Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.243
1.751
Скопје
Дали се сеќава некој на она продавниче за аудио опрема, на времено што беше карши олимписки базен? Ме интересира дали сеуште постои.
Дали на друга локација, дали ист газда под друго име ил слично.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.213
18.906
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Дали се сеќава некој на она продавниче за аудио опрема, на времено што беше карши олимписки базен? Ме интересира дали сеуште постои.
Дали на друга локација, дали ист газда под друго име ил слично.

BT Elektronik? Колку што знам, уште постои само сега не гледа накај олимписки туку накај Тинексот, ама сигурно не сум бил таму 10 години.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.243
1.751
Скопје
BT Elektronik? Колку што знам, уште постои само сега не гледа накај олимписки туку накај Тинексот, ама сигурно не сум бил таму 10 години.
Екстра, ми остана во сеќавање по една дешавка.
Имаа некои миксети солени, дал 7-80К дал 120К, не ми текнува пошто ееептен одамна беше случкава. Влага типац да ги гледа, ги мрда потенциометрите и му вика на тој таму "Ова не е оригинал а?", и младичот се смешка и му го нуди за третина цена од пишаната...
Да беше некоја ситница, да не ти е криво, али некој млад ентузијаст без искуство ко херојот од причава, сигурно би го изел дебело.
Така да да си го запишете под места кај што никад не треба да влезете.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
424
709
@DeJaVu
А мислиш дека стоеше и оригинал лого на нив или нешто друго пишувало? Немам влезено одамна таму, ваљда пред 2010 година било последен пат и мислам дека имаше миксери од кинески брендови… Rlaky можеби беше или така нешто ама беа многу слични на Dynacord Powermate пошто имаа ист тип и иста боја на потенциометри и слајдери. А цените и јас мислам беа високи. После тоа и во Беверли ги гледав истите миксери, до Мими музика… дали беше Зец или уште една продавница имаше…

А покрај ова друго што ми текнува од тој период е и на некои миксери што се вртеа, кај што самата фирма беше фејк бренд… пример Martin Wisman миксери, што имаа британско знаме испринтано и вебсајт што велеше дека се британски бренд но немаа адреса и телефон пошто всушност се произведуваа у Кина. Не се сеќам само кој ги нудеше у Македонија

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.243
1.751
Скопје
А мислиш дека стоеше и оригинал лого на нив или нешто друго пишувало?
Да да брендирано, некој извикан бренд беше, можда роланд ил нешто слично.

Едит: Да се надоврзам да не биде ептен штур одговоров. Пошто брендирано, од таму и коментарот на купувачот дека не е оригинал. А после и муабет падна како по потенциометрите го осетил, пошто имал претходно искуство со истиот модел.
Ептен на кратко пренесов, пошто и реално после толку години до детал да се памти е невозможно. Aли главниот заклучок навек ќе ми остане врежан во меморија, пошто ми беше ептен ВАУ момент, не ми се веруваше што слушам од страна :), млад и наивен :D

Последна промена:

acekorg

hello world
5 октомври 2010
424
709
Ги погледнав на Facebook сега, гледам и Shure микрофони продавале што според кутијата и цената се плагијати -> фото

25 ноември 2014
1.552
1.989
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

Знае некој како да се стигне до сабвуферов? Се изначитав добри ревјуа, и морам да го имам :) Во македонијава го нема колку шо знам, така да било која друга опција/идеја е добредојдена.

Го има у србија во player.rs ама нз како ќе го пребацам преку граница без да ме одерат...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.671
1.834

Знае некој како да се стигне до сабвуферов? Се изначитав добри ревјуа, и морам да го имам :) Во македонијава го нема колку шо знам, така да било која друга опција/идеја е добредојдена.

Го има у србија во player.rs ама нз како ќе го пребацам преку граница без да ме одерат...
Не се до толку строги Србите, не те замараат до толку. Е сега како ќе ти се погоди, од наша страна, некојпат го мрзи да претресува и само те пушта. За секој случај може да го отпакуваш кога го ставаш во багажникот.

dino

lurker
5 јули 2009
664
250

Стави го во гепек без кутија стави му кабел ако праша нешто, кажи дека го користиш во колата ама не е поврзан моментално

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Така не може да земе таксфри на српска граница (ако воопшто може)
Никогаш не ми провериле што сум купил како сум купил, само документација имам приложувано, ако се случи тоа би кажал го поврзав одма да проверам како лупа :ROFLMAO:

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Никогаш не ми провериле што сум купил како сум купил, само документација имам приложувано, ако се случи тоа би кажал го поврзав одма да проверам како лупа :ROFLMAO:
Мене два пати ми требаше, еднаш ми бараа, еднаш не. Мора некористена да е во оригинално пакување.

25 ноември 2014
1.552
1.989
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Па ако има такс фри од страна на Србија тогаш дури и да го пријави на царина му се исплати.
Јеа ама до сеа сите шо ги прашав никој појма немаше за такс фри од србија, ќе да нема.

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Некоја препорака за продавница со добар рејтинг во Солун (за музички инструменти)? :)

Сите 3 се многу блиску во 1км радиус. Во првите две сум купувал и супер искуство имам. Третава планирам да земам едни звучки во скоро време (кога будаливе од полиција ќе ми дадат пасош).

15 септември 2012
1.166
1.300
Јеа ама до сеа сите шо ги прашав никој појма немаше за такс фри од србија, ќе да нема.
Ќе да има. Ама не си се распрашал, не си погледал на интернет.

Ќе бараш РЕФ 1 формулар (или така нешто се викаше).
Порано го заверуваше царинарникот на излез. Беа многу ефикасни. Од моментот на барање до враќање на парите поминуваа 2 дена, односно третиот ден парите ти се на сметка.
Сега со оваа отворениов балкан за заедничка берза на работници, незнам како е.
Распрашај се во даночниот (они го викаат порезни) оддел од министерсвото за финансии.

Jordan223

read-only
26 октомври 2019
40
45
Здраво, добив vinyl плоча како поклон и се решив да купам грамофон и активни студио звучници. Заинтересиран сум за Edifier 1280T i Audio Technica LP60X. Некој што има знаење да ми каже дали е валиден изборов и да предложи некои алтернативи во сличен price-range.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Здраво, добив vinyl плоча како поклон и се решив да купам грамофон и активни студио звучници. Заинтересиран сум за Edifier 1280T i Audio Technica LP60X. Некој што има знаење да ми каже дали е валиден изборов и да предложи некои алтернативи во сличен price-range.
Тууууу, батерија ако добиеш Тесла ќе купиш? (со здравје да те служи што и да купиш)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.066
Skopje
Така и јас почнав. Т.е. се вратив на винилот после дваесет и кусур години слушање дискови и стриминг платформи...
Како и да е, LP60X е супер избор за почетник, не е скап, го гледав пред некој месец 11.000 денари во Rollandplanet, не бара подесувања, fully-automatic belt drive има вградено предпојачало. Можеш да размислиш и за Sony PSLX310BT, малку е поскап ама bang for the buck, има и предпојачало и BT (Everything Is Better With Bluetooth) :).
Што се однесува до звучниците, Edifier R1280T имаат 4" драјвери, за мој вкус се мали. Ама тоа веќе зависи и од буџетот што ти е на располагање.
Во Артист имаш добар избор на активни звучници, како опција.

За крај: ако го тераш како хоби, супер е, ама не е евтино. Една плоча на ново ти е од 25 евра нагоре, користени треба да внимаваш мнооогу, локално оценките за состојба се како и за се друго, нереални и напумпани. Затоа постои Discogs...

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Така и јас почнав. Т.е. се вратив на винилот после дваесет и кусур години слушање дискови и стриминг платформи...
Како и да е, LP60X е супер избор за почетник, не е скап, го гледав пред некој месец 11.000 денари во Rollandplanet, не бара подесувања, fully-automatic belt drive има вградено предпојачало. Можеш да размислиш и за Sony PSLX310BT, малку е поскап ама bang for the buck, има и предпојачало и BT (Everything Is Better With Bluetooth) :).
Што се однесува до звучниците, Edifier R1280T имаат 4" драјвери, за мој вкус се мали. Ама тоа веќе зависи и од буџетот што ти е на располагање.
Во Артист имаш добар избор на активни звучници, како опција.

За крај: ако го тераш како хоби, супер е, ама не е евтино. Една плоча на ново ти е од 25 евра нагоре, користени треба да внимаваш мнооогу, локално оценките за состојба се како и за се друго, нереални и напумпани. Затоа постои Discogs...
Само да се сложам со се што пиша Бањифико.
Сони грамофонот и поголеми драјвери.
Но, ако не ти се даваат пари и сакаш само да пробаш, тогаш задржи се на првичниот избор. Не е лош.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.251
5.582
Скопје
Имаат Player.rs такс фри, јас имам земено. Заверуваш на граница, ама мораш да се вратиш кај нив за поврат, не го враќаат на картица.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
Каде би можел да најдам заменски кабел za Seinnheiser слушалки, Sennheiser MDC 01 ?
Додатно, доколку други кабли се соодветни за тој модел (HD 429s) би ве молел за препорака и за нив.

15 септември 2012
1.166
1.300
Каде би можел да најдам заменски кабел za Seinnheiser слушалки, Sennheiser MDC 01 ?
Додатно, доколку други кабли се соодветни за тој модел (HD 429s) би ве молел за препорака и за нив.
Во Амски нема?

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
Не сум во Македонија моментално, затоа побарав сугестии за да знам каде да побарам кога ќе слетам, фала за одговорот :) Го "решив" кабелот на аеродром :(

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.765
2.778
Не сум во Македонија моментално, затоа побарав сугестии за да знам каде да побарам кога ќе слетам, фала за одговорот :) Го "решив" кабелот на аеродром :(

Во било која поснабдена продавница за hi-fi. Отвори на страната на Sennheiser, види каде имаш локални добавувачи во твојата околина и јави им се.

Последен пат кога бев во Германија (пред 4-5 години), знам дека Sennheiser и додатоци имаше и по Saturn и Media Mark. Така да, не знам каде си, ама Sennheiser сегде се достапни и имаат добра дистрибуција.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно