Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Нека е честито, него кажи какви давачки плати? :)

Пратката беше 125 евра (кондензатори, потенциометри и слични ел. компоненти), платено 25 евра се комплет.

Очекував нешто повеќе, така да во ред си е :)

-Ata-

hello world
2 декември 2010
150
183
Дали некој знае како функционира EMS?Планирам да земам мини појачало Nobsound HiFi NS-20G од али за кое поштарината чини нешто над 17 долари додека на друг сајт безмалку истата цена но со бесплатна поштарина преку EMS.Ако работат на сличен принцип како DHL да знам да го земам од алиекспрес но ако е само брза пошта и пратката оди стандардно во АД Македонски пошти зошто на али да плаќам плус 17 долари поштарина:
US $44.09 30% OFF|Douk audio HiFi NS 20G Mini Bluetooth 4.2 TPA3116 Digital Power Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W With Adapter-in Amplifier from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Nobsound NS-20G Mini Bluetooth Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W

Потполно истото го нарачав пред скоро еден месец, од нивната стана, а сега е во Прага. Веројатно наскоро би требало да пристигне.
Изгледа на интересен уред, можеби ќе треба друг адаптер да се доземе за да се искористи целосно моќноста. Какви звучници планираш да користиш со појачалово?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Оф леле тие рутирања од Прага. Искрено подолго патуваат Прага Скопје него Кина-Чешка.

А ич не ги разбирам Singapore Post. Имаат и рутирани пратки и директни летови до Скопје. Изгледа зависи од кој град/аеродром искача пратката.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Потполно истото го нарачав пред скоро еден месец, од нивната стана, а сега е во Прага. Веројатно наскоро би требало да пристигне.
Изгледа на интересен уред, можеби ќе треба друг адаптер да се доземе за да се искористи целосно моќноста. Какви звучници планираш да користиш со појачалово?
Имам веќе мали кутии со 4 инчни МТX за кола декларирани на 60W RMS.Ќе ги користам за на велосипед на долги тури закачени позади а ќе го напојувам со USB power bank на 12v со 6 литиумски батерии 18650 од 3400 may.Јас го имам веќе моделот NS10 со кое 12 саати без проблем држеа батетиите но поради голем број пикови што непријатно ме изненадија на звучниците кои искрено не вредат за парите бидејки ги платив 50 евра морав да ги стишам па со тоа се намали ефикасноста на звучниците за на крај резултираше со потивок звук ради намалените децибели а сега со NS20 би требало да ги надокнадам тие загуби.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Пишува на картончето, најчесто 5 или 8 РАБОТНИ дена, ама скоро секогаш ја задржуваат и многу повеќе - не им се исплати да ја враќаат.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Пишува на картончето, најчесто 5 или 8 РАБОТНИ дена, ама скоро секогаш ја задржуваат и многу повеќе - не им се исплати да ја враќаат.
Со сигурност тврдам дека од прием на пратката во пошта ја чуваат 19 дена. Еднаш ми се случи да не дојде поштарот и едвај ја најдов пратката во локалната пошта во Штип. Е сега, овие 19 дена важат за локалните пошти по населби, после 19 дена ја праќаат до главна пошта.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Од јуни навака многу е проблематично подигањето на пратки, не ги носат пратките, ниту носат картончиња како предходно.
За секоа подигање пратка обавезно треба да се иде 3-4 пати до пошта и да се јавам на шефот 3-4 пати.
Пратките биле кај шефот заклучени, му се јавувам на шефот, а тој или е на пат или не може да ми ја најде пратката.
Три пати по рет така ме дупат, сега ќе биде четврти. Пратката е сигната во поштата во Карпош пред 7 денови, абер нема да помине поштар.
Пратките ми стигаат во поштата во Карпош, дали ова и нас вас ви се случува?

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Од јуни навака многу е проблематично подигањето на пратки, не ги носат пратките, ниту носат картончиња како предходно.
За секоа подигање пратка обавезно треба да се иде 3-4 пати до пошта и да се јавам на шефот 3-4 пати.
Пратките биле кај шефот заклучени, му се јавувам на шефот, а тој или е на пат или не може да ми ја најде пратката.
Три пати по рет така ме дупат, сега ќе биде четврти. Пратката е сигната во поштата во Карпош пред 7 денови, абер нема да помине поштар.
Пратките ми стигаат во поштата во Карпош, дали ова и нас вас ви се случува?
Не. Летово имам едно 15тина нарачки. Ама од главна пошта ги подигнувам... Не знам дали уопште има врска.

S

ski

Гостин
Работи ли следењето на пратки на Насловна?
Не ми дава никакви резултати на тракинг број,претходно кога сум проверувал тракинг бројчиња за други праки ако не биле пристигнати во мк даваше инфо "не се најдени резултати" а сега не дава никакво инфо.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Не ми дава никакви резултати на тракинг број,претходно кога сум проверувал тракинг бројчиња за други праки ако не биле пристигнати во мк даваше инфо "не се најдени резултати" а сега не дава никакво инфо.
Како ќе го начекаш. Пробај пак во текот на денот. Ако не е стигната во пошта враќа резултат "не се најдени". Ако ништо не враќа, риквестите не успева да ги испроцесира.
Зборот ми е работи системот, само не добро :)

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Само што проверив две пратки, легни му на „Барај“ копчето ;)

• ми се допаѓа
Реакции: ski

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
Колку дена може да стои пратката во пошта, на шалтер - за испорака, пред да ја “вратат”?
За во главна пошта е 8 работни дена и враќаат веднаш после 8миот ден, додека поштата во карпош ги чуваа до 20тина дена.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ненормални, ретровизорот веќе наместен у кола пред недела дена o_O

9e701c99d5a6a1063d58cbceaa6dd3be.jpg

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
gNaJMKm.jpg

Пратката стигната е во пошта во Карпоп 4 на 26-ти август, од поштар ни трага ни глас.

15 септември 2012
1.159
1.300
gNaJMKm.jpg

Пратката стигната е во пошта во Карпоп 4 на 26-ти август, од поштар ни трага ни глас.

Поштата се наоѓа на улица Никола Русински во населба (градска четврт) Карпош 3 во Скопје, а не во Карпоп 4.
А ти зошто чекаше 12 работни денови за да пријавиш овде? Далеку ти е поштата за да појдеш и да си ја побараш пратката од шалтер?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Значи проблемот е што јас не сум отишол, така?
Од јуни навака ова ми се случува четврти пат по ред, и го знам исходот.
Одам на шалтер, вака-вака.
-Дечко пратките пај нас повеќе не ги оставаат, кај поштарот се заклучени во шкав.
Како да го најден поштарот?
-излезен, дојди утре сабајле накај 9ч.
Одам сабајлето, пак не е таму.
Број да ми дадете од поштарот?
-броеви не даваме, види со шефот.
Каде е шефот?
Моментално е излезен, еве ти број јави му се разбери се со шефот.
Му се јавувам на шефот, вака-вака аха, ај не сум во Скопје ќе те барам утре на овој број.
Следниот ден шефот не ми се јавува, го барам јас.
-Што видна со пратката, у гужви сум после ќе пробам да ги најдам.
После некое време ми се јавува, па не можел да ги најде, дали сум бил сигурен дека се стигнати во Карпош 3, да бе трекингот така покажува.
Па му давам тракинг да се увери, па ги бара уште ден-два и конечно ги наоѓа

Сега јасно ти е зошто не сум отишол до сега?
Не отидов затоа што џабе ќе одев. Немам веќе живци за вакви заебанции.

Инаку средив за пратката преку врски, утре ќе одам да ја земам.

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
На две пратки ја имам истава порака

upload_2019-9-12_17-59-10.png

Не знам што им значи тоа DostavaOTK, ако може некој да ми објасни што сакал да каже авторот и дали е паметно да отидам утре во пошта да прашам што е работата или да чекам понеделник?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно