Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
прочитав погоре дека цените биле високи во мк.....

ако во германија е 170 евра(добра копија), со германски плати од 1500-3500 евра,тогаш еве зошто е ’’скап’’ кај нас 160 евра со плати од 250-350 евра
Тоа е реалноста за жал.. Но нема никој да не сожалува или да не части, треба сами да си направиме подобро.. Кој колку може барем да се потруди..
Еве денес пак некој протест, Рекорд е затворен.. Греаота е нашиов народ, па уште и сите по глава го тепаат..

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Се молат корисниците да не матат вода на Крале V2.0. Линкови со поефтини цени од Кина да не се постираат, а и да се постираат веројатноста вие да сте паметни па да начекате оригинален телефон а не некоја кинеска копија се рамни на 0. Субверзивни и герила маркетинг тактики со кокетирање со администрација веќе се на место па така немате многу избор и да си ќутите, како и за се останато во државава :).

Се што треба да знаете е следново:
- Жалмие (Xiaomi) e во моментов најдобар бренд. За парите (кои се патем исти со конкуренцијата) нуди најмногу. Ако тоа не е фактичко-практички, тогаш е идеално и уметнички, а уметноста веќе сте обучени дека нема цена. Трк до хајвајф и купете го вашиот уред, кој, повторувам е најдобар за парите. Сите недостатоци се фикции и се во вашата глава, ако продолжите да ширите дезинформации во најмала рака ќе бидете избришани или пријавени на надлежните институции. Голи оток, лудница или рандом незгода не ви се на одмет.

:)

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Ни кинезиве не се веќе тоа што беа, ниска цена - конкурентен хардвер. Сега цените им се исти со LG, Samsung и сл. Па ако давам 24К за Mi4 ќе додадам уште илјадарка две и ќе земам проверен бренд.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Ни кинезиве не се веќе тоа што беа, ниска цена - конкурентен хардвер. Сега цените им се исти со LG, Samsung и сл. Па ако давам 24К за Mi4 ќе додадам уште илјадарка две и ќе земам проверен бренд.
Да де, ама една категорија подолу.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
По проверен од ми4, здравје...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Mi 4 е иста односно повисока цена со Huawei Ascend P7 (спoредбата на цените е спрема официјалната страна на t-mobile)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Пак муабетот за цените.....:geek:

@the_maker, намали потпис...преголем е.

Последна промена:

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Па за што друго да правиме муабет, сигурно не се најнов крик на технологијата. Ако не конкурираат со цена тогаш се зема добро етаблиран бренд.

My 2 cents

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Се молат корисниците да не матат вода на Крале V2.0. 1.Линкови со поефтини цени од Кина да не се постираат, а и да се постираат веројатноста вие да сте паметни па да начекате оригинален телефон а не некоја кинеска копија се рамни на 0. Субверзивни и герила маркетинг тактики со кокетирање со администрација веќе се на место па така немате многу избор и да си ќутите, како и за се останато во државава :).

Се што треба да знаете е следново:
- Жалмие (Xiaomi) e во моментов најдобар бренд. 2. За парите (кои се патем исти со конкуренцијата) нуди најмногу. Ако тоа не е фактичко-практички, тогаш е идеално и уметнички, а уметноста веќе сте обучени дека нема цена. Трк до хајвајф и купете го вашиот уред, кој, повторувам е најдобар за парите. Сите недостатоци се фикции и се во вашата глава, ако продолжите да ширите дезинформации во најмала рака ќе бидете избришани или пријавени на надлежните институции. Голи оток, лудница или рандом незгода не ви се на одмет.

:)
Јас сум тој што постира линкови од кинески страни и сум еден од луѓето што често ја коментира цената ама да бидеме реални:
1. Дека Xiaomi не ги сакаш те разбирам, но фактите велат дека тие се трет најпродаван бренд веднаш по Самсунг и Епл. Речиси целата продажба ја остваруваат во Кина и сега нешто почнаа со Индија и Сингапур. Милјарда и пол кинези не се будали што со го купуваат и го направиле трет најпродаван бренд во светот со сета таа развиена индустрија и огромен избор на телефони што го имаат. Фактот што не трошат пари за реклама туку стигнале таму каде што се благодарение на препорака истотака говори многу.
2. Ќе го земам Redmi 1s за пример, каде и да го бараш на интернет цената му е 150 до 160 долари т.е. 7500 до 8000 денари кога ќе му додадеш 18% ДДВ+ поштарини ќе излезе 9-10 000 денари. Со 10% попуст на hi.com.mk ќе дојде 9000 денари. Локалната гаранција и сигурноста дека е оргинал ти се гратис. Заклучок- Глупост и лудост е да се купи од интернет. Иако често ја коментирав цената, јас како купувач не можам да барам повеќе.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
И Лада е/беше најпродавано возило во Русија, заедно со Волга и сличните. Русите се 150 милиони, во рамки на СССР беа колку 300 милиони, сигурно не се глупи што возеле такви коли. За фичо и стокец да не праиме муабет. Хардкор аналогија, кинезите репер за квалитет станаа :). Реков убаво погоре, најдобар бренд е во моментов, Самсунг/Епл и слична багра врска немаат. Со мене гледам еден куп луѓе се согласија, но тоа не е битно, битно е да се истрае, да се држи курс и на крај верувам Жаомије ќе победи. Кулирајте, здраворазумски антагонизам е искалкуран параметар во секој систем.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Си ја промашил концепцијата батко. И мене ми е гајле дали Жаомие ќе стане главен или не.. Искрено.. Основата на информациите по форумите има друга цел. И тоа сум го кажал којзнае колку пати. Членовите почнаа да напињаат за цени, и дебати околу тоа. Јас не сум постирал никакви цени тука, нити за тоа е отворена темата. Ти можеш да бидеш и Сенсеи што гледа на карти, ама тоа не си го видел. Темата си се води во насока во која што сакаат сите, не само јас. Нити пак можам нешто да избришам ако сакам.

Системот на празноразумен антагонизам (не здраворазумен) е присатен кај нас во сите свери. Ако сакаш да дебатираме и за социополитички и друштвени теми може, имам искуство од 15 години. Нејсе, ако до сега на сите ви се дигале влакненцата за Самсунг, па сте постирале по 150 пати каде во која мобилара е која цена, па на крај не сте завршиле со омраза кон Самсунг.. Сте биле горди на својот телефон. Зошто сега некој ако купи Ми би бил различно? Или зошто да не се почитува Жаомије ако некој сака. Тоа е бре негово право, ало. Е сега, мојот ентузијазам не зависи нит од другите, нит од продажба некоја, а посебно не од тебе, нели како Робин Худ на потиштените. Од кого да се пазат и да ги браниш, од мене? :) :)

Сега он-топик, затоа и почнав да пишувам:
Новост во MIUI 6 - Планирано Гасење/Палење на телефонот

Новата опција ќе биде достапна од утре, со верзијата 4.12.26 и ќе се мести по желба, во Security > Battery > Schedule Power On/Off. Можете да си го подесите по желба и за гасење и за палење.

screen-recording_20141223-215733.gif

Screenshot_2014-12-25-16-01-17.png

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Апропо пали-гаси муабетов :)
Кинезиве масовно ја имплементираат оваа опција и кај мене на Meizu-vo MX4 си ја има од првата фирмвер верзија.
За мене лично,
Доста корисна опција
покрај Do Not Disturb опцијата ;)

45fccf2281b24f2f6d7c2a725fa60908.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Реченицава ќе си ја ставам во потпис:
Субверзивни и герила маркетинг тактики со кокетирање со администрација веќе се на место па така немате многу избор и да си ќутите, како и за се останато во државава
Абе... ова е за Пулицер!

Нека ми прости што зборувам во негово име но xenon проба да им ги отвори очите на останатите учесници. Мислам дека не е толку кивен на герилецот.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
@JovanKrstevski1 околку нарачувањето од интернет и моите математики се тука негде, ама секој си има свој рачун и желба за ризик... за брендови никогаш не ме интересирало но тоа што го добивам од производот во однос на перформанси цена - да секогаш. Од тој аспект xiaomi за мене сеуште не се доволно добар избор, не во хи.мк туку во европа воопшто
но тоа е небитно во муабетов, секоја чест за @the_maker што ризикувал и се труди да успее во бизнисот и искрено му посакувам тоа да биде така, но проблемот настанува во односот спрема форумов и моментот кога некој ќе ти каже што смееш а што не смееш да коментираш, а знаеш дека форумов не е и не треба да биде такво место.
Мислам дека пред се на тоа се однесува ставот на хенон, поради тоа што за сметка на спротиставените ставови темава почна да поддржува таков однос и покрај тоа што гледаш дека не е исправен...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Имајќи во предвид дека интензивно се работи на развојот на новиот MIUI 6 за сите телефони, како и развојот на Android L, ви ја прикажуваме табелата со временска рамка за нашите Mi телефони. Доста истражување се прави за 5.0. да се воведе во целиот свој сјај, како и сите оптимизации на MIUI. Се извинуваме ако чекавте предолго.

Ова е генералниот план:

1. Повеќето Redmi телефони ќе добијат MIUI 6 на Android 4.4
2. Redmi 1S 3G W/C ќе добие MIUI 6 базиран на Android L директно, па затоа неговото излегување ќе се одложи малку.
3. MIUI 6 специјалната верзија за Mi 2/2S/2A не е сеуште перфектна, па затоа одлучивме директно да се развива MIUI 6 на Android L базата.

timetable.png

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.969
6.066
Skopje
Kaде може да се купи тоа Mi Box-oт? Се јавив во Hi.mk као ќе дошле за десетина дена, ама резервација може само со целосна уплата. Нема ли начин да се даде капар или да се резервира поинаку?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Kaде може да се купи тоа Mi Box-oт? Се јавив во Hi.mk као ќе дошле за десетина дена, ама резервација може само со целосна уплата. Нема ли начин да се даде капар или да се резервира поинаку?
Почекај, ќе стигнат околу 10-ти Јануар. Ќе има доста количина, така да немораш резервација..

Sephiroth1

hello world
17 мај 2011
77
112
Sephiroth1's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-4690k & Cooler Master 212+
Motherboard
Asus Z87 Gryphon
Storage
Samsung 840 EVO 120 GB + 1 + 1.5 TB WD Green
PSU
Coller Master V850
RAM
2x4 GB Patriot Sapphire Blue Viper 3
Video card
Asus GTX 970 Strix
Case
Cooler Master 690 III Window
Monitor
Samsung P2470HD
Го земав Redmi 1S во петокот за жена ми. Сеа ептен ме сака, а ја сум и љубоморен. Многу е добро телефончето.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно