Нека е честито, него кажи какви давачки плати?![]()
Дали некој знае како функционира EMS?Планирам да земам мини појачало Nobsound HiFi NS-20G од али за кое поштарината чини нешто над 17 долари додека на друг сајт безмалку истата цена но со бесплатна поштарина преку EMS.Ако работат на сличен принцип како DHL да знам да го земам од алиекспрес но ако е само брза пошта и пратката оди стандардно во АД Македонски пошти зошто на али да плаќам плус 17 долари поштарина:
US $44.09 30% OFF|Douk audio HiFi NS 20G Mini Bluetooth 4.2 TPA3116 Digital Power Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W With Adapter-in Amplifier from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Nobsound NS-20G Mini Bluetooth Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W
Имам веќе мали кутии со 4 инчни МТX за кола декларирани на 60W RMS.Ќе ги користам за на велосипед на долги тури закачени позади а ќе го напојувам со USB power bank на 12v со 6 литиумски батерии 18650 од 3400 may.Јас го имам веќе моделот NS10 со кое 12 саати без проблем држеа батетиите но поради голем број пикови што непријатно ме изненадија на звучниците кои искрено не вредат за парите бидејки ги платив 50 евра морав да ги стишам па со тоа се намали ефикасноста на звучниците за на крај резултираше со потивок звук ради намалените децибели а сега со NS20 би требало да ги надокнадам тие загуби.Потполно истото го нарачав пред скоро еден месец, од нивната стана, а сега е во Прага. Веројатно наскоро би требало да пристигне.
Изгледа на интересен уред, можеби ќе треба друг адаптер да се доземе за да се искористи целосно моќноста. Какви звучници планираш да користиш со појачалово?
Со сигурност тврдам дека од прием на пратката во пошта ја чуваат 19 дена. Еднаш ми се случи да не дојде поштарот и едвај ја најдов пратката во локалната пошта во Штип. Е сега, овие 19 дена важат за локалните пошти по населби, после 19 дена ја праќаат до главна пошта.Пишува на картончето, најчесто 5 или 8 РАБОТНИ дена, ама скоро секогаш ја задржуваат и многу повеќе - не им се исплати да ја враќаат.
Не. Летово имам едно 15тина нарачки. Ама од главна пошта ги подигнувам... Не знам дали уопште има врска.Од јуни навака многу е проблематично подигањето на пратки, не ги носат пратките, ниту носат картончиња како предходно.
За секоа подигање пратка обавезно треба да се иде 3-4 пати до пошта и да се јавам на шефот 3-4 пати.
Пратките биле кај шефот заклучени, му се јавувам на шефот, а тој или е на пат или не може да ми ја најде пратката.
Три пати по рет така ме дупат, сега ќе биде четврти. Пратката е сигната во поштата во Карпош пред 7 денови, абер нема да помине поштар.
Пратките ми стигаат во поштата во Карпош, дали ова и нас вас ви се случува?
Како ќе го начекаш. Пробај пак во текот на денот. Ако не е стигната во пошта враќа резултат "не се најдени". Ако ништо не враќа, риквестите не успева да ги испроцесира.Работи ли следењето на пратки на Насловна?
Не ми дава никакви резултати на тракинг број,претходно кога сум проверувал тракинг бројчиња за други праки ако не биле пристигнати во мк даваше инфо "не се најдени резултати" а сега не дава никакво инфо.
Само што проверив две пратки, легни му на „Барај“ копчетоРаботи ли следењето на пратки на Насловна?
Не ми дава никакви резултати на тракинг број,претходно кога сум проверувал тракинг бројчиња за други праки ако не биле пристигнати во мк даваше инфо "не се најдени резултати" а сега не дава никакво инфо.
За во главна пошта е 8 работни дена и враќаат веднаш после 8миот ден, додека поштата во карпош ги чуваа до 20тина дена.Колку дена може да стои пратката во пошта, на шалтер - за испорака, пред да ја “вратат”?
![]()
Пратката стигната е во пошта во Карпоп 4 на 26-ти август, од поштар ни трага ни глас.
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден