Ако не се лажам, во Болин - Аудио Центар.Кога сме на муабетот за Sharp, дома имам еден телевизор стар е веќе 20 и кусур години, еднаш е однесен на сервис, сеуште одлично работи, ама пусто HD... Не знам кај се продаваат кај нас, следниот би ми бил повторно Sharp
Кога ќе сфатите дека не може да ги базирате мислењата на вашето единствено искуство?
Имал Шарп, еднаш се расипал у 20 години, и сега тоа значи ако купува телевизор ќе купи Шарп.
Ако купи LG и му се зафркне нешто во првата година, ќе падне во депресија и ќе си ја ака главата во ѕид велејќи „абе што ги слушав тие на интернет, абе купи си Шарпче види го она шоубо си работи“...
Прво, во голем број случаи, старите уреди се подолготрајни од новиве. Факт е дека се повеќе фирмите штедат и користат поевтини компоненти кои полесно се расипуваат.
Второ, од кај знаеш дека нема луѓе кај кои се случила обратна ситуација со Шарп и LG?
Трето, ќе почнеш да читаш масовно за телевизори, како @xenon и ќе мислиш дека имаш доволно материјал да напишеш докторска дисертација, дека знаеш најмногу на свет и ќе земеш TLC телевизор.
И ќе ти се зезне нешто во осмиот месец.
Наравоучение?
2 работи се битни:
Моите 2 центи, купете си мастика.
- Колку пари, толку музика (најчесто) и
- како ќе ти се погоди од фабрика
fucked up телевизија и тоа..ТLC е телевизија...
Фунтата нема центи, пени се.центите се од фунта а мастиките се од тие евтините шо ги даваа у мали маркети пред 15 години...
не бев сигурен TCL/TLC а ме замрзе да се навраќам да проверам и ете, отишлоТLC е телевизија...
Точно е дека најмалку се продаваат бидејки се најскапи.А што правиме ако ти кажам дека истата статистика ја кажува и сервисерот од Љубљана кој е задолсжен за сервисирање на ниво на цела Словенија?Дали мислиш дека и таму најмалку се продаваат ако знаеме дека платите во просек се 3 пати повисоки од нашите?Не би рекол.Па нормално дека најмалку се расипуваат кога најмалку се продаваат. Друго е да споредуваш бројка од 100-ина продадени SHARP тв на ниво на цела држава во споредба со 5000 парчиња Самсунг на пример.
Кога ќе сфатите дека не може да ги базирате мислењата на вашето единствено искуство?
Имал Шарп, еднаш се расипал у 20 години, и сега тоа значи ако купува телевизор ќе купи Шарп.
Ако купи LG и му се зафркне нешто во првата година, ќе падне во депресија и ќе си ја ака главата во ѕид велејќи „абе што ги слушав тие на интернет, абе купи си Шарпче види го она шоубо си работи“...
Прво, во голем број случаи, старите уреди се подолготрајни од новиве. Факт е дека се повеќе фирмите штедат и користат поевтини компоненти кои полесно се расипуваат.
Второ, од кај знаеш дека нема луѓе кај кои се случила обратна ситуација со Шарп и LG?
Трето, ќе почнеш да читаш масовно за телевизори, како @xenon и ќе мислиш дека имаш доволно материјал да напишеш докторска дисертација, дека знаеш најмногу на свет и ќе земеш TLC телевизор.
И ќе ти се зезне нешто во осмиот месец.
Наравоучение?
2 работи се битни:
Моите 2 центи, купете си мастика.
- Колку пари, толку музика (најчесто) и
- како ќе ти се погоди од фабрика
Ме зафркаваш? Сите се со големи разлики во инчажа (C).http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45242&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=A
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45079&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=46653&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
Мора да се земи еден овие три во следните неколку дена, најдобар?
Добро што дечково не ти рекол да земеш Loewe или Bang & Olufson, слушам тие имеле топ телевизори, ама замисли, и тие си имале проблеми, еве дечково дал 10К евра за теве и после 4 месеци, си има мака![]()
Ти што телевизор имаш?Кога ќе сфатите дека не може да ги базирате мислењата на вашето единствено искуство?
LG-42LF5800Ти што телевизор имаш?
oхoхo ич не го бива тојLG-42LF5800
Што ќе правиш сега со ова?
Ќе ми ги бараш мислењата тука како препорачувам LG телевизори и ќе докажеш дека сум хипокрит?
Добра си еЛЏито брат ми го има ваков но со друга постава (платформа врз комода) и ми вели дека е задоволен за тие пари 26 000 ден.LG-42LF5800
Што ќе правиш сега со ова?
Ќе ми ги бараш мислењата тука како препорачувам LG телевизори и ќе докажеш дека сум хипокрит?
Заборавив да напоменам дека преферирам да има АндроидПрепорака на тв 50-55' до кај 65к ?
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден