Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ситни интересни работи од AliExpress,Ebay...

Dave1

hello world
23 ноември 2016
64
103
Јас ја користам оваа апликација за да се исклучи дисплејот со покривање на сензорот.

Proximity Service

Еве и една мана или неможам да најдам уште опција како да дава слика само на тв. Значи ако гледаш филм не гледам потреба да биде сликата и на телефонот.

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
269
565
Скопје

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164
Некој да препорача usb multimeter, сакам да имам за тестирање колку ми се добри полначите / каблите?

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
KEWEISI 4V-20V 0-3A

Перфектен, ќе го најдеш на али и на ибеј.

usb-voltage-current-tester-volt-current-doctor-buy-india-500x500.jpg

Убаво е во комбинација и еден вештачки товар за таа намена што ти треба.

s-l300.jpg

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
KEWEISI 4V-20V 0-3A

Перфектен, ќе го најдеш на али и на ибеј.

usb-voltage-current-tester-volt-current-doctor-buy-india-500x500.jpg

Убаво е во комбинација и еден вештачки товар за таа намена што ти треба.

s-l300.jpg
Неможе кабли да тестира со тој комплет и QC2,3 полначи.

@Noumenon Додатно на тој комплетот, ќе ти треба и вакво за да можеш кабли да тестираш + тригер за QC полначи.
Или евентуално имаш се во едно варијанти:
1. Вакво со тоа што и тригер треба да си доземеш.
2. Вакво со вграден QC triger
3. RD HD35 со тригер. Овие немаат толку опции како горните 2(пример за мерење капацитет на повербанк или проверка на волтажа на дата линиите) и потапа интерфејс пошто со бројчан дисплеј се, но сепак би ти препорачал од овие некое. Со поквалитетна изработка се и мушкиот конектор е со здебелени +-контакти(незнам за 25, јас од 35ката имам) за стварно да може да издржи 5А конекторот а и помал пад на волтажа при терет ќе има. Горниве две се со обичен конектор кој е реално за 2-2.4А покрај тоа што ги рекламираат дека поддржуваат 4-5А.

Или ако сакаш да забегаш, RD UM25(Можеш и некја поефтина варијанта од РД во зависност од потребите) + HD35 како терет и за резерва. А ако сакаш скроз да забегаш, WEB U2 + RD HD35 , бар ја знам дека забегав :)
IMG_20200527_155248.jpg

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
^Ова е веќе за напредно тестирање. :)
Сеа ќе тестираме или ќе се заебааме :p:). Треба една тестара(или тестерџилница незнам како е правилно) да отворам :).
Пошто спомна кабли дека сака да тестира дечкото, а покрај полначот битен момент се и каблите. Од тие што ги знам бест бај ми е RD HD35, a најефтина опција е RD LD25(без тригер) за таа намена.По мене си вреди за парите.Башка рд си држат повеќе на квалитет од другиве релативно ефтини со слични функции.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Ако кабелот не чини тогаш и на полнење ќе зеза, во тој случај зимаш друг кабел за проверка дали е стварно до него. Инаку убави играчки се овие твоиве, и јас едно време се мислев да набавам нешто слично, но реално немам потреба. Ова што го имам ми ги задоволува основните потреби за тестирање на реална моќност на опасните китајски чарџери, и во голем број на тестирање имам откриено дека ретко кој чарџер има реална декларирана моќност, обично оние што ги декларират со 1А Л`жат. :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Ако кабелот не чини тогаш и на полнење ќе зеза, во тој случај зимаш друг кабел за проверка дали е стварно до него. Инаку убави играчки се овие твоиве, и јас едно време се мислев да набавам нешто слично, но реално немам потреба. Ова што го имам ми ги задоволува основните потреби за тестирање на реална моќност на опасните китајски чарџери, и во голем број на тестирање имам откриено дека ретко кој чарџер има реална декларирана моќност, обично оние што ги декларират со 1А Л`жат. :)
Не е да провериш дали зеза/не зеза, него дали му држи газот пример 2 ампера да пушти, т.е. колкав пад на волтажа има на излез кабелот при одреден терет се мери со тестерот, дали е во рамки на усб спецификација на излез(5в +-5%).Бар мене за таа намена ми е, да знам кој кабел за кој уред можам да го користам.

Едит: А ова другиве играчки... од пусти мерак. Мислиш и мене ми затребале? :) али ќе се најдат, нек има.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Разбирам тоа, но тоа би било случај само за QC, а јас не преферирам QC.
Другите играчки, богами се добри играчки, ама скапи. :D

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Разбирам тоа, но тоа би било случај само за QC, а јас не преферирам QC.
Другите играчки, богами се добри играчки, ама скапи. :D
А на пазар коа ќе отидеш по кабел, и ти вика "шо ти е дечко миљарда посто 2А е кабелов", и ти ко шериф му вадиш повербанк и тестер и двајцата гледате дека е 1-1.5А кабелот(најчесто)... Израз на фаца, прајслес :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Не, прво кладба со тезгаџијата па му вадиш тестер и му го ќариш за гага. :)

• ми се допаѓа
Реакции: maci

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Нарачани на 07 мај преку Али, стигнаа денес, 20 мај. Одлична изработка, алуминиумска кутија, алуминиумска, магнетизирани главици, лежат идеално и во кутија и на држачот. Презадоволен, не мора веќе да влечам 3-4 шрафцигери за отварање на некоја електроника

US $20.11 24% OFF|Xiaomi Mijia Wiha Daily Use Screw Kit 24 Precision Magnetic Bits Alluminum Box Screw Driver xiaomi smart home Kit|Smart Remote Control| - AliExpress

Погледнете го атачментот 75242 Погледнете го атачментот 75243
Како си задоволен после 1 година?

Ај да ти направам лиги уште малку.
П.С. Неможам да го едитирам горниот пост.
До уредот имаш пристап преку cloud што значи од било каде можеш да го командаш, на пр. од работа да пуштиш клима дома и слично.
Плус тоа можеш колку сакаш тајмери да наместиш, пример: климата од 7 до 10 да дува на 25 степени, од 10 натака 23 степени, телевизорот да се уклучи во 06:00 итн..
Ќе земам едно и за во викендица, да ја пуштам климата пред да стигнам, да ми биде газето на топло.
Дали за да функционира ова на климата, мора климата да има Wifi?

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Како си задоволен после 1 година?

Дали за да функционира ова на климата, мора климата да има Wifi?

Топ, сеуште ги користам како нови се, кај што ми е фармата со риговите само овие ми седат и вршат секаква работа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно