Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надворешен хард диск или обичен ?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
За хард диск зборувам кутијата е најмал проблем само хард дискот да најдам од форум ако има некој ако не идам на варијанта да барам по продавниците шо да праам
Кутијат е најмал проблем додека не си го рикнеш дискот. После тоа нема да ти биде најмал проблем ;)

NeoLego

hello world
26 октомври 2014
54
3
Добра варијанта е ова ми се допаѓа за предлогот... Не идам на варијанта да купувам кутија подобро ќе земам надворешен хдд #Astro

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Добра варијанта е ова ми се допаѓа за предлогот... Не идам на варијанта да купувам кутија подобро ќе земам надворешен хдд #Astro
Нека не те плаши чичо Астро, ако си внимателен, било која опција да ја земеш, ќе трае;).
Јас имам и WD My passport ultra и кинеско кутивче со сигејтче внатре и двете си работат топ. И тоа кинезот го земав баш за давање лево-десно, и сум презадоволен. А имав и една тема скоро за WD оставен на тераса, го фати влага и си еба мајката... Сакам да кажам, се зависи од корисникот. Почитувај го било кој гаџет и ќе ти служи верно и долго.

NeoLego

hello world
26 октомври 2014
54
3
Ма не ме плаши он воопшто проблем е што се мислам како да постапам затоа што еднаш ќе купам и планирам да го чувам само не можам да се одлучам на која варијанта да идам

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Ма не ме плаши он воопшто проблем е што се мислам како да постапам затоа што еднаш ќе купам и планирам да го чувам само не можам да се одлучам на која варијанта да идам
Направи си листа на приоритет, и потоа лесно ќе се одлучиш
-капацитет
-брзина
-издржливост
-цена

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Ние божем те советуваме како поефтино да поминеш, а да земеш добар хардвер (најдоброто за парите) , е сеа ти ако си запнал да даваш пари тогаш купи го, ако ти е мерак толку. :)

NeoLego

hello world
26 октомври 2014
54
3
pa jas go cenam vaseto mislenje ama kaj da najdam neli prasuvam nikoj ne dava predolg kaj da najdam go prasuvam tomi ednas mi odgovori na poraka "Koj hard" I tolku veke go snema I jas sum za taa varijanta kako sto mi predlagash ti ama nema od koj da najdam

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Упс извини не го видов дека е 1 тера дисков, па добро и не ти е лоша комбинацијава за еден тера + гаранција имаш 3 години, ако имаш парички зимај. :mario:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
@NeoLego
Затоа и ти го предложив овој.. буџетот ти е тој, а ова геџетче го гледам кај мојот колега, го користи и е задоволен од него. Најевтина 1ТБ екстерна опција во моментот, ако има нешто посалам и поевтино од ова, споделете..

Ако имаше буџет 4500ден ќе ти предложев WD My Passport фала богу.
Реално јас би отишол со My Passport Ultra.. знаеме кој е WD и какви дискови прави.

NeoLego

hello world
26 октомври 2014
54
3
Упс извини не го видов дека е 1 тера дисков, па добро и не ти е лоша комбинацијава за еден тера + гаранција имаш 3 години, ако имаш парички зимај. :mario:

Искрено и јас мислам така ама незнам дали некој користел ваков хдд... и колку се задоволни од овие модели Silicon Power

NeoLego

hello world
26 октомври 2014
54
3
@NeoLego
Затоа и ти го предложив овој.. буџетот ти е тој, а ова геџетче го гледам кај мојот колега, го користи и е задоволен од него. Најевтина 1ТБ екстерна опција во моментот, ако има нешто посалам и поевтино од ова, споделете..

Ако имаше буџет 4500ден ќе ти предложев WD My Passport фала богу.
Реално јас би отишол со My Passport Ultra.. знаеме кој е WD и какви дискови прави.

Astraion епа да имам толку колку шо треба се знае сите тие ги фалат али и овај некако ми се допаѓа шо велиш за тие пари бомбонче е

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
На изглед ми е топ за тие пари, а за другото имаш 3 год гаранција така да и да се случи нешто покриен си. Ако не ти се дава +700 за My Passport немаш друг избор. :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Офтопик

ИТ маркет

На врв Дно