Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Би требало секој да врши работа. Основната функција (полнењето литиум-јонски батерии со константна струја/константен напон) е одамна решена со чипче што чини помалку од долар, сè друго се заштити и/или дополнителни функции (мерења, празнење...) Се разбира, може да се погоди дефектен примерок, како и кај секоја електроника, ама тоа е тоа.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Ок !!! Фала..Прашав зошто гледам во Умрела е околу 1300 денари.... А по други продавници за електроника, се каде каде поефтини...Можеби во Умрела па се квалитетни, што знам...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можеби во Умрела па се квалитетни

Во Умрела се само скапи, инаку е обична кинеска роба. Се сомневам дека е тоа така поради дуплиот увоз (во Србија па во Македонија)...

Инаку, конекторите можеш да пробаш да ги средиш (замениш) во некоја мобиларница.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Ок !!! Фала..Прашав зошто гледам во Умрела е околу 1300 денари.... А по други продавници за електроника, се каде каде поефтини...Можеби во Умрела па се квалитетни, што знам...
земав од горан од аеродром со се мод 3200мха валјда кинеска, ама ми држи мене околу ден ипол. околу 300-500 ден ги продава мислам. има оглас на реклама 5

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
3FVape не испорачувале во Македонија . Така ми одговорија на меил... Од кое друго сигурно место нарачувате Модови ? Од Али Експрес ми се тотално несигурни...Да не ми пукне у фаца... А и баш не наоѓа многу или нешто не пишувам како што треба?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
3FVape не испорачувале во Македонија . Така ми одговорија на меил... Од кое друго сигурно место нарачувате Модови ? Од Али Експрес ми се тотално несигурни...Да не ми пукне у фаца... А и баш не наоѓа многу или нешто не пишувам како што треба?
брендираните модови од али си се сите оригинални, последни 2-3 год само од таму нарачувам и немало никаков проблем

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
Јас се надевам дека во иднина ќе може да се најде Котон Бејкон 2.0 со испорака до кај нас. Презадоволен. Човек штом му го земе редот практично нема фира. Едно пакетче за МТЛ ме трае со години.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Muji памук од eBay = 12$
Shipping од Тајван

На времето(пред 8-9 години) изнакупив Muji, Koh-Gen-Do, Puff, Cotton Bacon и Angorabit и памук имам за наредните 20.години
(Исто Кантал А1, залихи за нуклеарна зима)

edit:Ако најдете некаде за ефтино Puff(Cotton Labo), тоа ви е исто како Muji само доаѓаат повеќе парчиња. (Димензијата на Muji и Puff Пад-от е идентична, дебелината исто)

Што се однесува до разлика помеѓу Muji и Koh-Gen-Do, освен димензијата на Пад-от /кројот/сечењето од фабрика јас друга разлика неможам да најдам(можда КоГенДо е малку потенок), како и да е, исто вршат работа, после 2-3 минути користење се губи вкусот на "тазе" сменет памук.

Моментално, најефтино што можам да најдам Puff е 19$ - 200 парчиња фри шипинг од Јапонија.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
#protip #финта: На Али модови барајте под Portable soldering kit (иако може и „нормално“). 1 2 3 4 5 6 7 и многу други...

Не знам дали се кријат од некои рестрикции или едноставно им останале купишта непродадени, па ги пренаменуваат да не се фрлат... :ROFLMAO:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
#protip #финта: На Али модови барајте под Portable soldering kit (иако може и „нормално“). 1 2 3 4 5 6 7 и многу други...

Не знам дали се кријат од некои рестрикции или едноставно им останале купишта непродадени, па ги пренаменуваат да не се фрлат... :ROFLMAO:

Ха, ха. Па сигурно не се троши оваа роба како порано.

Ако најдеш нешто квалитетно а евтино со вградена батерија пиши.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сепак не вреди, сега ги загледав ривјуата кај тие што ги има, индикаторите и местењето на ватажата се лажни (не прават ништо, директно се врзани на батеријата; а кинеските батерии се очај). Јас се надевав за пиковците, дека ќе бидат постари модели од пред промената на чипот (на новиот не може да се флешува Арктик Фокс), ама ептен е сомнително... А не верувам дека се модификувани (вака е ептен незгодно за лемење, треба да го држиш копчето цело време). Стапчињата па ич не вредат (слаби се за целодневно вејпање).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
Сепак не вреди, сега ги загледав ривјуата кај тие што ги има, индикаторите и местењето на ватажата се лажни (не прават ништо, директно се врзани на батеријата; а кинеските батерии се очај). Јас се надевав за пиковците, дека ќе бидат постари модели од пред промената на чипот (на новиот не може да се флешува Арктик Фокс), ама ептен е сомнително... А не верувам дека се модификувани (вака е ептен незгодно за лемење, треба да го држиш копчето цело време). Стапчињата па ич не вредат (слаби се за целодневно вејпање).

Тогаш сепак останува Хадрон од стимвејп за мераклија како мене. Можда ќе земам уште едно оти вака две како сами да се :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
И јас би играл со Хадрон, цената е ептен коректна за DNA чип, едноставно не се споредува било кој китајски чип со DNA.

@gokica Сепак се steamcrave. ;)

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Предлог MTL што може да дојде до нас? Али се само кајфуниве клонови и ништо друго асолно :(

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Предлог MTL што може да дојде до нас? Али се само кајфуниве клонови и ништо друго асолно :(

berserker v2 mini 22мм копија, за 2 недели стигна, не тече, капачката лесно се одвртува, за тие пари супер е. прстенот за воздух малце тешко се врти али ок е. може и restricted dtl со него, спрема melo 3 е 100 пати подобар

Polestar

read-only
29 декември 2022
4
2
Здраво, дали некој има Vaporesso gen 80s, ме интересира за мислење и дали би можело да се ставаат други атомизери освен нивниот iTank?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Здраво, дали некој има Vaporesso gen 80s, ме интересира за мислење и дали би можело да се ставаат други атомизери освен нивниот iTank?

Колку што гледам, просечен кинески мод (не им верувам здраво за готово на често поткупените ривјуа). Но би вршел работа за нормално користење. Најважно е што треба да најдеш квалитетна 18650 батерија. Можеш да користиш други атомизери, има 510 конектор (за кој викаат дека е одличен). Освен нормалниот режим (ватажа), другите режими се бескорисни и често досадни („паметниот“ режим знае да нервира, не знам како е кај овој, викаат дека може да се исклучи).

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Muji памук од eBay = 12$
Shipping од Тајван

На времето(пред 8-9 години) изнакупив Muji, Koh-Gen-Do, Puff, Cotton Bacon и Angorabit и памук имам за наредните 20.години
(Исто Кантал А1, залихи за нуклеарна зима)

edit:Ако најдете некаде за ефтино Puff(Cotton Labo), тоа ви е исто како Muji само доаѓаат повеќе парчиња. (Димензијата на Muji и Puff Пад-от е идентична, дебелината исто)

Што се однесува до разлика помеѓу Muji и Koh-Gen-Do, освен димензијата на Пад-от /кројот/сечењето од фабрика јас друга разлика неможам да најдам(можда КоГенДо е малку потенок), како и да е, исто вршат работа, после 2-3 минути користење се губи вкусот на "тазе" сменет памук.

Моментално, најефтино што можам да најдам Puff е 19$ - 200 парчиња фри шипинг од Јапонија.

Here we go again...

Та нели утврдивме дека Муџи памукот не е органски, плус е третиран со хемикалии, вклучително и пестициди.

Muji.PNG

Една од причините што никогаш не звизнав Puff, е што премногу ми "мирисаше" на Муџи.

Koh-Gen-Do терам додека имам резерви и не би размислувал да платам 50 или 100% повисока цена за нова набавка, него да ризикувам зголемени шанси од Паркинсон, деменција или слични когнитивни срања, бар од овој извор.

berserker v2 mini 22мм копија, за 2 недели стигна, не тече, капачката лесно се одвртува, за тие пари супер е. прстенот за воздух малце тешко се врти али ок е. може и restricted dtl со него, спрема melo 3 е 100 пати подобар

@Igor6
Ова не е директен одговор до тебе, но да искористам можност и да апелирам до сите:

Бирајте и уживајте во какви ви душа сака атомајзери, но гледајте тенковите да бидат од стакло. И најлошото кинеско стакло што може да содржи олово во себе е подобро од сите можни пластични варијанти полни со канцерогени и други токсични материи.

ЗДРАВЈЕ ПРЕД СЕ!

Polestar

read-only
29 декември 2022
4
2
Колку што гледам, просечен кинески мод (не им верувам здраво за готово на често поткупените ривјуа). Но би вршел работа за нормално користење. Најважно е што треба да најдеш квалитетна 18650 батерија. Можеш да користиш други атомизери, има 510 конектор (за кој викаат дека е одличен). Освен нормалниот режим (ватажа), другите режими се бескорисни и често досадни („паметниот“ режим знае да нервира, не знам како е кај овој, викаат дека може да се исклучи).
Фала!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Chicco69
Друже,лично мислам дека и КоГенДо е прскан/третиран исто како Муџи и Паф.,можда грешам(не сум истражувал детално одамна)

Не гледам начин на индустриско производство на памук без третирање,пак ќе кажам можда грешам али идам по логика.

Што се однесува "Здравје пред се" се согласувам 100% ,

али лично за себе никогаш не би рекол дека "живеам" здраво доколку пушам/парам/пијам алкохол/живеам у топ 3 НАЈЗАГАДЕН Град на планетава/не прскаат со алуминиум,арсен,олово,жива секој ден,истите метали/тешки метали ги јадеме/пиеме секој ден несвесно и незнаејќи итн итн.

За предиспозиции или потенцијален Паркинс или друг неуролошки проблем од релативно мала количина на олово или жива е = на 0
(ова сум го истражувал пошто работам на работа со нив)

Ништо лично,само мои 2 цента.

Поздрав и извинете на оф топик.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв