Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Кога веќе си решил да плаќаш , побарај во законите на УЈП мислам имаш олеснувања од неколку проценти за трошоци и слично
и на крајот ќе дојди 5 -6.5% да платиш , нема потреба одма со 10% да се залетувате
Ke sakas da objasnis malce podetalno?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Од Skrill на девизна сметка од НЛБ Тутунска банка префрлени се прво $20 за проба, и не е земена никаква провизија, т.е. легнати се точно $20 на сметката... При наредно префрлање на $275, три недели после првата транскација, на сметката легнати се само $255, т.е. „По налог на странската банка е одбиено $20“, а при првата трансакција од $20, полето за „По налог на странската банка е одбиено“ е празно, т.е. нема никаква провизија...

Некој со слична ситуација во однос на провизииве...?

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Од Skrill на девизна сметка од НЛБ Тутунска банка префрлени се прво $20 за проба, и не е земена никаква провизија, т.е. легнати се точно $20 на сметката... При наредно префрлање на $275, три недели после првата транскација, на сметката легнати се само $255, т.е. „По налог на странската банка е одбиено $20“, а при првата трансакција од $20, полето за „По налог на странската банка е одбиено“ е празно, т.е. нема никаква провизија...

Никогаш не ми се има случено нешто вакво. Провизијата за повлекување секогаш била 2.9 евра без разлика на сумата која ја повлекувам, но вакви одбивања од странска банка ми се немаат случувано.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com

Си повлекувал на банкарската сметка не на картичката(ака Wire ака IBAN трансфер).
Зависно од сумата може да земат или на не земат провизија и тоа не ги зема НЛБ туку одат преку друга банка(која ја зема провизијата).
Иначе долари или евра ги повлече? Знам дека ги пиша парите во долари ама може скрил сметката ти е во евра. :D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Си повлекувал на банкарската сметка не на картичката(ака Wire ака IBAN трансфер).
Зависно од сумата може да земат или на не земат провизија и тоа не ги зема НЛБ туку одат преку друга банка(која ја зема провизијата).
Иначе долари или евра ги повлече? Знам дека ги пиша парите во долари ама може скрил сметката ти е во евра. :D

Не се работи за моја сметка, инаку да, на сметка беа повлечени, за да пристигнат како долари, а не на картичка, за да не ги конвертира во денари, зошто нели ако ги повлечеш на картичка, автоматски ги конвертира во денари, и на сметка легнуваат денари...

Знам дека провизијата е од друга банка, затоа и пишав „По налог на странската банка е одбиено“ :)

Инаку Skrill-от е во долари, и беа повлечени во долари, а и да сакаш, не можеш да повлечеш во евра, ако Skrill-от ти е во долари, така...? :)

Ок, значи како заклучок, ако повлекуваш на сметка, може да се случи да има провизија од странската банка, а и не мора, значи кому иде е работава... Дали истото може да се сличи и ако се повлечат на картичка, или при повлекување на картичка, нема провизија од странската банка во никој случај...? Или и во едниот и во другиот случај зависи од сумата...?

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Ок, значи како заклучок, ако повлекуваш на сметка, може да се случи да има провизија од странската банка, а и не мора, значи кому иде е работава... Дали истото може да се сличи и ако се повлечат на картичка, или при повлекување на картичка, нема провизија од странската банка во никој случај...? Или и во едниот и во другиот случај зависи од сумата...?

Да се надоврзам на мојот претходен одговор. Сите повлекувања коишто сум ги правел биле кон картичка, а не кон сметка. Така да сигурно има разлика околу тие 2 типа на повлекувања.
Кај повлекување пари кон виза електрон (нлб) провизијата секогаш била 2.95 евра фиксно без разлика на сумата која што пристигнала. Парите обично доаѓале за 5-7 дена (ако ги нема, подобро почекај уште некој ден отколку да ги контактираш затоа што скрил ја имаат убедливо најлошата техничка подршка).

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Не се работи за моја сметка, инаку да, на сметка беа повлечени, за да пристигнат како долари, а не на картичка, за да не ги конвертира во денари, зошто нели ако ги повлечеш на картичка, автоматски ги конвертира во денари, и на сметка легнуваат денари...

Знам дека провизијата е од друга банка, затоа и пишав „По налог на странската банка е одбиено“ :)

Инаку Skrill-от е во долари, и беа повлечени во долари, а и да сакаш, не можеш да повлечеш во евра, ако Skrill-от ти е во долари, така...? :)

При повлекување на картичка нема посреднички банки. Гледам да повлекувам на картичка пошто нема посреднички банки и провизијата е иста.
За поголеми суми од накај над 1000 евра па и повеќе се исплати Wire. :D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
При повлекување на картичка нема посреднички банки. Гледам да повлекувам на картичка пошто нема посреднички банки и провизијата е иста.

