Не мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.На 4 месеци пред истекот на договорот имаа понуда за обновен договор, промотивно 100 ГБ интернет наместо тогашните 20 ГБ што следуваат во пакетот. Стариот договор веќе ми беше со таа опција, и нормално си го обновив договорот за повторно да си имам 100 ГБ интернет. Пред некој ден истекува стариот договор и стапува на сила новиот договор, и добивам известување дека новиот договор ми е со 20 ГБ интернет.
Во мојата ситуација стариот договор одеше со 20 ГВ интернет и промотивна акција од 100 ГБ која важи од моментот на потпишувањето до истекот на тие 2 години, по кои автоматски се намалува на 20 ГБ. Поради тоа и обновив договор, бидејќи начекав иста акција.Не мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.
Не е проблем договорот, проблем е што они не си ја завршиле работата и сега наместо да го средат тоа во контакт центар, морам да одам во продажен салон и таму да се објаснуваме.Во договорот како ти стои?
6 месециНеповрзано со ова, секогаш заборавам. Колку пред време можам да го обновам договорот?
Со зголемена ценаНе мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.
Сега има некои новини, може 3 месеци порано со целосен буџет.6 месеци
Обично прават пакети и понуди пред нова година и може да начекаш поевтина претплата или нешто бонус со обновата, но никој не ти гарантира дека ќе има нешто а и зависи колку ти се брза да го обновиш.Во декември ми истекува двегодишниот договор, ама па сега ми текна дека муабетот беше дека пред нова година демек имало подобри услови. Мада не знам што може да има подобро, договорот е тој.
За телефон да си земам е работатаОбично прават пакети и понуди пред нова година и може да начекаш поевтина претплата или нешто бонус со обновата, но никој не ти гарантира дека ќе има нешто а и зависи колку ти се брза да го обновиш.
Не мора да го обновуваш договорот ако условите од новиот договор ти се полоши или исти со претходниот. По истекот на рокот на важење на стариот договор ти остануваат да важат условите од стариот договор се додека ја има таа технологија кај операторот или додека не се откажеш.
Лудо време е. Не знам дали е според закон, оти па и законите ги менуваат како ќе им текне. Ама знам дека не е целосно во моја корист...Колку што сум запознат промотивен пакет важи до истек на договор. Ако си добил со промоција 100 гига интернет по истек на договорот ќе падне на 20 односно толку колку што било без промоција. Поминаа тие времиња. Сега дури и прават измени на претплата на сред договор па и по истечен договор.
Здраво друже,Долги години немам искуство со телеком па би прашал,
која е брзината на DL/UL за следниов интернет "M" пакет (само интернет) без телевизии, мобилни магенти, чуда и врагови?
Вели неограничено, но вели 3TB за корисници со активни е-сметки и 2ТB за корисници без активна е-сметка, дали се мисли за користење на “Мој Телеком“?
Thanks
Погледнете го атачментот 141865
кога истекува договор обврзан со време нема потоа временски период до кога важи пакетотEдно прашање од ракав , колку може да се користи веке постоечкиот пакет по истекувањето на договорот мислам временски. Знаам дека ми истече пакетот кој го плаќав за тв/нет и продолжив на користење на истот пакет и во наредните 3/4 месеци со иста цена без да платам дополнитено (не сакав да го продолжам за да не потпишувам уште 2 години ради тоа што мислам дека може да се откаже кога и да сакаш после истекувањето на иститот) поправете ме ако грешам ?
Сега е 3000.И секоја година пакетот е со повисока цена за +100 денари.
Магента М порано со 2 мобилни линии беше 2500, лани 2600, сега е 2700 ден.
И јас.Зборам за М (2 x M моб линии, интернет М и телевизија М).
Едитирав, за без уред мислев.И јас.