Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телеком (Т-Home) Договори

chroot

lurker
12 ноември 2021
785
1.117
Скопје
Еве едно искуство со Телеком, од кое ми доаѓа да ги прекинам сите други договори за телефони и да се префрлам на друг оператор.

На 4 месеци пред истекот на договорот имаа понуда за обновен договор, промотивно 100 ГБ интернет наместо тогашните 20 ГБ што следуваат во пакетот. Стариот договор веќе ми беше со таа опција, и нормално си го обновив договорот за повторно да си имам 100 ГБ интернет. Пред некој ден истекува стариот договор и стапува на сила новиот договор, и добивам известување дека новиот договор ми е со 20 ГБ интернет.

Контактирам со нивната златна техничка поддршка со 1 агент на смена што го чекаш 10 минути, и дечкото кажува дека најверојатно кога е потпишан договорот, вработениот во салон не го штиклирал полето за промотивно 100 ГБ интернет и јас ќе имам 20 ГБ интернет наместо 100 ГБ. Доколку сакам да видам што можам да направам околу ова, морам во салон да се обидам да го решам проблемот, проблем кој го направиле они јас да го решавам.

Пред неколку години на сметка ми тарифираа телефонски повици кон странство, и мораше АЕК да настапи на сцена за да се реши проблемот, бидејќи иако се утврди дека повиците не се направени од мојот број, некој од таму си ги тарифирал на мојот број и они не можеа ништо да направат додека не отидовме до крај, тогаш веќе можеа.

15 септември 2012
1.165
1.300
На 4 месеци пред истекот на договорот имаа понуда за обновен договор, промотивно 100 ГБ интернет наместо тогашните 20 ГБ што следуваат во пакетот. Стариот договор веќе ми беше со таа опција, и нормално си го обновив договорот за повторно да си имам 100 ГБ интернет. Пред некој ден истекува стариот договор и стапува на сила новиот договор, и добивам известување дека новиот договор ми е со 20 ГБ интернет.
Не мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.

chroot

lurker
12 ноември 2021
785
1.117
Скопје
Не мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.
Во мојата ситуација стариот договор одеше со 20 ГВ интернет и промотивна акција од 100 ГБ која важи од моментот на потпишувањето до истекот на тие 2 години, по кои автоматски се намалува на 20 ГБ. Поради тоа и обновив договор, бидејќи начекав иста акција.
Мислењето е автоматски споено:

Во договорот како ти стои?
Не е проблем договорот, проблем е што они не си ја завршиле работата и сега наместо да го средат тоа во контакт центар, морам да одам во продажен салон и таму да се објаснуваме.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Неповрзано со ова, секогаш заборавам. Колку пред време можам да го обновам договорот?

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Со зголемена цена

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

dashbog

lurker
24 јуни 2008
576
822
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Во декември ми истекува двегодишниот договор, ама па сега ми текна дека муабетот беше дека пред нова година демек имало подобри услови. Мада не знам што може да има подобро, договорот е тој.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Во декември ми истекува двегодишниот договор, ама па сега ми текна дека муабетот беше дека пред нова година демек имало подобри услови. Мада не знам што може да има подобро, договорот е тој.
Обично прават пакети и понуди пред нова година и може да начекаш поевтина претплата или нешто бонус со обновата, но никој не ти гарантира дека ќе има нешто а и зависи колку ти се брза да го обновиш.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Обично прават пакети и понуди пред нова година и може да начекаш поевтина претплата или нешто бонус со обновата, но никој не ти гарантира дека ќе има нешто а и зависи колку ти се брза да го обновиш.
За телефон да си земам е работата :) ама ајде не е расипан стариот така да има време.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.256

Колку што сум запознат промотивен пакет важи до истек на договор. Ако си добил со промоција 100 гига интернет по истек на договорот ќе падне на 20 односно толку колку што било без промоција. Поминаа тие времиња. Сега дури и прават измени на претплата на сред договор па и по истечен договор.

15 септември 2012
1.165
1.300
Колку што сум запознат промотивен пакет важи до истек на договор. Ако си добил со промоција 100 гига интернет по истек на договорот ќе падне на 20 односно толку колку што било без промоција. Поминаа тие времиња. Сега дури и прават измени на претплата на сред договор па и по истечен договор.
Лудо време е. Не знам дали е според закон, оти па и законите ги менуваат како ќе им текне. Ама знам дека не е целосно во моја корист...

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Долги години немам искуство со телеком па би прашал,
која е брзината на DL/UL за следниов интернет "M" пакет (само интернет) без телевизии, мобилни магенти, чуда и врагови?

А за трафикот вели неограничено, но вели 3TB за корисници со активни е-сметки и 2ТB за корисници без активна е-сметка, дали се мисли за користење на “Мој Телеком“?

Thanks

Screenshot from 2024-10-08 13-32-29.png

18 септември 2020
958
903
Македонија
Долги години немам искуство со телеком па би прашал,
која е брзината на DL/UL за следниов интернет "M" пакет (само интернет) без телевизии, мобилни магенти, чуда и врагови?
Вели неограничено, но вели 3TB за корисници со активни е-сметки и 2ТB за корисници без активна е-сметка, дали се мисли за користење на “Мој Телеком“?

Thanks

Погледнете го атачментот 141865
Здраво друже,
Има ограничување на интернет волуменот од 2тв без е сметка или 3тв со е сметка. Брзината на конкретниот пакет само интернет е 60/30 Mbps (30/5 VDSL; 15/1 ADSL), додека ако е комбинација со телевизија е 100/50 Mbps.
60 Mbps има за download и 30Mbps за uploud на оптика.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Eдно прашање од ракав , колку може да се користи веке постоечкиот пакет по истекувањето на договорот мислам временски. Знаам дека ми истече пакетот кој го плаќав за тв/нет и продолжив на користење на истот пакет и во наредните 3/4 месеци со иста цена без да платам дополнитено (не сакав да го продолжам за да не потпишувам уште 2 години ради тоа што мислам дека може да се откаже кога и да сакаш после истекувањето на иститот) поправете ме ако грешам ?

Alex3

hello world
20 декември 2018
225
266
Eдно прашање од ракав , колку може да се користи веке постоечкиот пакет по истекувањето на договорот мислам временски. Знаам дека ми истече пакетот кој го плаќав за тв/нет и продолжив на користење на истот пакет и во наредните 3/4 месеци со иста цена без да платам дополнитено (не сакав да го продолжам за да не потпишувам уште 2 години ради тоа што мислам дека може да се откаже кога и да сакаш после истекувањето на иститот) поправете ме ако грешам ?
кога истекува договор обврзан со време нема потоа временски период до кога важи пакетот

важи до тогаш кога една од страните не реши да прекине (ти да прекинеш да плаќаш или они да прекинат ти даваат услуга според стариот договор)

chroot

lurker
12 ноември 2021
785
1.117
Скопје
Бев прееска во салон каде што е потпишан договорот пред 3, 4 месеци, и после 20 и нешто минути си ја прифатија грешката.

Првин ме убедуваа дека договорот не е потпишан таму, бидејќи вработениот што го правел договорот не работел во тој салон моментално (иако му кажувам дека е потпишан во Јули), после ме убедуваше дека сум го обновил договорот преку техничка поддршка преку телефон и поради тоа нешто не е како што треба, му приложив порака дека бев во салон да го подигнам уредот после нивното известување дека уредот е спремен за превземање со што и беше потпишан договорот.

На крај после сето тоа, почна да се чуди како било тоа направено, па како е тоа можно таков договор да е внесен во системот (мислам не ни знаеше што гледа во мониторот), дојде до заклучок дека вработениот не ме префрлил во новите Магента пакети и поради тоа јас имам 20 ГБ интернет наместо 100 ГБ, со што и ја признаа грешката и ме префрлија во вистинскиот пакет.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
И секоја година пакетот е со повисока цена за +100 денари.
Магента М порано со 2 мобилни линии беше 2500, лани 2600, сега е 2700 ден.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
576
822
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

dashbog

lurker
24 јуни 2008
576
822
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.172
3.227
Струмица
Пробувам вчера и денеска да обновам договор преку Телеком MK апп и цело време ми дава Internal Server Error.
До мене е проблемот или треба да ги барам на 122?

1729943588614.png

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно