Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

n1kola18

hello world
21 мај 2018
77
21
Од Полска сум нарачувал мали пратки двапати до сега, ама не во август.
Траспортот бил незамисливо брз: Од нарачка до Белград за еден ден, од Белград до МК исто еден ден и три дена низ Скопје до мојот поштар...

Одговор на твоите прашања:
Update прават на секое читање на бар кодот на пратката
Што поточно значи КОЕ ОВА?
Кога ќе стигни? Баба Ванѓа одамна е умрена, ние останатите не сме толку видовити.
Мое искуство ти напишав на почетокот.

Пред да поставиш прашање, ја прочита ли целава дискусија? Можеби одговорот на твоето прашање е веќе дискутирано и напишано.
Пред да поставиш прашање, се погрижи ли да ги прочиташ сите одговори на твојот проблем на Google?
Имат снемано

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Од Полска сум нарачувал мали пратки двапати до сега, ама не во август.
Траспортот бил незамисливо брз: Од нарачка до Белград за еден ден, од Белград до МК исто еден ден и три дена низ Скопје до мојот поштар.
Што нарачувате од Полска? Од кои сајтови? Или збориме за ибеј селери?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нотарско полномоштво.

Мислам дека така пишуваше на шалтер.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Кај мене минува со лична карта.
Вероватно зависи до принципи на различни локални пошти.

Што убава пошта имаме, во последниот месец ми беа испратени две писма Скопје-Скопје, едното стигна за 17 дена, другото за 22 дена.....

Па од Алиекспрес побрзо ми стигнувале работи.....

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Ако може совет, бидејќи немам баш искуство со пратки на царина кај нас.

Чекам пакетче од Франција, кое што моментално е во 1006 - Царина (Во пошта).Прашањето ми е: Дали треба да чекам писмо за уплата на давачки, нешто јас да им праќам, или да си чекам неколку дена дали ќе има некое движење?

Со пратката сум сигурен дека има детална фактура за сите делови и трошоци за достава.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.639

Чекам пакетче од Франција, кое што моментално е во 1006 - Царина (Во пошта).Прашањето ми е: Дали треба да чекам писмо за уплата на давачки, нешто јас да им праќам, или да си чекам неколку дена дали ќе има некое движење?

Со пратката сум сигурен дека има детална фактура за сите делови и трошоци за достава.
Испрати им ти сепак извод од плаќањето и фактура на ciposta at customs.gov.mk, провери точно за мејлот дали беше тој, не сум сигурен, одамна беше коа праќав.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Дали некој знае како функционира EMS?Планирам да земам мини појачало Nobsound HiFi NS-20G од али за кое поштарината чини нешто над 17 долари додека на друг сајт безмалку истата цена но со бесплатна поштарина преку EMS.Ако работат на сличен принцип како DHL да знам да го земам од алиекспрес но ако е само брза пошта и пратката оди стандардно во АД Македонски пошти зошто на али да плаќам плус 17 долари поштарина:
US $44.09 30% OFF|Douk audio HiFi NS 20G Mini Bluetooth 4.2 TPA3116 Digital Power Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W With Adapter-in Amplifier from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Nobsound NS-20G Mini Bluetooth Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дали некој знае како функционира EMS?Планирам да земам мини појачало Nobsound HiFi NS-20G од али за кое поштарината чини нешто над 17 долари додека на друг сајт безмалку истата цена но со бесплатна поштарина преку EMS.Ако работат на сличен принцип како DHL да знам да го земам од алиекспрес но ако е само брза пошта и пратката оди стандардно во АД Македонски пошти зошто на али да плаќам плус 17 долари поштарина:
US $44.09 30% OFF|Douk audio HiFi NS 20G Mini Bluetooth 4.2 TPA3116 Digital Power Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W With Adapter-in Amplifier from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Nobsound NS-20G Mini Bluetooth Amplifier Hifi DSP Stereo Headphone Amp 100W+100W

Иде преку курирско одделение на македонска пошта, иде на царински преглед (по лабаво него DHL) .. со тоа што и да ти одредат царина и данок, не плаќаш ништо екстра освен тоа, идеш на железничка и на лице место си уплаќаш давачките. Нема ко од DHL измишљотињи, полномоштва, па 1500 денари на жими мајка и сл.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Иде преку курирско одделение на македонска пошта, иде на царински преглед (по лабаво него DHL) .. со тоа што и да ти одредат царина и данок, не плаќаш ништо екстра освен тоа, идеш на железничка и на лице место си уплаќаш давачките. Нема ко од DHL измишљотињи, полномоштва, па 1500 денари на жими мајка и сл.
Ок фала ти на одговорот.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750

Да се надоврзам, денеска пристигна пакетот, си платив давачки и веднаш е подигнат.

Релативно брза испорака од Франција и нашиве пошти.На 14-ти испратен, на 20-ти стигна во Скопје, утрово спремен за подигнување во Битола со спремна царинска декларација.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно