Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

DekZio

read-only
11 мај 2017
1
0
Добра столица за максимум 13.000(да се подесуваат потпирачите)?
Natec Genesis NITRO770 <--- dali vredi ? predlog? (samo da e od mk).

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Тотално не ве разбирам.
Купувате графичка од 1000 евра, која после 2 години изгубила вредност, па пак инвестирате во графичка..
Не си го чувате грбот и вратот (и цело здравје), со штедење на столица која ќе ја користите бар 10 години. Тотално нема никава логика.
Купете добра анатомска столица наменета за канцелариска работа.
Ставете ги парите каде што треба. 2 фрејма повеќе нема да ве направат подобар гејмер, а укучен врат, рака, грб, ќе ве направат ужасно слаб гејмер.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
ТУКА
Ако ги знаете, нека ме контактираат, толку реклама им имам направено, ќе треба фактура да им пратам :D

Skorp

hello world
25 август 2016
489
508
Skopje
Да препорачате столица до 30к со lower back support и по можност adjustable arm rests? Што ја има во Македонија.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Да препорачате столица до 30к со lower back support и по можност adjustable arm rests? Што ја има во Македонија.

Delight Office имаат SteelCase но немаа на лагер конфигурација тоа што барав јас. Сите столици достапни од салон им беа потпора за глава.
Ми кажаа достава за столица по нарачка била најмалку 2 недели +
Свеедно, погледај таму, можеби се смени нешто, иако веројатно за 30к ќе добиеш само основен модел (со фиксни рачки итн)

И потоа помини улица (Митрополит Теодосиј Гологанов) и влези во Salon29 <- веднаш до ресторанот Македонска Куќа

Salon 29 - Stolovi Operative
Горе десно обери "Operative" тип на столица, (подразбирано е "executive")
Ваква побарај (директен линк работи само до единечна слика) http://salon29.com.mk/images/stolovi/operativni/prvo/kind203apl.jpg
^ 250E. т.е. 15к МКД ја платив пред 6 месеци.
Има потпора за глава, рачки за раце се движат горе-доле, напред-назад, седало исто може напред назад.
Само за грб има мрежа (да не се потиш), седало не е само мрежа има пена доле.

@-MOTION
^ 400Е, оваа е подобра од таа горе (има метална конструкција за грб итн), за жал не ја купив затоа што ми требаше за „веднаш“, следен ден испорака е во Нова Стил.
Супер дечки таму продавачи, ми дадоа совети и кај да најдам брзо сечење плочи за биро по мера (Акиста и Јавор за ист/следен ден, Солопром се чека 2 недели+), механизам за двигачка маса итн.
А има и слична на таа штоа ја купив за 300Е М-256

Mao

user
5 јуни 2007
1.340
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Salon 29 - Stolovi Operative
Горе десно обери "Operative" тип на столица, (подразбирано е "executive")
Ваква побарај (директен линк работи само до единечна слика) http://salon29.com.mk/images/stolovi/operativni/prvo/kind203apl.jpg
^ 250E. т.е. 15к МКД ја платив пред 6 месеци.
Има потпора за глава, рачки за раце се движат горе-доле, напред-назад, седало исто може напред назад.
Само за грб има мрежа (да не се потиш), седало не е само мрежа има пена доле.

Ја имам истата моментално, задоволен сум. Првично и јас сакав да се залетам во Delight да земам SteelCase, али еве сега после 6 месеци користење на оваа од Salon 29 не се кајам шо ја земав :)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ја имам истата моментално, задоволен сум. Првично и јас сакав да се залетам во Delight да земам SteelCase, али еве сега после 6 месеци користење на оваа од Salon 29 не се кајам шо ја земав :)
И јас ја имам истата веќе година дена, ја земав од офис енд ко, немам зборови, топ столица за не многу пари. Во офис енд ко се нешто поевтини, мислам дека 13500 ја платив.

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
@artweb леле леле, фала ти што спомна офисендко. Сега ѕирнав кај нив и најдов таа кинеска копија на Аерон.
http://officeandco.com.mk/wp-content/uploads/2015/04/comfort-net2.jpg

Неажуриран сајт, според тоа уплоад директориум ја имале во 2015, навистина се надевам уште ја имаат.
Јас прошла година во нивниот салон кај Рамстор/стара Железничка не ја видов.

Аерон оригинал си земав пред некаде 10 години, 1200 еур дадов (и тоа ми намалиле од 1500еур) кога беше на попуст (мислам Black Friday) 600 УСД ама во USA.
Aeron Chairs - Herman Miller
Salon29 више не носи Herman Miller, ми кажаа може нешто по нарачка ваму таму, но јас кога прашав прошла година неколку пати, не ми одговориле со конкретна понуда за Аерон (цена и време испорака)

Anyhow, оваа копија на Аерон е сосема соодветна столица (дури и во споредба со оригинал), а посебно во споредба цена/квалитет.
Јас ја купив за 300 еур во 2013'та. Уште трае, освен тркалца, десна рачка се улегна таму на место за лакт.
Железна е (оквир за седало, оквир за грб и тоа централен гребен), потпирач за глава пластичен (тоа е ок), битно е мрежа. Има мрежа зад грб и мрежа на гз. Нема подобро за лето.
Инаку кај оваа, рачките само по висина се подесуваат
На година/две ќе се распипе по едно тркалце, веднаш мењавај за да не заебеш паркет (како јас). Уствари купи заменско однапред, има во Бриколаж за 120 денари.

@Skorp Значи ова купуваш обавезно! доколку воопшто има на лагер или достапно наскоро
Прашај дали има и цена. Напиши овде/пингај ме, доколку даваат попуст на 2, може ќе се организираме, и јас ќе земам

Skorp

hello world
25 август 2016
489
508
Skopje
@artweb леле леле, фала ти што спомна офисендко. Сега ѕирнав кај нив и најдов таа кинеска копија на Аерон.

Неажуриран сајт, според тоа уплоад директориум ја имале во 2015, навистина се надевам уште ја имаат.
Јас прошла година во нивниот салон кај Рамстор/стара Железничка не ја видов.

Аерон оригинал си земав пред некаде 10 години, 1200 еур дадов (и тоа ми намалиле од 1500еур) кога беше на попуст (мислам Black Friday) 600 УСД ама во USA.
Aeron Chairs - Herman Miller
Salon29 више не носи Herman Miller, ми кажаа може нешто по нарачка ваму таму, но јас кога прашав прошла година неколку пати, не ми одговориле со конкретна понуда за Аерон (цена и време испорака)

Anyhow, оваа копија на Аерон е сосема соодветна столица (дури и во споредба со оригинал), а посебно во споредба цена/квалитет.
Јас ја купив за 300 еур во 2013'та. Уште трае, освен тркалца, десна рачка се улегна таму на место за лакт.
Железна е (оквир за седало, оквир за грб и тоа централен гребен), потпирач за глава пластичен (тоа е ок), битно е мрежа. Има мрежа зад грб и мрежа на гз. Нема подобро за лето.
Инаку кај оваа, рачките само по висина се подесуваат
На година/две ќе се распипе по едно тркалце, веднаш мењавај за да не заебеш паркет (како јас). Уствари купи заменско однапред, има во Бриколаж за 120 денари.

@Skorp Значи ова купуваш обавезно! доколку воопшто има на лагер или достапно наскоро
Прашај дали има и цена. Напиши овде/пингај ме, доколку даваат попуст на 2, може ќе се организираме, и јас ќе земам

Фејсбук бројот вика дека не постои а на страната нивна бројот, никој не се јавува.

puscyfer

hello world
10 декември 2010
64
163
IMG_20190210_154514.jpg

Еве го господин Aeron ( Herman Miller ). Два проблема, висината не е за мене (195цм vs некомпатибилен Аерон - а има големини А Б и Ц). Столот е наследен па одтука некомпатибилноста. Вториот проблем е со цилиндарот...столот клапна пред кратко време, треба да се промени цилиндарот за амортизација со гас/воздух. Знаете ли соодветен сервис кај нас?

На крајот на денот би го продал ...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Погледнете го атачментот 71672

Еве го господин Aeron ( Herman Miller ). Два проблема, висината не е за мене (195цм vs некомпатибилен Аерон - а има големини А Б и Ц). Столот е наследен па одтука некомпатибилноста. Вториот проблем е со цилиндарот...столот клапна пред кратко време, треба да се промени цилиндарот за амортизација со гас/воздух. Знаете ли соодветен сервис кај нас?

На крајот на денот би го продал ...
да прашаш Салон 29, они мислам ги носат, а иначе имаат солиден сервис генерала вршат се

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Ова е гејмерска столица

8dyA8ct.gif

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Другари дајте ве молам совет за ергономска столица?
Имам 85кг 177цм, не сум голем човек :)
Немора да е нешто многу скапо, по можност ако може да се најде нешто до кај 150е и да трае барем 7-8 години.

