Ke sakas da objasnis malce podetalno?Кога веќе си решил да плаќаш , побарај во законите на УЈП мислам имаш олеснувања од неколку проценти за трошоци и слично
и на крајот ќе дојди 5 -6.5% да платиш , нема потреба одма со 10% да се залетувате
http://ujp.gov.mk/mk/plakjanje/category/312Ke sakas da objasnis malce podetalno?
Од Skrill на девизна сметка од НЛБ Тутунска банка префрлени се прво $20 за проба, и не е земена никаква провизија, т.е. легнати се точно $20 на сметката... При наредно префрлање на $275, три недели после првата транскација, на сметката легнати се само $255, т.е. „По налог на странската банка е одбиено $20“, а при првата трансакција од $20, полето за „По налог на странската банка е одбиено“ е празно, т.е. нема никаква провизија...
Некој со слична ситуација во однос на провизииве...?
Си повлекувал на банкарската сметка не на картичката(ака Wire ака IBAN трансфер).Од Skrill на девизна сметка од НЛБ Тутунска банка префрлени се прво $20 за проба, и не е земена никаква провизија, т.е. легнати се точно $20 на сметката... При наредно префрлање на $275, три недели после првата транскација, на сметката легнати се само $255, т.е. „По налог на странската банка е одбиено $20“, а при првата трансакција од $20, полето за „По налог на странската банка е одбиено“ е празно, т.е. нема никаква провизија...
Некој со слична ситуација во однос на провизииве...?
Си повлекувал на банкарската сметка не на картичката(ака Wire ака IBAN трансфер).
Зависно од сумата може да земат или на не земат провизија и тоа не ги зема НЛБ туку одат преку друга банка(која ја зема провизијата).
Иначе долари или евра ги повлече? Знам дека ги пиша парите во долари ама може скрил сметката ти е во евра.![]()
Ок, значи како заклучок, ако повлекуваш на сметка, може да се случи да има провизија од странската банка, а и не мора, значи кому иде е работава... Дали истото може да се сличи и ако се повлечат на картичка, или при повлекување на картичка, нема провизија од странската банка во никој случај...? Или и во едниот и во другиот случај зависи од сумата...?
При повлекување на картичка нема посреднички банки. Гледам да повлекувам на картичка пошто нема посреднички банки и провизијата е иста.Не се работи за моја сметка, инаку да, на сметка беа повлечени, за да пристигнат како долари, а не на картичка, за да не ги конвертира во денари, зошто нели ако ги повлечеш на картичка, автоматски ги конвертира во денари, и на сметка легнуваат денари...
Знам дека провизијата е од друга банка, затоа и пишав „По налог на странската банка е одбиено“
Инаку Skrill-от е во долари, и беа повлечени во долари, а и да сакаш, не можеш да повлечеш во евра, ако Skrill-от ти е во долари, така...?
Ок, значи како заклучок, ако повлекуваш на сметка, може да се случи да има провизија од странската банка, а и не мора, значи кому иде е работава... Дали истото може да се сличи и ако се повлечат на картичка, или при повлекување на картичка, нема провизија од странската банка во никој случај...? Или и во едниот и во другиот случај зависи од сумата...?
При повлекување на картичка нема посреднички банки. Гледам да повлекувам на картичка пошто нема посреднички банки и провизијата е иста.
референца „Картично работење - меѓубанкарски клиринг“
Во НЛБ нема такво нешто(од самата банка немам ама никаква провизија), сакав да кажам дека нема провизија ако се повлекува на картичка(во однос на банката), а Скрил и другиве како PayPal си имаат нивна провизија.На која провизија мислиш...? Онаа од Skrill, или од банката тука...? Во УНИБанка има 1% провизија од сумата, и прозивијата е со референца „Картично работење - меѓубанкарски клиринг“... Во другиве банки има ваква провизија...?
Во НЛБ нема такво нешто(од самата банка немам ама никаква провизија), сакав да кажам дека нема провизија ако се повлекува на картичка(во однос на банката), а Скрил и другиве како PayPal си имаат нивна провизија.
Како што напишал stranger777, нема начин, треба да го затвориш (декативираш) тој акаунт и да отвориш нов. Кога ќе отвориш нов со УСД валута, и ќе се обидеш да ја додадеш кредитната картичка, најверојатно нема да ти ја прими ќе ти дојави дека истата веќе се користи, пиши им емаил на Skrill, пиши им поради кои причини го затвараш стариот профил и дека не ти ја прима истата кредитна картичка (пиши им го бројот на картичката) и што ти дојавува, исто така пиши им на кој емаил е регистриран акаутот што го имаш декативирано. Јас така им пишав и за неколку минути се беше средено. Ке добиеш емаил да се обидеш повторно да ја внесеш картичката.Прашање. Skrill акаунтот ми е наместен на валута EUR. А бидејќи сакам да работам на oDesk потребно ми е валутата да ми биде USD.
Колку чини конверзијата од EUR до USD и дали има начин некако да го сменам ова? (Немам претходни трансакции направено)
Прашање. Skrill акаунтот ми е наместен на валута EUR. А бидејќи сакам да работам на oDesk потребно ми е валутата да ми биде USD.
Колку чини конверзијата од EUR до USD и дали има начин некако да го сменам ова? (Немам претходни трансакции направено)
Можно ли е некој во Америка да напраи профил на microworkers и јас од овде да го работам? Дали ќе има некои проблеми?Па неможам да го најдам, го имаше некаде на фб постирано некој... знам на страната на MicroWorkers некој се жалеше
Edit :
Не е баш за користење, него за вадење на картичка, колку што разбрав смениле банка која ги посредува тие пари, па таа банка си има свои феес, еве линк до форум каде се жалат сите
http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/skrill-intermediary-bank-charges/
Зошто од како креирав Skrill акаунт,ја внесив картичката од тутунска но не ја верифицирав,и денес гледам автоматски се одземени 114 ден. од сметката,примач Skrill.com?
И јас им пишав но сеуште немам добиено никаков одговор,парите си стојат минусирани од сметката а акаунтот сеуште не е верифициран,сега си викам ако понатаму префрлувам поголема сума на пари дали има шанса skrill автоматски сам да си повлекува поголеми суми и сл.?Истото и кај мене. Им пишав у поддржка после една недела ми врати ја пробај пак...