На која провизија мислиш...? Онаа од Skrill, или од банката тука...? Во УНИБанка има 1% провизија од сумата, и прозивијата е со референца „Картично работење - меѓубанкарски клиринг“... Во другиве банки има ваква провизија...?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
На која провизија мислиш...? Онаа од Skrill, или од банката тука...? Во УНИБанка има 1% провизија од сумата, и прозивијата е со референца „Картично работење - меѓубанкарски клиринг“... Во другиве банки има ваква провизија...?
Во НЛБ нема такво нешто(од самата банка немам ама никаква провизија), сакав да кажам дека нема провизија ако се повлекува на картичка(во однос на банката), а Скрил и другиве како PayPal си имаат нивна провизија.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Во НЛБ нема такво нешто(од самата банка немам ама никаква провизија), сакав да кажам дека нема провизија ако се повлекува на картичка(во однос на банката), а Скрил и другиве како PayPal си имаат нивна провизија.

Да, тоа знам дека Skrill си има провизија, само не знаев дали и другите банки исто имаат провизија... Чим е така, ќе менувам банка, не ми исплати да им оставам 1% од секоја трансакција на УНИБанка...

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Направив Скрил акаунт и ја верифицирав картичката. Во Cards, and bank account картичката стои како верифицирана. Кога одам да повлечам пари, ми бара повтоно верификација, не ми ја препознава картицата дека е верифицирана.
Им пишав на Скрил но со денови немаат вратено.

Чаре?

Vlatko93

read-only
21 септември 2014
1
0
Прашање. Skrill акаунтот ми е наместен на валута EUR. А бидејќи сакам да работам на oDesk потребно ми е валутата да ми биде USD.
Колку чини конверзијата од EUR до USD и дали има начин некако да го сменам ова? (Немам претходни трансакции направено)

stranger777

hello world
27 октомври 2013
361
219
Битола
Can I change my Skrill account currency?
Your Skrill account currency cannot be changed unless you close your current Skrill account and open a new one. The drawback to doing this is that you won’t be able to see your old Transaction History and may not be able to use part of the information you have previously registered.

If you are a Skrill VIP customer it may be possible for you to hold accounts in different currencies depending on your VIP level. Find out more about the Skrill VIP benefits.

Нормално е дека ке зема при конвертирање :) како шо зема менувачницата така и тие земат.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Прашање. Skrill акаунтот ми е наместен на валута EUR. А бидејќи сакам да работам на oDesk потребно ми е валутата да ми биде USD.
Колку чини конверзијата од EUR до USD и дали има начин некако да го сменам ова? (Немам претходни трансакции направено)
Како што напишал stranger777, нема начин, треба да го затвориш (декативираш) тој акаунт и да отвориш нов. Кога ќе отвориш нов со УСД валута, и ќе се обидеш да ја додадеш кредитната картичка, најверојатно нема да ти ја прими ќе ти дојави дека истата веќе се користи, пиши им емаил на Skrill, пиши им поради кои причини го затвараш стариот профил и дека не ти ја прима истата кредитна картичка (пиши им го бројот на картичката) и што ти дојавува, исто така пиши им на кој емаил е регистриран акаутот што го имаш декативирано. Јас така им пишав и за неколку минути се беше средено. Ке добиеш емаил да се обидеш повторно да ја внесеш картичката.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија

Порано можеше ако немаш ниедна трансакција направено, сега не знам, може е нешто сменето, така да пробај и види... :)

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Па неможам да го најдам, го имаше некаде на фб постирано некој... знам на страната на MicroWorkers некој се жалеше

Edit :
Не е баш за користење, него за вадење на картичка, колку што разбрав смениле банка која ги посредува тие пари, па таа банка си има свои феес, еве линк до форум каде се жалат сите
http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/skrill-intermediary-bank-charges/
Можно ли е некој во Америка да напраи профил на microworkers и јас од овде да го работам? Дали ќе има некои проблеми?

Luxell

hello world
7 јули 2012
288
77
Зошто од како креирав Skrill акаунт,ја внесив картичката од тутунска но не ја верифицирав,и денес гледам автоматски се одземени 114 ден. од сметката,примач Skrill.com?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Зошто од како креирав Skrill акаунт,ја внесив картичката од тутунска но не ја верифицирав,и денес гледам автоматски се одземени 114 ден. од сметката,примач Skrill.com?

Мислам дека автоматски се зема сумата за верификација, т.е. ова го имаш кога ја внесуваш картичката:

skrill_deposit_7.png

Luxell

hello world
7 јули 2012
288
77
@Alucard Иако се зеде сумата сепак акаунтот не е верифициран сеуште,а да кога ќе додаваш нова картичка исто е така како на сликата но за да ја верифицирам картичката повторно ми вика да префлрам средства.Стврано незнам за што се повлечени парите.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Истото и кај мене. Им пишав у поддржка после една недела ми врати ја пробај пак...

Luxell

hello world
7 јули 2012
288
77
Истото и кај мене. Им пишав у поддржка после една недела ми врати ја пробај пак...
И јас им пишав но сеуште немам добиено никаков одговор,парите си стојат минусирани од сметката а акаунтот сеуште не е верифициран,сега си викам ако понатаму префрлувам поголема сума на пари дали има шанса skrill автоматски сам да си повлекува поголеми суми и сл.?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Ако има некој пари на ПејПал и сака да ги префрли не Скрил нека ме контактира. Имам 16 евра моментално на Скрил а ми требет на ПејПал, па ќе направиме размена.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно