Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Ниедна мобилара не продава нов телефон без оргинално пакување.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Не знам за другите мобилари, но јас кога купив iPhone 6 од iButik сам си извадив целофанот од кутијата, и се внатре си беше фабрички со сите лепенки итн.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.249
5.579
Скопје
Кабелот е најмалку битен со целата приказна.. Битно е полначот и телефонот да се оригинал, кабелот немора. Мислам телефонот ке се полни и со оригинален и со копија кабел, ама ако полначот е фалц, може да направи проблеми.
Баш за ајфон кабелот е побитен (за новите lightning зборам), а полначот не, само да е под 1mA. Иако кај нив (пошто се ѓубриња) е препорачано да биде оригинал се. Полнач за ајфон оригинал практично и да нема, во iStyle е 1.600 денари, а кабел оригинал е најевтин во Т-Mobile, ама и таму нема залиха.

Јас нарачав два од Амазон, и обавезно да се MFi Certified. Овие од Амазон имаат и подобар рејтинг, подебели се и делуваат квалитетно.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ако почнам да набројувам со колку мобилари сум имал негативна соработка,ке нема крај во темава,од нова година до денеш датум имам сменето точно 15 мобилни апарати,и тоа од различни мобилари во скопјево,искрено сум преразочаран,во која и мобилара да влезеш и да купиш нов телефон,џабе не е нов,само те лажат како не е користен,оргинал све со него,идеш дома отвараш на youtube unboxing и гледаш дека уствари си заебан,каде е времето и парите да се враќаш назад во мобиларата,да се расправаш кинеш живци за твој пари ејј за твој ебани пари?но сепак сме само едно утепано државиче кој секој клошар во мкд што продал нива,може да си отвори мобилара и да ти соли памет.Пред 1 ипол година скоро,ке оставам да биде анонимна мобиларата,купив galaxy s3 бел 16гб,фул пакување неотворен со фабрички фолии значи истото како од салониве на вип и т-мобиле,по кратко користење,ми дојде комбинација да го сменам за galaxy s4,со моја доплата нормално,се сретнавме со дечкото го гледаше 40 минути телефонот,и на крај ми вика не е возможно да е волку јака копија,јас се чудев пошто моб немаше шанси да се примети дека е копија(јас појма немав дека е копија) на крај отидовме до кај дечкото дома,го стави на пц моб и покажа дека има некој си плоча од xperia,двајцата се чудевме како е возможно ова,јас пропаднав во земја,среќа дечкото се гледаше дека беше разбран ми вика абе не се устручавај,секакви преваранти има,идеме заедно во мобиалрата од каде што си го земал моб,отидовме се каравме 1 саат со газдата на мобиларата дека телефонот е копија не е оргинал,и на крај дечкото што дојде со мене,кога му отвори и покажа,почна газдата да ни вика дека ние сме менувале плоча нешто незнам си што,го оставив телефонот,и му реков дека преку полиција ке се разбереме, и видиме,му напоменав на дечкото дека татко ми работи во мвр и дека има јак чин(што вистина беше така),не помина 1 саат,од каде што и како го нашол мојот бр незнам,ме викна да се вратам во дуќанот,да не правиме сцени,да не се бафтаме преку полиции,него да дојдам и да си земам друг телефон,ме фати инат да не се враќам,ама па си викам ке останам без телефон и без пари,морам да се вратам,ама кинеско гомно не користам.Се вратив и дечкото ми вика земи си ист таков ама оригнал,му реков за сите нервози и мој трошоци и што ме преварил или galaxy s4 оргинал или ништо не зимам,со тешка мака,и пак расправање ми даде s4 користен,иако малце беше чукан по лајсните сепак го земав ,го проверивме одма послем тоа кога отидов дома му се јавив на дечкото со кој требаше да го сменам galaxy s3 за galxy s4,да ми го провери моб ми кажа преку имеи си го проверив ок беше моб.имам уште 1000 приказни за дешавки по нашивме шит мобилари,ама ке ми треба 1 недела да ви раскажувам.Имам мн искуства со iphone телефониве,не сте свесни на какви ствари имам налетувано.

Со ледиком сум немал искуство а нема ни да имам,ако веќе купувам толку скап уред,или од страна да ми го донесат,или од вип,т-мобиле.
Кажи од која мобилара, да не се заебеме и ние?

Ако почнам да набројувам со колку мобилари сум имал негативна соработка,ке нема крај во темава,од нова година до денеш датум имам сменето точно 15 мобилни апарати,и тоа од различни мобилари во скопјево,искрено сум преразочаран,во која и мобилара да влезеш и да купиш нов телефон,џабе не е нов,само те лажат како не е користен,оргинал све со него,идеш дома отвараш на youtube unboxing и гледаш дека уствари си заебан,каде е времето и парите да се враќаш назад во мобиларата,да се расправаш кинеш живци за твој пари ејј за твој ебани пари?но сепак сме само едно утепано државиче кој секој клошар во мкд што продал нива,може да си отвори мобилара и да ти соли памет.Пред 1 ипол година скоро,ке оставам да биде анонимна мобиларата,купив galaxy s3 бел 16гб,фул пакување неотворен со фабрички фолии значи истото како од салониве на вип и т-мобиле,по кратко користење,ми дојде комбинација да го сменам за galaxy s4,со моја доплата нормално,се сретнавме со дечкото го гледаше 40 минути телефонот,и на крај ми вика не е возможно да е волку јака копија,јас се чудев пошто моб немаше шанси да се примети дека е копија(јас појма немав дека е копија) на крај отидовме до кај дечкото дома,го стави на пц моб и покажа дека има некој си плоча од xperia,двајцата се чудевме како е возможно ова,јас пропаднав во земја,среќа дечкото се гледаше дека беше разбран ми вика абе не се устручавај,секакви преваранти има,идеме заедно во мобиалрата од каде што си го земал моб,отидовме се каравме 1 саат со газдата на мобиларата дека телефонот е копија не е оргинал,и на крај дечкото што дојде со мене,кога му отвори и покажа,почна газдата да ни вика дека ние сме менувале плоча нешто незнам си што,го оставив телефонот,и му реков дека преку полиција ке се разбереме, и видиме,му напоменав на дечкото дека татко ми работи во мвр и дека има јак чин(што вистина беше така),не помина 1 саат,од каде што и како го нашол мојот бр незнам,ме викна да се вратам во дуќанот,да не правиме сцени,да не се бафтаме преку полиции,него да дојдам и да си земам друг телефон,ме фати инат да не се враќам,ама па си викам ке останам без телефон и без пари,морам да се вратам,ама кинеско гомно не користам.Се вратив и дечкото ми вика земи си ист таков ама оригнал,му реков за сите нервози и мој трошоци и што ме преварил или galaxy s4 оргинал или ништо не зимам,со тешка мака,и пак расправање ми даде s4 користен,иако малце беше чукан по лајсните сепак го земав ,го проверивме одма послем тоа кога отидов дома му се јавив на дечкото со кој требаше да го сменам galaxy s3 за galxy s4,да ми го провери моб ми кажа преку имеи си го проверив ок беше моб.имам уште 1000 приказни за дешавки по нашивме шит мобилари,ама ке ми треба 1 недела да ви раскажувам.Имам мн искуства со iphone телефониве,не сте свесни на какви ствари имам налетувано.

Со ледиком сум немал искуство а нема ни да имам,ако веќе купувам толку скап уред,или од страна да ми го донесат,или од вип,т-мобиле.

Wall of text crits you for 9999 damage!

Параграфи човече!

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Во бизнис нема вера, националност и сл. Ледиком врти многу профит, како и што ги набавуваат уредите тоа не ми е гајле, си има институции платени од народни пари кои треба да му ја мислат за тоа. Мене ми е битна услугата. Со Ледиком и Мобеликс не сум имал проблем.

1. Купив Нокиа N900 половен, кој типот го имаше земено од Ледиком. Телефонот не полнеше, и гаснеше на сред употреба без причина. Го однесов во Ледиком, викам од кај вас е ова земено...типчето го отвори, гледа батеријата не е оригинал Нокиа. Ја замени за 2 минути.

2. Купив Нокиа 1020 од Мобеликс. Имаше проблем, не работеше звучникот. Го вратив, немаа друг, ми рекоа пари или друг телефон. Го заменив и земав друг. 2 минути работи. Нит "остај го на сервис да го погледнеме" нит бутур.

FrukaZ

hello world
16 август 2013
317
429
Дајте мислење за Ледиком треба да зимам S6 Edge во оваа тема има многу мислења и добри и лоши, некој да земал S6 Edge од овде ??
Мислење
Фала однапред

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
414
По скоро година дена се јави некој од ледиком.. Вработен или? Ако си, дали ќе сакаш да објасниш што беше со моделот што е во првиот пост?

ne sum vraboten tamu , sakam da mu napram usluga deka sekoj mesec kupuvam po 3 4 telefoni tamu , ni ne gi branam ni nisto , sekoja mobilara ima svoi prevari , takva e drzavata .

Sent from my iPhone

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
Дека се албанци или македонци не значи дека едните оли другите само дека имат една националност ке ти дадат подобра услуга ,
А за тие што не сакат од мобилара нека си купат од нептун или од операторове по цена најмалце 10.000 денари поскапо ,никој со сила не тера никого та купи во x продавници секој си гледа да заштеди. и не верувам ниедна мобилара особено поголемиве да не ти излезат во пресрет ако има некој проблем со телефонот

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Вчера го имав катастрофалното искуство со ледиком,бев на битпазар по мобилариве и 2-3 мобилари сакаат да ме поебат за нов телефон(среќа што ги разбирам),продаваат користени а ги нудат како нови со нивни лепени фолии на екран(нели демек се нови),па за малце дури и во една мобилара газдата ке се тепаше со мене дека јас сум немал до сега нов телефон(а кутриот само да знае колку сум ги имал ке се акне од земја,но мора и такви да има) Случката во ледиком:

Влагаме со сопругата во ледиком,му кажувам на типот што работи ми се случија,дека пред 2 саата пробаа да ме поебат вака и вака,значи сакам да купам нов телефон неотпакуван значи НОВ,доаѓа газдата вика брат тури им кур на тие мобилари секакви има,вика сеа јас ке ти дадам нов телефон што се секираш,викам ајде важи.Сопругата му напоменува вика ама дечко значи нов неотпакуван,газдата на мобиларата(или може еден од газдите незнам,затоа што имаше едно девојче вработено,едно машко и еден постар дечко кој рече дека е газда) вика да бе да нов вика нов,влага во една собичка и го немаше добри 5 минути,доаѓа со телефонот и кутијата(отворени) сопругата му вика ама дечко ние ти рековме нов,типот вика па да бе нов е сеа внатре ја отворив кутијата нов е не се секирајте,го плаќам моб ми дава комплет све,викам ајде да го запалиме моб не му ставам картица дома ке му ставам,го палиме со сопругата телефонот(беше ептен гужва внатре и ајде пред ледиком стојме пред вратата) го уклучувам не ми дава да го сетирам,да изберам јазик(што значи дека некој пред мене го сетирал) викам добро ајде може го заплиле да видат дека работи и све е ок,влагам во мени(инсталирани апликации),влагам во мобиле дата,телефонот користен на 27 ноеври и искористени 50мб интернет од картичка,што значи дека телефонот не е нов него користен,влагаме одма внатре,му кажувам на вработениот ми вика чекај 1 мин,го вика(газдата) доаѓа дај да видам,и му вика на вработениов врати му ги одма парите,и ми вика(газдата) дај кесата ајде(професионалност 0),вработениот влезе одма во вестерн унион зема парите и ми ги врати.Газдата ми вика друже ова ако е користен моб јас ке ти дадам нов,му викам ок ајде не е користен кажи ми ајде зашто има апликации на него инсталирано?Заштоа се искористени 50мб од картица интернет?Значи не е нов затоа што имало картичка внатре,и некој го користел,и газдава ми вика ок ете ти ги парите може да го напуштиш дуќанот,лепо фино си искочив и крај на приказната.

Така да ова е уште еден доказ,дека веќе поштени луѓе не се наоѓаат,плаќаш ѓавол ипол за нов ТЕЛЕФОН добиваш користен па и уште ти крив,ова ми е за памет,веќе купување телефон освен од оператор више НИКАД од мобилариве кај нас,ма какви сака нека се,преварант до преварант.

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Не менува многу телефонот. До сељачката култура со која се бусаме е проблемот.
Верувај дека менува многу,јас сум пустел сум правел 100 комбинации за да купам НОВ телефон,и некој да те ебе во здрав памет дека е нов,а ти дава користен,епа не е сеедно извини.Тоа е исто како купиш нова кола од салон,а да ти ја продадат таа што им е за тест возење без да ти кажат него да те прават будала во здрав памет.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Верувај дека менува многу,јас сум пустел сум правел 100 комбинации за да купам НОВ телефон,и некој да те ебе во здрав памет дека е нов,а ти дава користен,епа не е сеедно извини.Тоа е исто како купиш нова кола од салон,а да ти ја продадат таа што им е за тест возење без да ти кажат него да те прават будала во здрав памет.

Тоа и сакаше членот да ти каже.. Не менува кој телефон си го купувал.. И да бил Нокиа 3310, ако го бараш нов и ти тврдат дека е нов, таков треба и да добиеш..
Арно ама..

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Тоа и сакаше членот да ти каже.. Не менува кој телефон си го купувал.. И да бил Нокиа 3310, ако го бараш нов и ти тврдат дека е нов, таков треба и да добиеш..
Арно ама..
Погрешно го сватив се извинувам,незнам искрено што да кажам.Сум слушал искрено и добри и лоши коментари за ледиком,ама послем ова.Дефинитивно ни на душманот нема да му посакам од таму да купи моб.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Погрешно го сватив се извинувам,незнам искрено што да кажам.Сум слушал искрено и добри и лоши коментари за ледиком,ама послем ова.Дефинитивно ни на душманот нема да му посакам од таму да купи моб.

Извини, телефонот сакаше да ти работи на секоја мрежа?

Логично е да го отворат и да го сетираат (отклучат), така да не мора толку да се секираш ако кутијата е отворена.

За другиот дел не коментирам.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно