Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.214
- 16.369
Ако има бан, мора да има и правило.Не треба правило, доволно е да се воздржува од секаков коментар што ќе исмејува/понижува за превисока или прениска цена.
Ако има бан, мора да има и правило.Не треба правило, доволно е да се воздржува од секаков коментар што ќе исмејува/понижува за превисока или прениска цена.
Ај да не биде после администрација вакви такви, педери или не знам што чисто да ве предупредам. Следен пат коа ќе давате смешни проценки на карти што идат 10-15к и пишувате 1060 цени и слични досетки ќе јадете казнени, а и бан. Исто важи и за тие што ставаат хехенца на огласи за карти. Ако не ви се допаѓа цената затоа што е висока/ниска нема потреба да уништувате нечиј оглас. Да, ненормално е што се бараат 50к за карти што вредат упола, и уште по ненормално е што истите карти за продаваат за помалку од 24 саата. Пазар е, не ви се допаѓа или не разбирате како функционира тогаш не учуествувајте. Правилата се јасни.
Не е закана, предупредување е за да се воздржат луѓе од несоодветни коментари. Што е смешна проценка или не, знаеме сите тука да не се правиме наудрени. На графичка што вреди 10.000 денари има коментари дека е 1060 евра. И сеа може да се правиме наудрени - не знаеме дека е смешна проценка.Во тој случај апдејтирај ја листата со правила и додај ново право ако веќе се закануваш, инаку немаш основ за бан. Исто така во правилото нека е јасно што е смешна проценка а што не е, нешто како од-до и слично, пошто не гледам дека се банирани огласувачиче на e-Bay што продаваат RX580 за 2000 фунти.
Еве и јас се сложувам со тебе, ама не можам јас да донесам таква одлука. Пинг @Fatal1ty_ да даде свое мислење.Пишав јас во соодветната тема за „Кога it.mk би бил ваш“ дека треба да се забранат проценкиве за графички, ама не ме ребрате. Ме одбрани и @Astro дека технички со било која цена не кршиме правила, бидејќи да бидеме реални единствена причина зашто ставаат проценка е за да им нудат во ПП и да си ја шитнат.
Дали една графичка од проценкиве се продаде по јавна цена?
ако е ит заедница корумпирано и глупо е да се продава во ПП, треба секоја понуда и цена да биде во пост, и како заштита од глупости после продажба, за ПП продажби си го имате пазар3
Што е конкретното барање да ми кажете накратко?
ако е ит заедница корумпирано и глупо е да се продава во ПП, треба секоја понуда и цена да биде во пост, и како заштита од глупости после продажба, за ПП продажби си го имате пазар3
Ако има бан, мора да има и правило.
Наздравје мајнери 220 дена ви е поврат на инвестицијата наместо да купите кога маркетот е во паника и да направите 30% заработка![]()
Епа мајнингот е игра на кој има највеќе хешрејт и на одреден период ако има повеќе мајнери се зголемува тежината со што се намалува и добивката. Добар потег би било да ја продадеш опремата и да стејкаш етериум него да копаш и да чекаш 220 дена поврат на инвестицијата...Шое фората?
Епа мајнингот е игра на кој има највеќе хешрејт и на одреден период ако има повеќе мајнери се зголемува тежината со што се намалува и добивката. Добар потег би било да ја продадеш опремата и да стејкаш етериум него да копаш и да чекаш 220 дена поврат на инвестицијата...
Илон Маск твитна нешто.TL;DR зошто се волку ненормални цените на графичкиве на форум?
А каде се нормални цените (со графички на лагер)?TLR зошто се волку ненормални цените на графичкиве на форум?
А каде се нормални цените (со графички на лагер)?
А и насловот на темава ти беше tl;dr?и не ми е јасно.
А и насловот на темава ти беше tl;dr?
1080ti, ne 1080...Не знам, јас прашав за форумскиве.
1080 45000 - 50000ден ваљда не била никогаш, не гејмам и не ги следам но пред некој ден отворив огласи бидејќи пола беа за графички и не ми е јасно.
E а замислете за 20години пивка вода ако снема?
Ова е подобар дил спрема мене, само не знам дали може да се копа со нив за да се исплатат.1080ti, ne 1080...
Jas za 50k davam novi ssus tuf 3060 12gb
A forumskitr ceni se vo soglasnost so cenite na pazarot ovde i vo svetot