Мојава е при крај, ја купив од пластичарска пред 5-6 години 4000 денари и имам болки во половината, па затоа барам некоја ергономска....
Еве ја старата што ја имам, попушти кај рачките (цела тежина од наслонот се пренесува врз нив, исто така откажа хидрауликата и е падната до долу, се здроби и лежиштето каде што е амортизерот) избегавајте такви модели со такви рачки.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...her-Office-Chair-HD-1_1_800x.jpg?v=1534767058

Ја гледав оваа па дали некој има искуство со таква или слична?
Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Natec Genesis NITRO330 Black-Red

Feelyo

hello world
2 април 2017
82
73
Немора да е нешто многу скапо, по можност ако може да се најде нешто до кај 150е и да трае барем 7-8 години.

Мојава е при крај, ја купив од пластичарска пред 5-6 години 4000 денари и имам болки во половината, па затоа барам некоја ергономска....
Еве ја старата што ја имам, попушти кај рачките (цела тежина од наслонот се пренесува врз нив, исто така откажа хидрауликата и е падната до долу, се здроби и лежиштето каде што е амортизерот) избегавајте такви модели со такви рачки.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...her-Office-Chair-HD-1_1_800x.jpg?v=1534767058

@Deksa Не сум уште 100% уверен во квалитетот на тие Natec столиците, а во цени не се до толку далеку од докажаните брендови (DXRacer, NeedForSeat, etc...), па ја би ти препорачал да си земеш квалитетно канцелариско столче наместо таква столица. И јас имав проблеми со болки, па од пред некое време си земав од Office & Co. (вакво) и сега за сега сум задоволен, а имаат доста голем избор, што е битно, бидејќи не сме сите исто градени, па според мене нема one-size-fits-all за ергономија :)
сигурно можеш да си најдеш некоја што ти одговара на твојата градба на тело па да видиш дали ти се исплати цената што ја даваат. Имаа столчиња што мене ми делуваа океј почнувајќи од ~5000 мкд, па завршувајќи до high-end за некои 30k.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Јас користам слична, Natec Genesis NITRO550 веќе година дена. Сум немал апсолутно никакви проблеми и е прилично удобна, а поминувам некогаш и по 9-10 часа во денот на неа. Нијанса е поскапа од 330, ама не многу.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Дечки да ве прашам, каде може во Скопје да се купи тркалце за канцелариска/гејмерска столица?

tockic-gumeni-3.jpg

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Ofiice&Co имаат, а сигурно имаш и по големите железари или „Home“ центри.
Фала ти многу. Ќе ги контактирам па ако имаат ќе си земам уште неколку тркалца за резерва. Малце се поправив последниве 3 години па затоа и почнаа да ми пукаат тркалцава :D

Valsorim

hello world
6 декември 2016
60
133
Имам 85кг 177цм, не сум голем човек :)

Еден другар зеде од овие генесис и не пројде пола година почна се нешто да крцка. Строго препорачувам DXRacer, ја користам столицава веќе година и пол и немам никаква мака, прекофморна е за седење ( освен на високи температури, седејќи по гаќи само ), нема никаков меинтененце (освен еднаш месечно со крпа да ја поминеш). Едноставен сетап има, само со имбус што ти доаѓа со столицата.
Незгодно е што доколку нешто се случи со столицата ќе треба сам да чиниш ќаре да ја поправаш, ама некако имам доверба за издржливост у истата.

Ебанцијата е што прават достава во EU само, можеби има и опција за препраќање во мкд преку некој бугарски пошта сервис, што мене не ми беше проблем зошто секако одев во Банско и ја нарачав на тамошна адреса.

Моделите на столици им се правени зависно од тип на тело, гледано по висина ширина и тежина на човек, а на линков има и димензии од столиците
https://www.dxracer.com/us/en-us/product/dxracer-chair-dimensions/
https://www.dxracer.com/us/en-us/pages/choosedxracer/

За нарачки во рамки на ЕУ има друг линк : Computer chairs for gamers | DXRacer Europe – Official®

Атачменти

• 20190421_130440.jpg
    20190421_130440.jpg
    154,4 KB · Прегледи: 61
  • 20190421_132335.jpg
    20190421_132335.jpg
    129,2 KB · Прегледи: 61
Последна промена:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008