Да препорачате столица до 30к со lower back support и по можност adjustable arm rests? Што ја има во Македонија.
Да препорачате столица до 30к со lower back support и по можност adjustable arm rests? Што ја има во Македонија.
Salon 29 - Stolovi Operative
Горе десно обери "Operative" тип на столица, (подразбирано е "executive")
Ваква побарај (директен линк работи само до единечна слика) http://salon29.com.mk/images/stolovi/operativni/prvo/kind203apl.jpg
^ 250E. т.е. 15к МКД ја платив пред 6 месеци.
Има потпора за глава, рачки за раце се движат горе-доле, напред-назад, седало исто може напред назад.
Само за грб има мрежа (да не се потиш), седало не е само мрежа има пена доле.
И јас ја имам истата веќе година дена, ја земав од офис енд ко, немам зборови, топ столица за не многу пари. Во офис енд ко се нешто поевтини, мислам дека 13500 ја платив.Ја имам истата моментално, задоволен сум. Првично и јас сакав да се залетам во Delight да земам SteelCase, али еве сега после 6 месеци користење на оваа од Salon 29 не се кајам шо ја земав![]()
@artweb леле леле, фала ти што спомна офисендко. Сега ѕирнав кај нив и најдов таа кинеска копија на Аерон.
http://officeandco.com.mk/wp-content/uploads/2015/04/comfort-net2.jpg
Неажуриран сајт, според тоа уплоад директориум ја имале во 2015, навистина се надевам уште ја имаат.
Јас прошла година во нивниот салон кај Рамстор/стара Железничка не ја видов.
Аерон оригинал си земав пред некаде 10 години, 1200 еур дадов (и тоа ми намалиле од 1500еур) кога беше на попуст (мислам Black Friday) 600 УСД ама во USA.
Aeron Chairs - Herman Miller
Salon29 више не носи Herman Miller, ми кажаа може нешто по нарачка ваму таму, но јас кога прашав прошла година неколку пати, не ми одговориле со конкретна понуда за Аерон (цена и време испорака)
Anyhow, оваа копија на Аерон е сосема соодветна столица (дури и во споредба со оригинал), а посебно во споредба цена/квалитет.
Јас ја купив за 300 еур во 2013'та. Уште трае, освен тркалца, десна рачка се улегна таму на место за лакт.
Железна е (оквир за седало, оквир за грб и тоа централен гребен), потпирач за глава пластичен (тоа е ок), битно е мрежа. Има мрежа зад грб и мрежа на гз. Нема подобро за лето.
Инаку кај оваа, рачките само по висина се подесуваат
На година/две ќе се распипе по едно тркалце, веднаш мењавај за да не заебеш паркет (како јас). Уствари купи заменско однапред, има во Бриколаж за 120 денари.
@Skorp Значи ова купуваш обавезно! доколку воопшто има на лагер или достапно наскоро
Прашај дали има и цена. Напиши овде/пингај ме, доколку даваат попуст на 2, може ќе се организираме, и јас ќе земам
http://officeandco.com.mk/wp-content/uploads/2015/04/comfort-net2.jpg
да прашаш Салон 29, они мислам ги носат, а иначе имаат солиден сервис генерала вршат сеПогледнете го атачментот 71672
Еве го господин Aeron ( Herman Miller ). Два проблема, висината не е за мене (195цм vs некомпатибилен Аерон - а има големини А Б и Ц). Столот е наследен па одтука некомпатибилноста. Вториот проблем е со цилиндарот...столот клапна пред кратко време, треба да се промени цилиндарот за амортизација со гас/воздух. Знаете ли соодветен сервис кај нас?
На крајот на денот би го продал ...
Другари дајте ве молам совет за ергономска столица?
Немора да е нешто многу скапо, по можност ако може да се најде нешто до кај 150е и да трае барем 7-8 години.
Мојава е при крај, ја купив од пластичарска пред 5-6 години 4000 денари и имам болки во половината, па затоа барам некоја ергономска....
Еве ја старата што ја имам, попушти кај рачките (цела тежина од наслонот се пренесува врз нив, исто така откажа хидрауликата и е падната до долу, се здроби и лежиштето каде што е амортизерот) избегавајте такви модели со такви рачки.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...her-Office-Chair-HD-1_1_800x.jpg?v=1534767058
Ја гледав оваа па дали некој има искуство со таква или слична?
Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Natec Genesis NITRO330 Black-Red
Фала ти многу. Ќе ги контактирам па ако имаат ќе си земам уште неколку тркалца за резерва. Малце се поправив последниве 3 години па затоа и почнаа да ми пукаат тркалцаваOfiice&Co имаат, а сигурно имаш и по големите железари или „Home“ центри.
Другари дајте ве молам совет за ергономска столица?
Имам 85кг 177цм, не сум голем човек
Немора да е нешто многу скапо, по можност ако може да се најде нешто до кај 150е и да трае барем 7-8 години.
Мојава е при крај, ја купив од пластичарска пред 5-6 години 4000 денари и имам болки во половината, па затоа барам некоја ергономска....
Еве ја старата што ја имам, попушти кај рачките (цела тежина од наслонот се пренесува врз нив, исто така откажа хидрауликата и е падната до долу, се здроби и лежиштето каде што е амортизерот) избегавајте такви модели со такви рачки.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...her-Office-Chair-HD-1_1_800x.jpg?v=1534767058
Од зелен пазар зедов вакви 5x80 денДечки да ве прашам, каде може во Скопје да се купи тркалце за канцелариска/гејмерска столица?
![]()
Во кој дел на зелен пазар
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден