Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Loco777

read-only
28 јули 2022
1
2
Здраво на сите.
Имам електронска цигара веќе неколку месеца купена од Umbrella.mk но сега сакам да се префрлам на vape kit.Гледав на YouTube голем број на луѓе си прават самите течност и им излегува доста поефтино.Користат 4 главни состојки...ПГ,ВГ,никотин и арома.Ќе може ли некој да ми каже каде можам да ги купам тие состојки кај нас пошто гледав на интернет кај нас неможам да најдам,на Umbrella.mk страната има само ароми..
Поздрав :)

Последна промена:
28 јануари 2017
2.072
4.760
Ресен
Здраво на сите.
Имам електронска цигара веќе неколку месеца купена од Umbrella.mk но сега сакам да се префрлам на vape kit.Гледав на YouTube голем број на луѓе си прават самите течност и им излегува доста поефтино.Користат 4 главни состојки...ПГ,ВГ,никотин и арома.Ќе може ли некој да ми каже каде можам да ги купам тие состојки кај нас пошто гледав на интернет кај нас неможам да најдам,на Umbrella.mk страната има само ароми..
Поздрав :)
Добре дојде @Loco777

Поевтино и поубави се течностите.

Никотин, ароми, бази (ПГ и ВГ) кај нас локално во Интерхем, праќаат по карго, се плаќа на сметка.

Заинтересирај се малку како треба со никотинот, не е играчка.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде, @Loco777 .

Да додадам дека ароми и ПГ/ВГ можат да се земат од Инавера, но за ПГ/ВГ тежината веќе го качува многу шипингот, па што знам... но да се знае како алтернатива. Инаку во последно време изборот ни е многу стеснет, а и состојките и шипингот се доста поскапени, но сепак може да се најде по нешто и пак да излезе многу поевтино од купечките течности.

Ако не си го следел/а форумов, да укажам дека можеш да најдеш многу корисни информации во индексот (иако постари, повеќето сè уште важат), од кои за твојот случај (правење течности) би ги издвоил општиот пост за течности и постот за пресметка на течности, плус темата за почетници и лексиконот на поими со кои може да се сретнеш.

Едит: Интер-хем е ова (линк во првиот ред).

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Момци(а и Девојки), само да ве поздравам, не сум ве заборавил, ниту напуштил

8 години без запалена цигара, благодарение на вас и темава.

Фала ви на сите што сеуште ја оддржувате темава.

Поздрав

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117

Sto mislite za ovie ednokratnive epa vape e-cigari/e-nargile?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

Sto mislite za ovie ednokratnive epa vape e-cigari/e-nargile?
ништо не мислиме, купи пробај, ако ти одговара ќе си купиш некој мод со плнење батерија и течност. Прескапо со далеку полош квалитет од другите модови, и многу никотин 20мг има

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Точно, но ако нема некои големи очекувања може да послужи за проба за некој што се интересира, а не знае што е тоа. Иако е прескапа за тоа што го нуди (слаба е, затоа толку никотин, и еднократна батерија), нема да направи дупка во џебот. Е сега, зависи дали воопшто дава некој вкус. :)

Но веројатно налупале и арома. :cool:

За тие што размислуваат да пробаат, проценувам дека „заменува“ (ќе трае) колку една кутија цигари.

Ако една цигара е 20 повлекувања, тоа се 400 за кутија. Нивните 800 СИГУРНО се подлажнати (кратки; мерени во некои услови што им одговараат на нив; или на пример попрво ќе се потроши течноста од батеријата или обратно) и плус при крајот на батеријата СИГУРНО има намалување на перформансите, што кај ваква еднократна батерија СИГУРНО е значително. Па ќе дојде тука некаде околу 400.

Финансиски никако не се исплати, но за проба еднаш, да.

А сега видов, не се ни премногу скапи за својата категорија 1 2 3 (со промотивнава цена).

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Ми се чуреше наргиле, па како што тарашкав по нет случајно видов дека постои некоја електронска опција на наргиле. Затоа и сакав да прашам што е како е ако пробал некој веќе.. Инаку повремено цепам пури, не гледам потреба да купувам цели модови за електронска цигара

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Дечки, јас пред 1 месец пробав по првпат да вејпам од електронскиве цигари што се за една употреба и многу ми се допадна вејпингов па сакам наскоро да купам цигара што ќе е за повеќекратна употреба. Бидејки сум нов во светов на вејпингов сакав да ги прашам поискусните членови на форумов неколку прашања:

• дали моделот Umbrella Luxe е добар за почетник како мене?
  • според google рецензиите што ги прочитав за производите на Umbrella, таму беше напишано дека тие продаваат евтини кинески копии, дали ова е навистина точно?
  • дали освен Umbrella има и други продавници за електронски цигари во Скопје?
  • дали е лесно во МК да се купат заменски греачи за Umbrella Luxe?

28 јануари 2017
2.072
4.760
Ресен
Дечки, јас пред 1 месец пробав по првпат да вејпам од електронскиве цигари што се за една употреба и многу ми се допадна вејпингов па сакам наскоро да купам цигара што ќе е за повеќекратна употреба. Бидејки сум нов во светов на вејпингов сакав да ги прашам поискусните членови на форумов неколку прашања:

• дали моделот Umbrella Luxe е добар за почетник како мене?
  • според google рецензиите што ги прочитав за производите на Umbrella, таму беше напишано дека тие продаваат евтини кинески копии, дали ова е навистина точно?
  • дали освен Umbrella има и други продавници за електронски цигари во Скопје?
  • дали е лесно во МК да се купат заменски греачи за Umbrella Luxe?
Според Амбрела е ребрендиран Vaporesso Luxe, не знам подот каков е али фирмата си се сосема ок, побарај ревјуа на јутуб, сигурно има.

За гречаите прашај во Амбрела, треба да имаат, ако се зафатиш тогаш ќе си порачаш од нет за да ти стигнат за месец дена и да не се зависен од нив, знаат да трокираат.

Тука можиш да видиш што има, ова од гуглање, не ја има никој спомнато до сега.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@filipkir Не би го препорачал Луксе за почетник, грејачите од 0,2 и 0,3 оми со меш (мрежичка) ми изгледаат како за дробно. Плус треба да купуваш дополнителни батерии, којзнае дали ги има во Умрела и какви ќе ти увалат. А од друго место многу тешко да се најдат.

За почеток оваа тема би требало да ти одговори на повеќето прашања, а подоцна разгледај ги и сите пинувани теми во овој потфорум.

Е сега, може ти сакаш дробно, ако си навикнат од еднократниот под (ако е таков), во тој случај добро, но јас сè уште стојам на мислењето дека за целодневно користење е подобро усно.

Како што вика @bicikle , за почетници најчесто препорачувавме ова. Сè од таму уште важи.

А пред тоа препорачувавме Ендура, ако мисли на неа, но сега веќе е потешко да се најде (но не и невозможно). Адептот/Злајдот сепак е малку посестран и може да се користи и за рестриктивно дробно.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да бе ендура.. затоа прашав како е сега ситуацијата ради што од фастек кренаа шипинг многу.
Во случај да се најде, поретка течност за нејзе, односно мин 10%вода и 30%пг. Од искуство :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ендурата е многу специјализирана (тесно усно, замена за цигара и тоа е тоа, нема подесувања на ништо). И тоа го работи многу добро. Веќе е многу стара во светот на електронските цигари, сè уште можат да се најдат грејачи за неа (што е сведоштво за нејзиниот квалитет и популарност), но до кога? Нејзините наследници (со различни букви во името) по мое мислење не се дораснати по квалитетот, односно би било подобро да се бара нешто друго за сестраност.

И Адептот е веќе стар, но исто така добро стои со грејачи и прогнозирам дека ќе остане така уште некое време.Истите грејачи се користат и за други модели, па луѓе ќе ги бараат долго време. Сепак има поголема флексибилност, поголемо траење на батерија и слично.

Edit: На Фастек веќе не гледам грејачи за Ендура Т18/Т22, а овој што го линкував од Али не испорачува до Македонија, значи готово е со Ендура кај нас. :cry:

Edit2: Еве друг, ама скап е и којзнае дали ќе трае долго...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да бе, Призма. Така го викаа атомизерот, ама и не го викаа. Не ми текна да барам за Призма, а ја видов.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Планирам да го земам ова до кај Нова Година ако улета некој купон од ведро небо:

Немам фрлено пари за опрема од пред Короната, а и редно е да ги пробам овие Под системи.

xhktw

x
2 август 2009
1.463
1.943
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Од мене топла препорака за почетници: Innokin Kroma Z.

Прелесен за употреба/одржување, слајдерче за контрола на влечењето, 3000 mAh батерија и компатибилност со Z-Coil греачи. Да не праиме муабет и дека во џеб тежи колку кутија цигари :) Исто така има и фабрички додаток наместо обичниот атомизер, можеш да си наместиш и Zlide ако ти прдне. Јас накнадно купив Zlide, али толку се навикнав на фабричката тежина што ене го Zlide-от во фиока ми седи.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Од мене топла препорака за почетници: Innokin Kroma Z.

Прелесен за употреба/одржување, слајдерче за контрола на влечењето, 3000 mAh батерија и компатибилност со Z-Coil греачи. Да не праиме муабет и дека во џеб тежи колку кутија цигари :) Исто така има и фабрички додаток наместо обичниот атомизер, можеш да си наместиш и Zlide ако ти прдне. Јас накнадно купив Zlide, али толку се навикнав на фабричката тежина што ене го Zlide-от во фиока ми седи.
Според тебе јас како почетник во вејпингов подобро ќе е да го купам Innokin-от отколку Umbrella Luxe? Се наоѓаат ли лесно греачи за иннокинот во МК? На мене ми е многу битно да ги има заменските греачи во МК. Несакам да порачувам од странство бидејки не ми се чека.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Според тебе јас како почетник во вејпингов подобро ќе е да го купам Innokin-от отколку Umbrella Luxe? Се наоѓаат ли лесно греачи за иннокинот во МК? На мене ми е многу битно да ги има заменските греачи во МК. Несакам да порачувам од странство бидејки не ми се чека.

За жал планирање однапред е нешто што ќе мора да го навикнеш со овие уреди.

Јас сега планирам што ќе стигне во Ноември. Кај нас ретко има нешто добро на лагер. На умрела не им е точна лагер листата да знаеш. Колку пати само сум порачал работи па другиот ден ми се јавиле дека нема ништо од тоа на лагер...

Така да само странство. Тука немаш никаква сигурност дека другиот месец ќе има греачи. Јас би го порачал Innokin. Уствари јас би одел со посебен мод/посебен RTA ама за почеток ете нека биде тоа.

xhktw

x
2 август 2009
1.463
1.943
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Innokin-от апсолутно, пакувај и 2 паковки од греачиве и да не му ја мислиш цела година. Ти ги препорачувам 0.8 ohm греачите, јас ги користам на 18w и за мене е совршено за MTL вејпање.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Оф леле, овој Луксе бил под-мод, мене на пребарување Умренава ми го даде само тој што го линкував.

Енивеј, како Метузалем не знам ништо за овие под-модови, не сум ги користел затоа што имам принципиелно противење кон нив што не можат да се менуваат делови (ако нешто се расипе), не можеш да ја искористиш батеријата ако ти цркне атомизерот и обратно, производителите те врзуваат да купуваш делови (подови/кетриџи и грејачи) само од нив; иако се flashy на изглед, сепак атомизерот е пластика (која долгорочно може да испушта хемикалии или ситни парченца во тоа што го дишеме, а квалитетот на кинеската пластика е чувај боже)... Единствена предност им е што се лесни.

Но и онака веројатно нема да ги користите со години, ќе цркнат/ќе се скршат далеку пред да имаат време да испуштат хемикалии. :)

Овој изгледа е Luxe PM40 и е две години стар, од тогаш Кинезиве избациле уште 5-6 варијанти со различни букви додадени на името. :)

Иако истите работи важат за Innokin Kroma Z, сепак тој ми е поизбалансиран за МТЛ. Овој Луксе сака да биде и риба и девојка, а на пример има премалку амперчасови (капацитет на батерија).

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Оф леле, овој Луксе бил под-мод, мене на пребарување Умренава ми го даде само тој што го линкував.

Да бе, Vaporesso ги издава :)

Да, луксе PM40 е со брендинг на умбрела. Легален или не незнам, ваљда да.

Не сум го пробал. Нивните GTX Coil Mesh ги користи и ги нема на FT. Освен ако PM80/PM40 не се исти.

Тука има некоја забуна со тој претеран брендинг GTX/40/80 итн.

https://www.reddit.com/r/Vaporesso_Ecig/comments/lhzwm5 View: https://www.reddit.com/r/Vaporesso_Ecig/comments/lhzwm5/pm80_to_luxe_pm40_question/

Сега ме заинтересира може и да го купам овој. Чисто онака, неверувам дека ќе го користам секој ден.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Него има ли некој искуство со Eleaf iStick Power 2 80W 5000mAh?
Кецот уште го возам, но во недостаток на батерии може овој да улета како џокер.
Чинам дека за овој модел нема лисица.
Или има подобра алтернатива од овој мод?
tnx

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно