Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

BlackBerry Storm или Apple iPhone?

• Ја почнал/а темата D
  • Време на почнување

BlackBerry Storm или iPhone?

• BlackBerry Storm (VIP)

Гласови: 42 48,3%
  • Apple iPhone (T-mobile)

Гласови: 45 51,7%

• Вкупно гласале
    87

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Иако не сум запознаен прецизно со детали околу тарифите и цените, онака на прв поглед би го избрал BlackBerry-то. Иако е малку поскап, некако ми е повеќе stylish, повеќе ми се допаѓа. Претпоставувам дека цените на разговор и ЅМЅ ќе бидат поефтини кај тарифите на VIP. Треба малку да се разлистаат понудите, ама мислам дека мојот избор на крајот сепак ќе биде BlackBerry. :)

dani_janev

hello world
19 април 2007
280
7
без размислување iPhone 16GB белиот :bravoska: ...се друго BlackBerry, Samsung Omnia, Nokia 5800, G1 Android...и уште еден куп други се само бледа копија...само Apple може според мене да извади мобилен подобар од iPhonot.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Јас пак обратно размислувам.
Иако цените на 2та телефони се горе доле исти, но намената им е доста различна.
iPhonе-от повеќе ќе го користат луѓе кои сакаат да се забавуваат и да ги искористат можноситие на телефонот до максимум.
BlackBerry е телефон наменет за посериозните корисници како бизнисмени и директори, кои поважно им е да ја добијат брзо и безбедно електронската пошта, него ли да си играат со motion сензорите кај iPhone.

Ова е мое мислење, затоа зависи од повеќе од човекот, а не од понудата.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.614
1.567
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Треба да се додаде на анкетата и ниеден. Јас би гласал за тоа.
Стварно сум луд по техника, ама сепак не би фрлил толку пари за нив. Има попаметни инвестиции од тоа.
Моментално мојот телефон има 3G, GPS, Symbian и да не набројувам друго, му фали WiFi, а платив за него само 2.000 (продолжување на договорот, специјална цена) и месечна претплата од 250 денари.

Значи јас сум за третата опција, ако се додаде.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.175
roka.mk
И ја сум за BlackBerry Storm зашто?
Затоа што сметам дека многу се популаризира iPhone-от...и сеа секој што чул за него ќе го купи (па макар и кредит да земе) и ќе биде:види види имам iPhone.Не дека мрзам iPhone, али ако треба да зимам од овие два телефони би земал BlackBerry-то по ми е онака некако Буржоарски,и што е најбитно ќе го нема секој:)

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Не сум имал прилика да прочепкам некој BlackBarry, но од она што го имам искусено на iPhone, не би се двоумел многу што да земам.
Сепак не би фрлал многу пари за телефон.

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
За бизнис користење - BlackBerry.
За мултимедија, забава - iPhone.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.384
217
Да, не очекувај да биде баш релевантна анкетава, пошто верувам дека многу луѓе не го знаат блекберито, па ке гласаат за iPhone како многу зборен телефон. Инаку, јас сум за блекберито од горенаведените причини.

mENDol

hello world
24 декември 2007
83
2
Jas glasav za blackberry, Iphone imam veke poveke od 2 godini i fantasticen e ama za moite potrebi definitivno blackberry....

dashbog

lurker
24 јуни 2008
577
825
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Гласав за IPhone иако не сум љубител на нив само затоа што BlackBerry нема WIFI - Апсурдно според мене
Инаку BlackBerry многу повеке ми се допага ама ...

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
Јас пак обратно размислувам.
Иако цените на 2та телефони се горе доле исти, но намената им е доста различна.
iPhonе-от повеќе ќе го користат луѓе кои сакаат да се забавуваат и да ги искористат можноситие на телефонот до максимум.
BlackBerry е телефон наменет за посериозните корисници како бизнисмени и директори, кои поважно им е да ја добијат брзо и безбедно електронската пошта, него ли да си играат со motion сензорите кај iPhone.

Ова е мое мислење, затоа зависи од повеќе од човекот, а не од понудата.

точно така:bravo:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Apple iPhone бидејќи сакам забава,игра,музика акселометри и слично.Не сум од тип кој постојано зависи од функциите кои ги има на BlackBerry а ги нема iPhone така да тоа не ми смета.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
jas bi idel so blackberry zatoa sto vo lik i performansi se tuka negde ,jes da poveke mi se svigja na lik iphone ,cenite im se mnogu razlicni ,zatoa ceni/performansi blackberry Storm kako edinstvena opcija

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Блекбери дефинитивно... бидејќи сепак го гледам телефонот како потреба, а не како fun gadget.

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
Да, не очекувај да биде баш релевантна анкетава, пошто верувам дека многу луѓе не го знаат блекберито, па ке гласаат за iPhone како многу зборен телефон. Инаку, јас сум за блекберито од горенаведените причини.

јас нема да гласам баш од горната причина... ама ако ништо друго имам неколку прашања. Некој погоре напишал дека му се потребни опциите кои што blackberry ги нуди; кои се тие опции? немањето wifi, синхронизирање со outlook или 3.2 мп камера? :) од споредување на спецификации меѓу двата, тоа се главните разлики.
стварно незнам што се добива со blackberry os, ако некој знае (користел) ќе го замолам да сподели импресии

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.132
3.623
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Од аспект на естетика blackberry os навистина е аут да не одам во офф топик ама на blackberry curve што го имам испробано воопшто не ми се допадна,мултимедијаниот дел е некако по thumbnails и делува чудно а останатиот дел пример менијата не се нешто поседно нема некои ефекти(како транзиции и слично) и повеќе е задржано како да е пишувано по линии.Поголемиот дел од неговите опции мислам дека обичен корисник не би ги користел.Незнам каков е овој новиот Storm али се надевам дека менито им е по стајлиш.Мене пример ми е битен естетскиот дел како надворешно така и внатрешно,но сепак секој има свое мислење и потреби.iPhone има Mail и тоа е она што повеќето го бараат.Сега некои опции плус се достапни со Microsoft Exchange на него

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
Блекбери апсолутно...телефонот има подобри функции,нема сомнение,инаку јас имам HTC Touch HD,презадоволен сум од него,што никогаш не би ги купил било кој од овие 2 телефони:bravo:

Elektrikz

hello world
21 септември 2008
473
12
Велес - Скопје
Абе бегај бе,каков Blackberry... Како може смартфон без wifi...:ua:

Гласам за iPhone (иако пакетот што е од Т-Мобиле е УЖАСНО скап)...

super_hacker

Баниран/a
2 април 2008
1.333
68
Дефинитивно iPhone. Прво и прво, Apple продукт е, што е многу битно за мене. Второ има многу подобро функции од BlackBerry Storm, пример нема Wi-fi. И многу други работи што ги нема кај BlackBerry Storm. :)
Само да, е многу скап. :plachko2:

aussie girl

read-only
10 март 2009
3
0
Vip mi dade Blackberry Storm - za dzabe!!!

Blackberry-vo e stvarno nesto top! Si go zemav bez pari, so mnogu pomala pretpalta vo Vip nego iPhone-ot vo TM! Mene mi e bas taman, em e-mail si imam vo sekoe vreme, em se drugo sto mi treba...facebook, skype i takvi stvari sto mi se sekojdnevie. Mozebi nekoj misli deka e za biznis faci, ama eve ja i bas ne sum nekoja biznis faca, i mislam deka Storm-ov mi e 'the best choice ever'. Baska si gledav edno kratko filmce sinoka, i rezolucijata i zvukot e fantasticen...super koga ke si idam na odmor letovo :):bravo:

bravo za Blackberry i alal da im e na Vip!

aussie girl

read-only
10 март 2009
3
0
iskreno se nadevam deka ke ti se javat. drugarka mi sakase denes da zeme, ama imalo tolku navala ovie denovi za stormot, i rekle deka veke se potroseni... za tvoe dobro, moli se da ti se javat :)
inaku, den za den, se poveke si go sakam mojot Blackberry storm, brzo se naviknav na touch-click funckijata, bas e interesna, a i lesno si dodavam meilovi samata, epten e sto bi rekle 'easy to use'...duri i za zensko kao mene ;) anyway, idam sea na facebook...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно