За обичен смртник важна е цената, а тука АМД има предност
AMD се разбира
Дали е потребно да го кажам моето мислење? Мислам дека името и аватарот кажуваат се.![]()
ako sporedis AMD i Intel jas bi mu dal prednost na AMD. imam AMD Athlon 64 3000+ so 1G RAM i masinava e zakon. Sekoja cest za novite Intel dual core procesori. edinstvena "maana" ako moze taka da se kaze na AMD e toa sto great i rabotaat na povisoka temperatura, pa zatoa se stavaat pogolemi cooler-i i ventilatori pa nekogas se slucuva kompjuterot da e bucen poveke. Na primer kaj mene ima 4 ventilatori (procesor, napojuvanje, graficka i na paticna ploca) pa zamislete ako pocnat site da zujat malku poveke od normalno. hehe ama bitno e masinata da si ja brka rabotata.
Не знам од каде вакви информации за температуриве, дека амд греел повеке. читате се и сешто а не сте виделе во пракса. имам амд семпрон 2200+, оверклокуван на 2400, без додатни кулери или слично (значи со стандардниот негов кулер) работна температура без поголемо оптоварување, температура 38-40 степени слични на интел од 2 гхз до 2,66 проверено на повеке машини, неоверклокувани раб. температура од 45-50 степени. Тоа од мое искуство ви кажувам, не прикаски од по весници. Затоа проверете пред да пишувате се и сешто на форумов. АМД закон.
Слаб си. Јас имам 486 DX 100. Може замена за твојот, ако доплатиш).
Слаб си. Јас имам 486 DX 100. Може замена за твојот, ако доплатиш).