Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Филтер за воздух

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Јас земав 1000ка Winix. Не праев многу рисрч. Имам пријател за кој парите не се проблем кој го змени Цептерот за Виникс.
Winix-от е поарен од Zepter-от?

На колку време треба да се менува филтерот, треба ли да се пере на одредени интервали? Зборам за 1000-ката.

Едит: Извини, видов дека во претходен пост е се ова напишано.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Јас земав 1000ка Winix. Не праев многу рисрч. Имам пријател за кој парите не се проблем кој го змени Цептерот за Виникс.
Од каде ја зема 100-ката?

На Amazon луѓе се жалат дека испушта миризба и дека апликацијата за контрола е недоверлива.

Како е кај тебе?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Од каде ја зема 100-ката?

На Amazon луѓе се жалат дека испушта миризба и дека апликацијата за контрола е недоверлива.

Како е кај тебе?

Мирис испушта 2 дена на ново, на пластика и после толку.
Апликацијата до сега е ок. И ид надвор и на локална мрежа. Се случува некогаш да и треба време за да се врзе или рестарт (од надвор кога приатапуваш). Дома е флолес.

Прочистувачи на воздух Winix | WinixMk

BateVane

hello world
22 февруари 2011
62
28
Poradi uslovive vo koi ziveeme vo Skopje vo, posebno poslednive nekolku dena mislam deka e neophoden procistuvac na vozduh veke vo sekoj dom.
Posle nekolkudnevno prebaruvanje i citanje po forumi, konecno donesov odluka i go kupiv Blueair 411.
Prilicno golemka kutija, od koja, po vedenje na uredot, vednas se zabelezuva, lesen, sostaven od dva dela, goren, kade sto se naoga ventilatorot i dolen, del kade sto se naoga filterot.
Izrabotkata na gorniot del od kade sto izleguva vozduhot i e postaven ventilatorot, e obicna plastika, nisto spektakularno so golemo kopce na sredinata, koe funkcionira da dopir (tri klika tri brzini) i nezno led svetlo koe oznacuva kvalitet na filterot (sveti crveno koga treba da se smeni).
Dolniot del, e prazen cilindar i e ustvari celiot filter, sotaven od tri dela. Vnatresniot del e filterot so aktiven jaglen, okolu nego e hepa filterot i direkno na nego e navlecena navlakata t.e. tretiot filter za grubi cesticki, koj fabricki doaga vo plava boja (interesno izgleda megutoa ne se vklopuva vo sekoj ambient pa zatoa e dostapen da se dokupi vo druga boja, normalno so doplata).
Interesno e sto resetkata (plasticna) koja sto sluzi kako kostur na koja se pricvrsteni-zakaceni filtrite se naoga vo vnatresniot del od cilindarot so sto nadvoresnior del ostanuva mek nezastiten, ustvari toa e hepa filterot pokrien so zastitnata navlaka. Ova bi imalo rizik od fiziko ostetuvanje na filterot pri fizicki kontakt so ostri predmeti ili ostetuvanje od drug tip (domasni milenici, deca itn).
Vo dolniot del, normalno, se naoga kabelot za struja.
E sega od koga ke go vklucite uredot, na prva brzina e recisi bezsumen i bi mozel slobodno da se koristi vo spalna soba za spienje. Vtorata brzina e pobucna megutoa nisto strasno i bi mozelo da se koristi isto taka za spienje, dodeka, tretata brzina e veke bucna i moze da se poistovetuva so kuleri na graficka pisteni na 70-75% odprilika neli.
inaku okolu kvalitet na vozduh i ostanati parametri nema nikakov indikator, pa zatoa eve duva veke 30-40min nemozam uste da ocenam dali ima promena (mozebi zatoa sto sedam vo prostorijata vo koja raboti ili zatoa sto e pogolema od optimalnata negova granica od 15 kvadrati).
Rano e da se kaze dali sum zadovolen ili ne no kako i da e veruvam deka sega vozduhot (bar doma), ke bide daleku pokvaliteten za disenje od predhono, bez nikakov procistuvac.
Se nadevam deka kolku tolku vi olesniv vo izborot dali da go kupite ili ne, a dokolku imam nekoj update ponatamu ili ve interesira nesto slobodno pisete.

Pozdrav

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Poradi uslovive vo koi ziveeme vo Skopje vo, posebno poslednive nekolku dena mislam deka e neophoden procistuvac na vozduh veke vo sekoj dom.
Posle nekolkudnevno prebaruvanje i citanje po forumi, konecno donesov odluka i go kupiv Blueair 411.

Me interesira od kolku procistuvaci vo tesen krug, se odluci bas za Blueair 411

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
Барам уред за во спална, па прошетав деновиве да видам што се има на пазаров. По интернет видов дека донеле многу брендови и многу модели и се надевав дека конечно малку цените се разиграле.
Сепак сме во Македонија. Донеле ефтини ѓубриња што ги пласираат по висока цена.
Виникс ми е преголем за во спална. Тоа ми е прв избор сеуште.
Тоа блуаир е интересна опција, но само ако се гледаат тие металните уреди кои се и прилично скапички. А и филтрите не им се баш ефтинки.
Се друго изгледаше смешно во било која споредба.

И многу битно. Не би купил уред кој не се продава на светски пазар туку е наменет за специфични пазари на кои нема никакви регулативи (читај - кај нас).

За сега останува да го носам уредот од дневна во спална и назад...

BateVane

hello world
22 февруари 2011
62
28
Ova se dvata moveli koi sto bea vo dilema zaedno so Blueair ot:

Прочистувач на воздух PA 600

MyAir Wave -

E sega, ako gledame objektivno site se vo razlicen rang na cena i performansi neli.
Megutoa, jas se odluciv za Blueair ot prvicno poradi visokiot rang na svetsko nivo kako brend i rejting na gorenavedeniot model.
Znaci, firma so visoko renome i ispitan proizvod od golem broj korisnici sirum svetot, sto ne e slucaj so Myair modelot koj sto realno vetuva mnogu za cenata, NO e nov kako brend i seuste neispitan na pazarot. Iskreno nesakav da bidam test gluvce na istiot proizvod. Ne vikam deka brendot odnosno proizvodot e los a i nemoze da go tvrdam istoto, bidejki nema osnova za takov muabet. Jas toa go gledam isto kako i nasive IT kompanii koi sto imaat i favoriziraat svoi brendovi so normalno poniski ceni za da bidat konkurentni na pazarov (koisto veke site gi znaeme koi se i kakvi se).
E sega tretata varijanta e veke blizu do ona sto go nudi modelot sto go zemav, a cenata e skoro duplo poniska. Tuka edinstvena precka mi predstavuvase momentot koj sto se spomnuva vo vrska so jonizaranjeto. Kaj ovoj model toa ne se gasi a i nemozev da najdam informacija deka istiot ne sozdava ozon.
Inaku ne se gasi nitu na Blueair ot, no zatoa pak site modeli na brendot se sertificirani i ne ozoniraat.
Toa e tesniot krug od 3 modeli i brendovi koi jas gi izdvoiv vo toj rang na cena do 150e koi sto mozev da gi izdvojam vo momentov.
Da postojat uste mnogu drugi koi sto vleguvaat vo istiot rang no iskreno nemase nisto posebno sto bi mi go privleklo vnimanieto od poznative brendovi koi sto proizveduvaat mal milion proizvodi pa i procistuvaci na vozduh.
Sto bi rekle suma sumarum, od vremeto sto go imav za da gi prolistam procistuvacite, od prilika, nakratko toa bi bilo pricina zasto se odluciv bas za ovoj model.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
MyAir е македонска лепенка на индиски бренд склопен во кинеска фабрика. Не се заебавам, сериозно. Прават многу прочистувачи. Праќаш лого и добиваш твој бренд.

BateVane

hello world
22 февруари 2011
62
28
MyAir е македонска лепенка на индиски бренд склопен во кинеска фабрика. Не се заебавам, сериозно. Прават многу прочистувачи. Праќаш лого и добиваш твој бренд.

Bas taka, toa mi bese i muabetot so makedonskive firmi so sopstveni brendovi SET-ST, AMC-Quart itn.

Jovan123

read-only
6 декември 2012
43
65
Има ли човек од форумот, кој работи со winix како партнер/дистрибутер? Нека ми пише во порака, ми треба официјална информација кога ќе има следна пратка, не можам да најдам нигде на лагер.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Има ли човек од форумот, кој работи со winix како партнер/дистрибутер? Нека ми пише во порака, ми треба официјална информација кога ќе има следна пратка, не можам да најдам нигде на лагер.
За недела дена му рекче управителот на другар ми вчера.

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Imas od ovoj model vo tehnomarket
03b0885f7ec7a0a83b6368737e5150e0.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jovan123

read-only
6 декември 2012
43
65
Фала ви на двајцата,
Во меѓувреме се јавив кај дистрибутерот и добив инфо дека конкретните U300 и U450 дури во фебруари ќе ги имаат во нови залихи. Овој со звучници го имаат како што кажавте и за десетина дена, ќе има нова пратка. Реално не знам што да правам, не ми се експериментира со звучникот... U300 е веќе докажан, па ќе гледам да го набавам од друг канал.

Фала ви уште еднаш.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Од Виникс не вреди да се зема послаб од 1000ката зашто е едвај 2000 денари разлика. Типката ми рече дека веќе нема нинда ги увезуваат послабите.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
Тој со звучникот е ок за помали дневни (20-30м2)

И не наседнувајте на тоа за колкава квадратура е уредот, видете ги вредностите на проток на воздух и дистрибуција на чист воздух (CADR).
Според тоа ќе видите како лупаат нереални бројки за квадратура.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.107
2.343

Која е индиската фирма да си пратам лого и јас? :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.254
Мелмак
Ќе пишам овде дека веќе напишав рецензија и неколку последователни мислења за тоа колку ми се свиѓа уредот на Ваурон, дека купив и втор, и ако може да прекинат рандом членови да прашуваат вакви работи во ПП пошо стварно е глупо. Напишано е низ темата прочитајте, не знам шо повеќе сакате во приватни пораки да споделам, незгодно е.

Alexandar1910

read-only
19 декември 2017
1
2
Јас читав разни мислења за прочистувачите и имам другари шо користат моментално од Vinix и Vauron, ама кој е задоволен а кој не и не знаев што да правам. На крај земав Blueair од Ecotip и ми ги препорача пријател што реално до сега ми препорачувал квалитетни работи и не сум утнал кога и да го послушам, начекав попуст што исто ми дојде добро. Ние за стан од 60 квадрати земавме еден голем за проба и мислам дека ќе земам уште еден за спална па се мислиме за тој со сензори за мерење. Не се бучни и не се големи за просторот што ни е битно моментално.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Почитувани хакери,

Жена ми денес без да ме консултира ми се јави и ме зааргати да и донесам некој прочистувач од Ситимол, Blueair 680i. Не ги разбирам овие чуда и не знам дали е добар избор. Дали да земам секирата и да ја секирам? И дали е доволeн за салон споен со трпезарија од околу 65 квадрати? Како се поврзува гомново на мобилен и шо к*р ќе глеам/местам со мобилниот?

Фала

Последна промена:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
Почитуван гуру, се секирала невестата за твоето здравје, немој да ја секираш. Се е подобро од ич, само добро да си го изолираш домот кога има големо надворешно загадување. Вентилирањето на домот ќе го сведеш на кратки промаи, и потоа ќе уклучиш некои 15 минути на макс вентилирање.
Ќе и бидеш благодарен на долг рок за добринава што ти ја направила :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.114
14.238
Да и јас добивам пораки за Ваурон. Па еве да споделам дека до сега сум задоволен. Филтерот се чисти лесно од прашина. И доколку мерачот на ПМ честички е точен си ја брка работата добро.

Просторија од 40 квадрати ја среди релативно брзо денес. Не се замарам со апликацијата за мобилен. Турен е на ауто и си ја знае работата.

Најчесто поставувано прашање во ПМ: дали е најдобар за парите?
Одговор: Не знам. Но не гледам потреба да го сменам за друг.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно