Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Незнам за вас ама јас трошам 30-50гб месечно максимум. Имам лимит 1ТБ на бакар сум. 12/1 мислам дека е пакетот.
Со таа брзина и да се убиеш од трошење тешко ќе надминеш 1 тера. :D:p
Исто како да си на Вип лимитиран цел месец. :D

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.346
1.358
Хахахаха не сум виновен што имаат проблеми и не мерат од Март. :p:D upload_2017-5-28_0-39-39.png

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Симптоматично станува ова лажното рекламирање кај телеком операториве... Ме потсеќа на „100 смс пораки гратис“. Гратис. Ако го купиш пакетот иксиксел, ТОГАШ е гратис. Чекај, ако го платам, како е гратис, ваљда е вклучено во цената... Гратис. Ако платиш. Неограничено. Ама само до 500 гигабајти. :eek:

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Изгледа и на мене ми ја намалиле брзината а имам договор склучен пред 18 месеци :/
Според пакетот брзината треба да е 50/3:

h_1495964242_3320042_d04fe3ab74.jpeg

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Ќе го јадат сега близоо оне.вип каблетел и таканатаму длабоко на усните :) не може да си играат со пакетите вака недајбоже на мене да ми намалат има адвокатов да се радува :) одма на вакви глупости што ги праат.

Не може јас договор да сум подпишал на неограничено а после кога ќе им текне они да си преправаат и да ставаат фер политика и други работи :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Ќе го јадат сега близоо оне.вип каблетел и таканатаму длабоко на усните :) не може да си играат со пакетите вака недајбоже на мене да ми намалат има адвокатов да се радува :) одма на вакви глупости што ги праат.

Не може јас договор да сум подпишал на неограничено а после кога ќе им текне они да си преправаат и да ставаат фер политика и други работи :)

Ти специјален ке те остават сигурно
Потроши 500гб па после кажи

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com

Баш ме интересира што има во тој договор. Освен ако не стои минимална загарантирана брзина од хх мегабита, истиот му е помалце вреден од тоалетен папир на твојот адвокат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Може да менуваат колку сакаат - цаката е дека МОРА да те известат (макар и со ставање на известување на веб) и таму јасно да пишува дека имаш петнаесет дена да се откажеш од (новиот) договор БЕЗ пенали. Е баш тој дел од законот, некако тешко се спроведува.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Ти специјален ке те остават сигурно
Потроши 500гб па после кажи
Чекам одма да ми изгаснат чим потрошам за да може да ми го раскинат договорот пред време :) фала што ме информиравте барем ќе се префрлам на оптика побрзо ќе се изнарадувам
Баш ме интересира што има во тој договор. Освен ако не стои минимална загарантирана брзина од хх мегабита, истиот му е помалце вреден од тоалетен папир на твојот адвокат.
Друже имам едно нешто да ти кажам мене не смеат да ми исклучат јас договорот сум го склучил 2016 година 100/3 каде што не пишува во листовите јас кај што сум потпишал дека има фер политика користење дека ако поминам над 500ГБ ќе ми исклучат толку и над 750 толку и толку ..... но целата понета што сакам да ти ја кажам е дека МОРА ДА СЕ ЈАВАТ да ми кажат дали се сложувам со тоа а не од ВЕДРО НЕБО да ми гаси он јас кога сум поптишувал тогаш сум прашал сигурно ли е неограничено и тие ми тврделе пациентите т.е агентите дека 1000% е неограничено , а не дека мене ќе ми намали брзина после извесен download или пак уплоад на ГБ , а адвокатот дека нема да заврши работа грешиш он ќе си ја заврши со тоа што они фино поштено ќе ми го прекинат договорот од 2 години без да плаќам пенали и чао пријатно јас не барам адвокатот пари да им земе.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Сообраќајот е неограничен, така наведуваат. А брзината ДО xx mbps.
Што значи можеме да симнуваме колку сакаме, не не ограничува никој, ни ја ограничуваат брзината со која ќе го трошиме тој неограничен сообраќај. Освен Телеком кои ставаат како минимална брзина, 40-50% од максималната брзина, сите други имаат доста пониски брзини поготово Телекабел имаат 128/128kbps. xD
Они си се чисти во нивните очи, за жал. :/

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Технички ти пак имаш неограничен трансфер. Брзината е друга работа.

Јас од искуство ви викам, ако сакате слободно тужете се, ќе изгубите. И тоа после 4-5 години, а се плаќа ама баш се. Жалба на пресуда, судски такси, откажано рочиште, твојот адвокат, неговиот адвокат, судијката била болна, не се појавил некој на рочиште..... без разлика пари што не бараш, пари одат. И на таму некое х-рочиште накурчен судија го затвара предметот во нивна корист затоа што син му работи во вип.

Поедноставно ти е да идеш во салон и да се караш со менаџерот, а и бесплатно. Направи галама не се тргај од пултот и ќе ти раскинат договор без пенали.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
^ ^ ^ ^ ^ This.

(Rule of life - не се тужи со некој што има повеќе пари од тебе...)

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Технички ти пак имаш неограничен трансфер. Брзината е друга работа.

Јас од искуство ви викам, ако сакате слободно тужете се, ќе изгубите. И тоа после 4-5 години, а се плаќа ама баш се. Жалба на пресуда, судски такси, откажано рочиште, твојот адвокат, неговиот адвокат, судијката била болна, не се појавил некој на рочиште..... без разлика пари што не бараш, пари одат. И на таму некое х-рочиште накурчен судија го затвара предметот во нивна корист затоа што син му работи во вип.

Поедноставно ти е да идеш во салон и да се караш со менаџерот, а и бесплатно. Направи галама не се тргај од пултот и ќе ти раскинат договор без пенали.
Друже тоа ми беше и поентата јас ќе идам ќе се жалам директно со адвокат барање да го раскинат договорот во најможен брз рок за да си знаат дека работата е сериозна а не дека јас ќе ги тужам за брзина на download или upload јас специфично кажав за проблемот што се десил кај некој од пријателите на форумот т.е на 500ГБ потрошено му смалиле брзина а на 750ГБ му смалиле пак тоа кај мене во договор не го пишува и не сум подпишал такви договори јас, а и не само јас сите други би раскинале одма договор не се будали ако потпишале договор неограничено да трпат некој да им намалува брзина.

@kirev дека те прочитав и тебе јас не се тужам сте ме сватиле погрешно јас директно си идам со адвокат да си ја сватат работата само сериозно, а не дека ќе тужам бидејќи не ми е прв пат да идам по салоните на близоо вип и оне не е важно каде проблемот е кога ќе отидеш тамо сите се вадат едни на други и дека незнаат ништо кога станува збор за агентите што те служат и потоа вртат кај некој друг надлежен и тој нема врска се дур не им објасниш 3 саати што е проблемот... па потоа ќе ти кажат ааа епа добро пишете поплака ии таа поплака имаат право 45 работни дена дур да ја разгледаат и ја решат.

Едит : за ова со поплака ви го кажувам бидејќи истото беше и кога автокоманда немаше 2 месеци асален нет и кога имаа проблеми со нодовите и преоптеретеност и после 3 месеци се јавија да ме прашаат дали се е во ред дека сега го средиле проблемот и се вадеа нормално ОВА Е ГЛОБАЛЕН ПРОБЛЕМ СЕ РАБОТИ НА СЛУЧАЈОТ , а ни сметка намалија нит ништо

Последна промена:

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Стварно п*дерска работа им е ова, а имало известување на сајтот нивни, сега ми е потврдено од прва рака. И ме праша така ноншаналтно, е шо 500 гб нели ти се доста...
Пак телекабел ќе испаднат најдобри, како на времето, така и сега со оптиката. Нема договори, си плаќаш 1500 приклучок, супер цени и никогаш немаат изведувано со срања од ваков тип.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Стварно п*дерска работа им е ова, а имало известување на сајтот нивни, сега ми е потврдено од прва рака. И ме праша така ноншаналтно, е шо 500 гб нели ти се доста...
Пак телекабел ќе испаднат најдобри, како на времето, така и сега со оптиката. Нема договори, си плаќаш 1500 приклучок, супер цени и никогаш немаат изведувано со срања од ваков тип.

имало известување, тоа треба да стои каде што се означени пакетите после надминување од 500гб се намалува на бла бла и по смс или по маил ке те известеле,ама тоа стартува од 21.03, тоа треба да важи за нови што ке случат договор, а не за ние што сме склучиле пред 21.03.
Тоа сега пакетов што го имам за мобилен од 666ден да ми кажат да имаш 4г интенрет ама ограничен си на 1Mbps itn

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Од такви причини побегнав од телеком, ама овие го фаќаат истиот курс, што им е на луѓево у пм више.
Ова ми личи ко некој паметњакович некој менаџер од Телеком да преминал во Вип. :crazy:

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
имало известување, тоа треба да стои каде што се означени пакетите после надминување од 500гб се намалува на бла бла и по смс или по маил ке те известеле,ама тоа стартува од 21.03, тоа треба да важи за нови што ке случат договор, а не за ние што сме склучиле пред 21.03.
Тоа сега пакетов што го имам за мобилен од 666ден да ми кажат да имаш 4г интенрет ама ограничен си на 1Mbps itn
Ѕирни во законот, мислам е доволно да објават на веб. Ама во текстот мора јасно да стои дека имаш 15 дена да се откажеш БЕЗ пенали ако не ти се допаѓа промената на договорот. Мислам дека такво нешто не видов... Кого не го мрзи, нека почне со АЕК па натаму :(

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Од такви причини побегнав од телеком, ама овие го фаќаат истиот курс, што им е на луѓево у пм више.
Ова ми личи ко некој паметњакович некој менаџер од Телеком да преминал во Вип. :crazy:

мислам дека педерот што беше директор во телеком сега е во вип или грешам ?

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Ѕирни во законот, мислам е доволно да објават на веб. Ама во текстот мора јасно да стои дека имаш 15 дена да се откажеш БЕЗ пенали ако не ти се допаѓа промената на договорот. Мислам дека такво нешто не видов... Кого не го мрзи, нека почне со АЕК па натаму :(

5. Применливост на Посебните услови за користеље Претплатникот ќе биде запознаен со одредбите од овие Посебни услови за користење опфатени во тарифниот модел пред потпишување на Претплатнички договор или негов последователен Анекс и со објавување на посебните услови за користење на веб страната на операторот. Со потпишување на Претплатничкиот договор и сите негови последователни Анекси за нови претплатнички линии, Претплатникот потврдува дека е запознаен и дека ги прифаќа одредбите на овие Посебни услови за користење.

Ни ми се јавили ни бутур

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Јас имам навистина неограничен интернет, сега зборев со контакт центарот. Но тоа е така бидејќи користам посебен пакет со купон од вработен во ВИП. Инаку точно е дека имаат политика за фер користење како што кажа @123456

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Ама тоа важи од датумот напишан од кога почнуваат со оваа мерка, а пред тоа ?
Неможе да важи тоа ретроактивно.
Кога сме потпишале договор, ако немало такво нешто до тогаш не би требало и да важи, ама кај нас до сега барем не се знае што е црно а што бело, ужас.
Еве и да тужи човек, секогаш се гледа на тоа како на мало чамче во океанот наспроти огромен танкер.
Од досегашно искуство со нашиве УСРАНИ судови не ми ни паѓа на памет.
Да се надеваме на подобро во иднина, освен надежта ништо друго и не останува за жал.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Ама тоа важи од датумот напишан од кога почнуваат со оваа мерка, а пред тоа ?
Неможе да важи тоа ретроактивно.
Кога сме потпишале договор, ако немало такво нешто до тогаш не би требало и да важи, ама кај нас до сега барем не се знае што е црно а што бело, ужас.
Еве и да тужи човек, секогаш се гледа на тоа како на мало чамче во океанот наспроти огромен танкер.
Од досегашно искуство со нашиве УСРАНИ судови не ми ни паѓа на памет.
Да се надеваме на подобро во иднина, освен надежта ништо друго и не останува за жал.
Друже игор во право си и тоа за нас не важи или мора да се јават лично или писмо да си пратат да си знаеме дека ќе прават такви промени иначе затоа се адвокати ако водат инает :) ќе си раскинеш барем договор и готово :) затоа што ние кога сме потпишале договор тогаш немале такви полиси во договорот

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
На документот од вип стои „Верзија 2 - Важи од 21.03.2017 година“, што имплицира дека постела и верзија 1 со некој поранешен датум.
Баш сега го читав договорот, односно прилог 1 од договорот каде што се опишани услугите и пакетите. Никаде не се спомнува намалување на брзината по надминат сообраќај, но истовремено тоа не се коси со ништо што е наведено во договорот.
Фино стои дека брзината е ДО ххх мегабити/с, а сообраќајот е неограничен. И има клаузула за минимална брзина што провајдерот мора да ја обезбеди, но таа си е испочитувана во секој случај. Не ги оправдувам, но за жал, можеме само да им се фатиме за онаквото.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Ооф, ме blacklist-нале на spamhaus и неможам да си ресетирам IP. А претходно ми беше динамична. Ресетирав рутер и се друго пробав само не им се јавив во ВИП. Лошо.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно