Дали се сеќава некој на она продавниче за аудио опрема, на времено што беше карши олимписки базен? Ме интересира дали сеуште постои.
Дали на друга локација, дали ист газда под друго име ил слично.
Екстра, ми остана во сеќавање по една дешавка.BT Elektronik? Колку што знам, уште постои само сега не гледа накај олимписки туку накај Тинексот, ама сигурно не сум бил таму 10 години.
Да да брендирано, некој извикан бренд беше, можда роланд ил нешто слично.А мислиш дека стоеше и оригинал лого на нив или нешто друго пишувало?
Не се до толку строги Србите, не те замараат до толку. Е сега како ќе ти се погоди, од наша страна, некојпат го мрзи да претресува и само те пушта. За секој случај може да го отпакуваш кога го ставаш во багажникот.![]()
SB-1000 Pro Subwoofer | SVS
Sealed cabinet home audio subwoofer punches well above its class with stunning impact and musicality.www.svsound.com
Знае некој како да се стигне до сабвуферов? Се изначитав добри ревјуа, и морам да го имамВо македонијава го нема колку шо знам, така да било која друга опција/идеја е добредојдена.
Го има у србија во player.rs ама нз како ќе го пребацам преку граница без да ме одерат...
![]()
SB-1000 Pro Subwoofer | SVS
Sealed cabinet home audio subwoofer punches well above its class with stunning impact and musicality.www.svsound.com
Знае некој како да се стигне до сабвуферов? Се изначитав добри ревјуа, и морам да го имамВо македонијава го нема колку шо знам, така да било која друга опција/идеја е добредојдена.
Го има у србија во player.rs ама нз како ќе го пребацам преку граница без да ме одерат...
Така не може да земе таксфри на српска граница (ако воопшто може)Стави го во гепек без кутија стави му кабел ако праша нешто, кажи дека го користиш во колата ама не е поврзан моментално
Никогаш не ми провериле што сум купил како сум купил, само документација имам приложувано, ако се случи тоа би кажал го поврзав одма да проверам како лупаТака не може да земе таксфри на српска граница (ако воопшто може)
Мене два пати ми требаше, еднаш ми бараа, еднаш не. Мора некористена да е во оригинално пакување.Никогаш не ми провериле што сум купил како сум купил, само документација имам приложувано, ако се случи тоа би кажал го поврзав одма да проверам како лупа![]()
Јеа ама до сеа сите шо ги прашав никој појма немаше за такс фри од србија, ќе да нема.Па ако има такс фри од страна на Србија тогаш дури и да го пријави на царина му се исплати.
Некоја препорака за продавница со добар рејтинг во Солун (за музички инструменти)?![]()
Ќе да има. Ама не си се распрашал, не си погледал на интернет.Јеа ама до сеа сите шо ги прашав никој појма немаше за такс фри од србија, ќе да нема.
Тууууу, батерија ако добиеш Тесла ќе купиш? (со здравје да те служи што и да купиш)Здраво, добив vinyl плоча како поклон и се решив да купам грамофон и активни студио звучници. Заинтересиран сум за Edifier 1280T i Audio Technica LP60X. Некој што има знаење да ми каже дали е валиден изборов и да предложи некои алтернативи во сличен price-range.
Така и јас почнав. Т.е. се вратив на винилот после дваесет и кусур години слушање дискови и стриминг платформи...Здраво, добив vinyl плоча како поклон и се решив да купам грамофон и активни студио звучници. Заинтересиран сум за Edifier 1280T i Audio Technica LP60X. Некој што има знаење да ми каже дали е валиден изборов и да предложи некои алтернативи во сличен price-range.
Здраво, добив vinyl плоча како поклон и се решив да купам грамофон и активни студио звучници. Заинтересиран сум за Edifier 1280T i Audio Technica LP60X. Некој што има знаење да ми каже дали е валиден изборов и да предложи некои алтернативи во сличен price-range.
Само да се сложам со се што пиша Бањифико.Така и јас почнав. Т.е. се вратив на винилот после дваесет и кусур години слушање дискови и стриминг платформи...
Како и да е, LP60X е супер избор за почетник, не е скап, го гледав пред некој месец 11.000 денари во Rollandplanet, не бара подесувања, fully-automatic belt drive има вградено предпојачало. Можеш да размислиш и за Sony PSLX310BT, малку е поскап ама bang for the buck, има и предпојачало и BT (Everything Is Better With Bluetooth).
Што се однесува до звучниците, Edifier R1280T имаат 4" драјвери, за мој вкус се мали. Ама тоа веќе зависи и од буџетот што ти е на располагање.
Во Артист имаш добар избор на активни звучници, како опција.
За крај: ако го тераш како хоби, супер е, ама не е евтино. Една плоча на ново ти е од 25 евра нагоре, користени треба да внимаваш мнооогу, локално оценките за состојба се како и за се друго, нереални и напумпани. Затоа постои Discogs...
Имаат Player.rs такс фри, јас имам земено. Заверуваш на граница, ама мораш да се вратиш кај нив за поврат, не го враќаат на картица.Јеа ама до сеа сите шо ги прашав никој појма немаше за такс фри од србија, ќе да нема.
Во Амски нема?Каде би можел да најдам заменски кабел za Seinnheiser слушалки, Sennheiser MDC 01 ?
Додатно, доколку други кабли се соодветни за тој модел (HD 429s) би ве молел за препорака и за нив.
Не сум во Македонија моментално, затоа побарав сугестии за да знам каде да побарам кога ќе слетам, фала за одговоротГо "решив" кабелот на аеродром
![]()