dekomote
Unstoppable
dekomote's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 7 3700x + be quiet! Pure Loop 280
- Motherboard
- MSI B450 Tomahawk Max
- Storage
- Samsung NVME 970 Evo Plus 500, Synology DS 411+II
- PSU
- EVGA Supernova G3 650W
- RAM
- 2x8GB HyperX Fury RGB 3200 CL16 @ 3600 CL18
- Video card
- Gigabyte RTX 3070 Gaming OC
- Case
- be quiet! Silent Base 802
- Mouse
- Razer Deathadder Elite
- Keyboard
- Tada68 w/ Noble Yellows + Tofu65 w/ Kailh Box White
- Audio
- Presonus Eris 3.5, Sennheiser HD 205, JBL Tune600 BTC
- Monitor
- Dell U2719D
- OS
- KDE Neon
Laughing stock бе... Вака беше и за П4, па после 15 години не беше. Иначе, не знам дали следите, тешкашите се враќаат од пензија во интел. Новиов CEO не се зеза.
Ако факторираме цена и достапност (сегашна а и идна) интел има адут тука. И ќе го искористи. Мислам дека март Интел ќе напраи пепел во продажби на CPU. Може да си приуштат, си имаат капацитет дури АМД кубури со TSMC на 4 фронта.
Последниве неколку What CPU should I buy видеа од респектабилни ревјуери се повеќе внесуваат интели во скоро сите сегменти баш ради цена и достапност.
Пред да ме обвини некој за фенбоизм, имам лично купено 3 ризени за мене, уште 4 за свои луѓе
Ако факторираме цена и достапност (сегашна а и идна) интел има адут тука. И ќе го искористи. Мислам дека март Интел ќе напраи пепел во продажби на CPU. Може да си приуштат, си имаат капацитет дури АМД кубури со TSMC на 4 фронта.
Последниве неколку What CPU should I buy видеа од респектабилни ревјуери се повеќе внесуваат интели во скоро сите сегменти баш ради цена и достапност.
Пред да ме обвини некој за фенбоизм, имам лично купено 3 ризени за мене, уште 4 за свои луѓе