 3 броја на сметка сеа ќе сме 1.Едини исплатлив им е промотивниот пакет со него се фаќа по 5000ден попуст на тел...

Дали и другите сметате дека понудите (за претплатнички договори) се полоши или поскапи, откако се случи спојувањето ВИП/ОНЕ или мене ми е нешто ова субјективно?

Не ти е субјективно.Јас на Оне до сега бев со 450ден. L тарифа, сеа истата L во Вип е 750ден.! Плус на секои две години имав субвенции околу 15000 ради големи сметки од интернет роаминг што ме крадеа..Оне пресметуваа бенифиции од износот на платени сметки за 2 год. и плус за нов договор...А овие само за нов договор 2000 даваат..од платени сметки ништо...

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
После нова година цените ќе останат исти во двата оператори.Доколку се појави трет мобилен оператор можно е само ВИП да изврши корекција на цените додека од Т Мобиле нема шанси па и да дојде четврт мобилен оператор и да ги бутне цените за 50% Т Мобиле ќе си тера по старо дури и по цена да изгуби 50% од бројот на претплатници. Тоа го покажа во пракса со фиксната телефонија каде преку 50% од претплатниците ги откажаа фиксните телефони а компанијата уште наплатува по 350 денари такса за фиксен телефон надвор од умот бидејки секој разумен човек ќе си ги искористи за мобилен.
Политиката на Дојче Телеком е или ќе работи со цени со кои тој ги замислил без оглед на тоа каква е конкуренцијата на пазарот или ќе стави клуч на врата односно ќе се продаде компанијата на берза без никаква намера да се бори со конкуренцијата.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.601
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Имам проблеми со лудаците од BoomTV... откако го зедов бумтв-то го имам проблемов, тон има слика нема, а кога има слика повеке гледам виножито отколку тоа што се дава на телевизија. Проблемов никако да се реши, ме натераа да менувам коаксијален кабел, па не чинела антената, па картицата имала проблем, па сеа на крај ресиверот да сум го заменел.
Купив нов коаксијален кабел, купив нова надворешна антена, заменет е ресиверот, наводно среден бил и проблемот со картицата а проблемот не е решен! Повеке гледам муви и виножито на телевизор отколку тоа што се емитува на каналите.
Се имам јавено повеке од 50 пати во Техничка Служба, бев и во продажниот салон и не сакаат да го раскинат договорот, ми се закануваат со пенали од 7100 денари!
Кажете што да сторам за да го решам овај проблем.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Имам проблеми со лудаците од BoomTV... откако го зедов бумтв-то го имам проблемов, тон има слика нема, а кога има слика повеке гледам виножито отколку тоа што се дава на телевизија. Проблемов никако да се реши, ме натераа да менувам коаксијален кабел, па не чинела антената, па картицата имала проблем, па сеа на крај ресиверот да сум го заменел.
Купив нов коаксијален кабел, купив нова надворешна антена, заменет е ресиверот, наводно среден бил и проблемот со картицата а проблемот не е решен! Повеке гледам муви и виножито на телевизор отколку тоа што се емитува на каналите.
Се имам јавено повеке од 50 пати во Техничка Служба, бев и во продажниот салон и не сакаат да го раскинат договорот, ми се закануваат со пенали од 7100 денари!
Кажете што да сторам за да го решам овај проблем.
Документирани поплаки и претставка до АЕК , образложи го проблемот и ќе добијат налог да ти го раскинат договорот. Јас не ни стасав до таму со закана дека ќе го сторам тоа близу ми го раскинаа договорот.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.601
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Не разбираат овие, абе видео имам снимано кај што се гачка тоа сликата (и тоа поголем дел од времето е таква сликата), скокаат каналите (1,2,3,5,9,15...) све убаво им објаснив ама џабе.
Се јавив во АЕК и ми кажаа да ги барам утре од 08 до 16 часот па ке видиме како ке испадне.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
@HardCorec во Аек ќе ти го кажат следново и тоа треба да го направиш: По закон мора во салон да пополниш писмен приговор и потоа компанијата има законски рок од 15дена да ти достави одговор дали ти го прифаќа приговорот или не. Ако ти го прифатат приговорот тогаш одма ќе ти го расќинат договорот и тоа е тоа, ако не ти го прифатат или не ти одговорат во рок од 15 дена - приговорот си го носиш фино лепо во АЕК и ако се расположени во АЕК ќе ти средат уште дента работа, ако не АЕК има законски рок од 5 дена да увиди дали си ти во право и ако си да постапат и да донесат решение во твоја полза.

Мој совет е ако можеш да тркнеш до најблискиот салон, културно и без расправање и пцовки да пополниш приговор каде што накратко ќе си ја објасниш ситуацијата и во приговорот ќе си пишеш дека сакаш да го расќинеш договорот и доколку не го направат тоа приговорот ќе биде поднесен во АЕК. И мое мислење е дека ќе се согласат да го расќинете договорот без АЕК затоа што на крај они може да го јадат и да плаќаат пенали место ти.

Со среќа.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
@HardCorec во Аек ќе ти го кажат следново и тоа треба да го направиш: По закон мора во салон да пополниш писмен приговор и потоа компанијата има законски рок од 15дена да ти достави одговор дали ти го прифаќа приговорот или не. Ако ти го прифатат приговорот тогаш одма ќе ти го расќинат договорот и тоа е тоа, ако не ти го прифатат или не ти одговорат во рок од 15 дена - приговорот си го носиш фино лепо во АЕК и ако се расположени во АЕК ќе ти средат уште дента работа, ако не АЕК има законски рок од 5 дена да увиди дали си ти во право и ако си да постапат и да донесат решение во твоја полза.

Мој совет е ако можеш да тркнеш до најблискиот салон, културно и без расправање и пцовки да пополниш приговор каде што накратко ќе си ја објасниш ситуацијата и во приговорот ќе си пишеш дека сакаш да го расќинеш договорот и доколку не го направат тоа приговорот ќе биде поднесен во АЕК. И мое мислење е дека ќе се согласат да го расќинете договорот без АЕК затоа што на крај они може да го јадат и да плаќаат пенали место ти.

Со среќа.
Така е, јас така постапив и се помислија 2-3 минути и ми раскинаа договор.
А со бум имав проблем ама пред АЕК да влезе во функција земав пакет со можност да се раскине договорот во рок од 30 дена, 20 -тиот ден го враќам и ми велат доцниш треба да се врати во рок од 15 дена, џабе мојот (пред)договор тие се премислиле и си смениле на 15 дена рок за раскин на договорот во новите понуди. После трзавици од 5-6 дена се среди работата го раскинаа договорот, ама мораше Македонска работа со везе.... безвезе ;).

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Телеком Кисела Вода
7b0b8c0c5e76b0fd6536e2cb04f73523.jpg

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.721
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
На Vip фејсбук страната му се деси народ. :)
Пола од моиве пријатели ставија 1 ѕвезда оценка. Некои дури и знам не се на вип, нејсе.. ваков маркетинг Телеком да сакаше немаше да му текне, стана вирално чудово..

S

Sukhoi

Гостин
Исто и кај мене се случува. Што е работава, само јас ли немам никаков проблем денеска ?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Немате проблем на ВИП ? ма дај... нема шанси нешто не се арно од ВИП чим немате проблем... последниве две недели ненормално КАНТА Е брзинава...

S

Sukhoi

Гостин
Немав ни јас, што знам, и од работа ок беа мобилните работеа.
Единствена работа што приметив по спојувањето One и Vip е тоа што кога вртам спрема Vip (а јас сум на One) ми треба малку подолго време да се воспостави контакт. Значи пред да почне dialing, имам еден период од 5-6 секунди каде што ништо не се дешава и потоа почнува процесот на вртење. Другото е исто, барем на One немав проблеми со покриеноста.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Стварно епетен вирална стана работава ова со вип...

Ги утепаа за сите пари денес...

преку 1000 сигрно и јаче ревјуа со 1* има само денес... масакар

А коментарите кој од кој...
Вицотека...

25 ноември 2014
1.540
1.973
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Немате проблем на ВИП ? ма дај... нема шанси нешто не се арно од ВИП чим немате проблем... последниве две недели ненормално КАНТА Е брзинава...
Ни ја неам проблеми, не знам дали да се осеќам среќен или тажен

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Едно време Facebook од страна даваше препораки за fanpage-ови да им се остави оценка и коментар. Моја претпоставка е дека тоа се има случено, FB има дадено препорака на сите корисници што ја сакаат нивната страница и тогаш имало налет од ривјуа, не верувам дека е намерно организирано или слично.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Не би рекoл, јaс имaм лaјк(не декa ги сaкaм туку рaди нoвoсти) пa не сум сретнaл дa oстaвaм oценкa. Среќa нивнa. Oд службениoт вип брoј мoрaм пo двaпaти дa звoнaм. Кo пoштaр.

sent from Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно