Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Кога сме на муабетот за Sharp, дома имам еден телевизор стар е веќе 20 и кусур години, еднаш е однесен на сервис, сеуште одлично работи, ама пусто HD... Не знам кај се продаваат кај нас, следниот би ми бил повторно Sharp

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@JovanKrstevski1

Јапанска машина бато нема заебанција...

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Кога сме на муабетот за Sharp, дома имам еден телевизор стар е веќе 20 и кусур години, еднаш е однесен на сервис, сеуште одлично работи, ама пусто HD... Не знам кај се продаваат кај нас, следниот би ми бил повторно Sharp
Ако не се лажам, во Болин - Аудио Центар.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Се согласувам за Шарп и исто јас има Телефункен оригинал германец стар е преку 20кусур години и само еднаш на сервис поради подуени кондезатори и ден денес уште работи со мака пошо е веќе слаб екранот пуста старост и пак би телефункен од германија ,а не оние имитации турски

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Кога ќе сфатите дека не може да ги базирате мислењата на вашето единствено искуство?
Имал Шарп, еднаш се расипал у 20 години, и сега тоа значи ако купува телевизор ќе купи Шарп.
Ако купи LG и му се зафркне нешто во првата година, ќе падне во депресија и ќе си ја ака главата во ѕид велејќи „абе што ги слушав тие на интернет, абе купи си Шарпче види го она шоубо си работи“...
Прво, во голем број случаи, старите уреди се подолготрајни од новиве. Факт е дека се повеќе фирмите штедат и користат поевтини компоненти кои полесно се расипуваат.
Второ, од кај знаеш дека нема луѓе кај кои се случила обратна ситуација со Шарп и LG?
Трето, ќе почнеш да читаш масовно за телевизори, како @xenon и ќе мислиш дека имаш доволно материјал да напишеш докторска дисертација, дека знаеш најмногу на свет и ќе земеш TLC телевизор.
И ќе ти се зезне нешто во осмиот месец.
Наравоучение?
2 работи се битни:
  • Колку пари, толку музика (најчесто) и
  • како ќе ти се погоди од фабрика
Моите 2 центи, купете си мастика.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
центите се од фунта а мастиките се од тие евтините шо ги даваа у мали маркети пред 15 години...

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Кога ќе сфатите дека не може да ги базирате мислењата на вашето единствено искуство?
Имал Шарп, еднаш се расипал у 20 години, и сега тоа значи ако купува телевизор ќе купи Шарп.
Ако купи LG и му се зафркне нешто во првата година, ќе падне во депресија и ќе си ја ака главата во ѕид велејќи „абе што ги слушав тие на интернет, абе купи си Шарпче види го она шоубо си работи“...
Прво, во голем број случаи, старите уреди се подолготрајни од новиве. Факт е дека се повеќе фирмите штедат и користат поевтини компоненти кои полесно се расипуваат.
Второ, од кај знаеш дека нема луѓе кај кои се случила обратна ситуација со Шарп и LG?
Трето, ќе почнеш да читаш масовно за телевизори, како @xenon и ќе мислиш дека имаш доволно материјал да напишеш докторска дисертација, дека знаеш најмногу на свет и ќе земеш TLC телевизор.
Наравоучение?
2 работи се битни:

ТLC е телевизија...

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Па нормално дека најмалку се расипуваат кога најмалку се продаваат :p. Друго е да споредуваш бројка од 100-ина продадени SHARP тв на ниво на цела држава во споредба со 5000 парчиња Самсунг на пример.
Точно е дека најмалку се продаваат бидејки се најскапи.А што правиме ако ти кажам дека истата статистика ја кажува и сервисерот од Љубљана кој е задолсжен за сервисирање на ниво на цела Словенија?Дали мислиш дека и таму најмалку се продаваат ако знаеме дека платите во просек се 3 пати повисоки од нашите?Не би рекол.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
А што очекуваш да ти каже некој што продава Шарп? Не велам дека не чинат, баш напротив, пред година дена гледав некои моделчиња и ептен ми фаќаа око, ама немој да ми кажеш дека сервисер на Аудио Центар, кој продава Шарп, очекуваш да ти каже да земеш ТЦЛ од сони галерија. Прашај некој сервисер во Порше дали ке ти рече да земеш Рено.

Добро што дечково не ти рекол да земеш Loewe или Bang & Olufson, слушам тие имеле топ телевизори, ама замисли, и тие си имале проблеми, еве дечково дал 10К евра за теве и после 4 месеци, си има мака :(

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тоа се тие муабети....кој колку се расипувал, митови, приказни, и хајп.

Се купува според модел, не според бренд, не според цена.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Наравоучение?
2 работи се битни:

Се согласувам во поголемиот дел.
Прво, тоа што пишав дека следниот би бил Sharp не значи дека јас автоматски одам во продавница и купувам нов Sharp врз основа на едно искуство од пред 20 години без притоа да ја разгледам конкуренцијата. Едноставно сум стекнал доверба во тој бренд, котира високо на мојата листа и не сум слушнал никој да се пожали од Sharp.

Второ, на моите им земав LG IPS 42 инчи поради начинот на плаќање и условите од кој истотака сме презадоволни. Но колку и да сме задоволни денешните телевизори се правени да траат 7-8 години. И кога повторно би бирал, доколку не постои разлика во квалитет би отишол повторно со Sharp макар и за минималната шанса да трае +3 години од останатите па макар и прашина во подрум да ми фаќа.

И точно е дека колку пари-толку музика, но некои б(р)ендови частат уште неколку песни пред фајронт :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Ме зафркаваш? Сите се со големи разлики во инчажа (C).
Морало да се земе брзо брзо а уште не договориле ни големина.
Се надевам не е за тебе, за другар прашуваш (најверојатно некој нуб/нубка роднина, се надевам) :DDD
Кој ќе гледа на ТВ-то и што?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Добро што дечково не ти рекол да земеш Loewe или Bang & Olufson, слушам тие имеле топ телевизори, ама замисли, и тие си имале проблеми, еве дечково дал 10К евра за теве и после 4 месеци, си има мака :(

Чек малце што е ова доле што го има ТВ'то или што и да е ?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Ти што телевизор имаш?
LG-42LF5800

Што ќе правиш сега со ова?
Ќе ми ги бараш мислењата тука како препорачувам LG телевизори и ќе докажеш дека сум хипокрит?

Последна промена:

risto traktoristo

hello world
21 август 2016
210
168
LG-42LF5800

Ќе ми ги бараш мислењата тука како препорачувам LG телевизори и ќе докажеш дека сум хипокрит?
oхoхo ич не го бива тој
кај си се зае*ал со тој модел
на други им кажуваш што да купат, а ти за тебе не знаеш да одбереш
:D

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
LG-42LF5800

Добра си еЛЏито брат ми го има ваков но со друга постава (платформа врз комода) и ми вели дека е задоволен за тие пари 26 000 ден.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв