Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

AMD или Intel процесори?

Кој тип на процесор користите?

• AMD

Гласови: 52 36,9%
  • Intel

Гласови: 89 63,1%

• Вкупно гласале
    141
Статус
Затворена за нови мислења.

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
можен е comeback на AMD со новите phenom и barcelona процесори, па ќе видиме...

trales

read-only
10 април 2007
2
0
MOMCI I JAS SUM ZA INTEL

SO DA KAZAM I JAS SUM POVEKE ZA INTEL PROCESOTITE. MISLAM DEKA PONOVITE AMD PROCCESORI (SE MISLI NA 64 BIT) GO NEMAAT PROBLEMOT SO GREENJETO KAKO STO DOSEGA SE VELESE A SEPAK SUM ZA INTEL. SEPAK TRADICIJA SI E TRADICIJA.
JAS IMAM 2.66 GHZ CIST INTEL A BRATUCED MI IMA AMD 3000+ I SEPAK MISLAM DEKA MOJOT E PODOBAR I DEKA ZA NEGO SUM CAR I STALNO GO ZEZAM. POZDRAV DO SITE OD TRALES

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
Претпоставувам станува збор за AMD Athlon 64 3000+ кој е еквивалент на чистите четворки на интел со брзина од 3.0GHz значи не си за него цар и престани да го зезаш, AMD ја изгуби битката кога излезе dual corе процесорот (што јас како закоравен AMD корисник не сакав да признаам долго време) е сега AMD води битка со драстично намалени цени на сите процесори, а во блиска иднина се надевам ќе се врати на сцената на десктоп процесорите

M

Mr.Alien

Гостин
... а во блиска иднина се надевам ќе се врати на сцената на десктоп процесорите

Ах, пусти соништа, пусти желби. Кутра напатена душичка...
Братче, време е да сватиш една вистина, колку и да е непријатна за тебе.
Ќе минат години додека AMD повторно биде барем каква таква конкуренција на Intel. SAD BUT FUCKIN' TRUE !!!!
Развојот на настаните тоа недвосмислено и неумоливо го кажува и најавува. Новите Pentium (да, Pentium!!!) процесори од Е2000 серијата се најнискиот сегмент на Intel, оној во кој AMD има добри цени, и се силна конкуренција на тие исти Athlon 64 X2 3800+ - ги "оддувуваат" како ветар прашина. Конкретно, моделот Pentium E2160 (Allendale, Conroe јадро, 1 МВ L2 кеш, двојадрен процесор, 1.8 GHz, 800 MHz FSB, множител 9х) ги гази горе спомнатите модели на AMD, а во најголемиот број тестни апликации е рамо со рамо или подобар и од Athlon 64 X2 5000+. Освен во мемориските тестови, каде што AMD сеуште е супериорен, понајвеќе поради вградениот мемориски контролер во самиот процесор. Ова решение Intel ќе почне да го применува највероватно во Nehalem процесорите, кои ќе се појават догодина и кои ќе ги заменат Core2Duo моделите. Е тогаш на AMD дефинитивно ќе му биде бутнат чадор во газот и ќе му се отвори истиот внатре (замисли таква сцена - непријатно, нели:)) )!!! Моделот Pentium E2140 има понизок работен такт (1.6 GHz, множител 8х). Е2160 без проблем се оверклокува на фантастични 3.4 GHz!!! Кој AMD модел е толку оверклокабилен?
Масло на огнот долеват и новите Celeron-чиња - 800 MHz FSB, 512 L2 кеш, 2.0/1.8/1.6 GHz (модели 440/430/420, респективно). Овие процесорчиња лесно се оверклокуваат и до 3 GHz. Базирани се на нова архитектура, и се далеку поефикасни од актуелните Celeron-и. Ах, ни Celeron не е повеќе тоа што беше.
Ако кон тоа додадеме дека и највисокиот сегмент е дополнет со модели на 1333 MHz FSB, јасно е дека AMD е како Титаник :isplashen: :)) .
Во прилог, еве ти табела со сите актуелни модели на Intel. Па ти види...а и сите AMD фанови!!!:))

Атачменти

• table.zip
    20,9 KB · Прегледи: 14

rene

read-only
19 јули 2007
45
0
e aj dobro ve najdov site na forumot...momentalno(i za podolgo ke)sum vo amerika..gledav nekoi ceni od nasite makedonski kompj firmi..i mozam da recam deka cenite se dosta skapi na site komponenti.da recime cena i pol ottuka.preku internet mozis da najdis dosta poevtini raboti.procesorot so go imam jas e core2 duo E6600..i prviot mi bese p4 compaq..ama vtoriot kompj e praen po merak da recam i dosta sum zadovolen.si ima brzina.,.mozis OC da prajs do kaj 3.5 gh ama so solidden cooler.imam i eden athlon kupen..ama nekako ne mi faka rakata po nego..taka da moe mislenje e intel si e intel

somun

hello world
19 јули 2007
55
0
Знаев дека по компјутерскиве фирми работат цел куп идиоти на продажба, но тој што тоа ти го рекол на тебе ги заебал сите :taz:!!! Жити се, во која фирма го купи процесорот, да одам да ги подупчам малку (се извинувам на изразот):gjavol: ? ЈАВНО ВЕТУВАМ ДЕКА НЕМА ДА ИМ ОТКРИЈАМ ОД КАДЕ МИ Е ИНФОРМАЦИЈАВА!!!!!
PLS!!!!:nevin:
Ќе умрам мори мајко.Кај се видело core2duo се мнози со 2 добиваш дупло.Значи ако зеам core2quad ќе множам со 4 или?
АМЦ идиоти, ибмецили,морони,и толку,колку да дбијам предупедување за бан:)

somun

hello world
19 јули 2007
55
0
AMD ја изгуби битката кога излезе dual corе процесорот (што јас како закоравен AMD корисник не сакав да признаам долго време) е сега AMD води битка со драстично намалени цени на сите процесори, а во блиска иднина се надевам ќе се врати на сцената на десктоп процесорите
АМД ја изгуби битката коа злезе core2duo а не dual core, што е многу различно. Intel dual core е срање невидено, амд x2 ги гази на сите полиња.Core2duo.......

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
АМД ја изгуби битката коа злезе core2duo а не dual core, што е многу различно. Intel dual core е срање невидено, амд x2 ги гази на сите полиња.Core2duo.......

грешка во чекори се извинувам многу ми се мешаат core2duo со dual core можеби имам некоја аверзија кон интел :)

M

Mr.Alien

Гостин
@Freaker
Гледам дека ќе морам да те однесам во црква да се покрстиш и конечно да се просветлиш со блаженото сознание дека INTEL е закон :LOL: .

(ебеш АМД...)

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
@Freaker
Гледам дека ќе морам да те однесам во црква да се покрстиш и конечно да се просветлиш со блаженото сознание дека INTEL е закон :LOL: .

(ебеш АМД...)

само замисли каква црква ќе биде тоа наместо распетие од интел знакот :LOL:

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
Mr.Alien што правиме со пивото ајде те чекам Охрид да се напиеме

M

Mr.Alien

Гостин
Охрид....блазе си ти, се ладиш и настрана си од тропскава клима во Скопје.
Здравје, врати се па ќе се договориме каде и кога да го испиеме.:bravo:

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
не сме се разбрале од Охрид сум, ама ај да не забегуваме многу од темава ќе ми го избришат постов :)

D

DimitarMK

Гостин

Шо му фали на Дуал Кор баш си е добар, ама Кор 2 Дуо е 5 пати подобар:bravo:

А ја ги мрзам АМД и не коментирам за нив!

Интел РУЛЕЗ!:bravo: :bravo: :bravo:

M

Mr.Alien

Гостин
не сме се разбрале од Охрид сум, ама ај да не забегуваме многу од темава ќе ми го избришат постов :)

Ако се биде како треба, доаѓам околу 17-18 Август на викенд во Охрид, па ќе дискутираме за Intel и AMD. Со пиво, секако. :LOL:

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
Мислам дека дискусијата после некое пиво ќе опфати и други теми:)) ама сепак на крај битно е дружењето, а можеби треба да направиме и една ит форум забава

Freaker

hello world
9 април 2007
418
8
Шо му фали на Дуал Кор баш си е добар, ама Кор 2 Дуо е 5 пати подобар:bravo:

А ја ги мрзам АМД и не коментирам за нив!

Интел РУЛЕЗ!:bravo: :bravo: :bravo:

што ти згрешиле амд што ги мразиш толку, јас на пример ако сум амд фан интел многу си ги сакам, немој да бидеш дискриминаторен :)

D

DimitarMK

Гостин
абе не дека ми згрешиле

ГЛУПО МИ Е -АМД пфффффффффффффффф боље ИНТЕЛ! хахахаахахаха

IPCOM

read-only
30 јули 2007
3
0
INTEL se razbira

Moze AMD procesorite se poeftini no nikogas nema da go stignat kvalitetot i renometo na INTEL. Intelovite procesori se sekogas cekor ponapred od AMD.

za kraj

AMD:ua:

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи