Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Телеком (Т-Home) Договори

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кај што се спомна обнова на договор. Може онлајн да се направи договор? Т.е стариот да се обнови со плус услуга или сепак мора в салон да се оди?
Секако в салон ќе одам ама ме интересираше чисто информативно

Astraion

Unstoppable
24 ноември 2012
2.146
3.179
Струмица
Се јавив на 122 и го средија проблемот со Internal Server Error. Вчера преку апп обновив договор во Доверба 12, стигна потврда на мејл и сега чекам да видам шо ќе се деси.
Доколку има потреба од дополнителни информации, нашите продажни агенти ќе ве контактираат во следните 3 работни денови.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Бев телеком да направам нов договор (имав само нет М) со Нет+Тв М. Не направија нов договор туку Анекс ама ми падна чудно што ќе имам попуст за време на договорот.
Мислев дека само на нови корисници и нови договори даваат попости.
Да не го сметаат Анексов како нов договор или нормално е да има попуст? (не се жалам само ме интересира хахаах)

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Чим си додал интернет, ти се рачуна како почеток на договорот денес. (Вака ми рекоа во салон)
Тв додадов ама исто се фаќа. Пишеше и во Анексот попуст од 8.72%
Колку толку сега ќе плаќам 1380 ден место 1500 ден.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Некоја понуда од агент

Атачменти

• telekom.jpeg
    telekom.jpeg
    149,7 KB · Прегледи: 123

steelseries

On your way to fame
20 декември 2015
1.122
794
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Некој да не има број од некој агент да ми прати во ПП?

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Ми стигна писмо со соопштение за да се префрлам на оптика. Ова е редовна практика од Телеком да таму каде што овозможуваат оптика да ги информираат корисниците да се префрлат на оптички?

Со радост би се префрлил на оптички интернет зошто ова ADSL не се трпи слабиов интернет и честото замрзнување на телевизијата покрај многу пати доаѓање на екипа да проверуваат и ресивери и рутери.

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
112
78
Некој да не има број од некој агент да ми прати во ПП?
Во некоја друга тема ми рекоа дека за постојани корисници немаат ништо поволности единствено ако си нов корисник

18 септември 2020
840
759
Македонија
Ми стигна писмо со соопштение за да се префрлам на оптика. Ова е редовна практика од Телеком да таму каде што овозможуваат оптика да ги информираат корисниците да се префрлат на оптички?

Со радост би се префрлил на оптички интернет зошто ова ADSL не се трпи слабиов интернет и честото замрзнување на телевизијата покрај многу пати доаѓање на екипа да проверуваат и ресивери и рутери.
Јави се, оти се чека време додека дојди екипа кај тебе и ти ја поврзе опремата.
Кај секој се чека различно кога станува збор за кабелски/ оптички технологии.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Јави се, оти се чека време додека дојди екипа кај тебе и ти ја поврзе опремата.
Кај секој се чека различно кога станува збор за кабелски/ оптички технологии.
Ај ќе видам во понеделник.

Дали во миграцијава ти ги менуваат и ресиверите/ тв приемникот со MagentaTV бокс ресивер или тоа ако побарам?

Последна промена:
18 септември 2020
840
759
Македонија
Ај ќе видам во понеделник.

Дали во миграцијава ти ги менуваат и ресиверите/ тв приемникот со MagentaTV бокс ресивер или тоа ако побарам?
Во зависност од договорот што го имаш, ама најдобро се ќе си прашаш на 122, незнам како ти е договорот, од март 2024 се со новата платформа, освен ако корисникот настојува да му остане Max TV.
Јави му се сега чоек, нека отворат налог посовреме, оти можи ќе треба да донесат оптички кабел до кај тебе на спрат.
Јас сум на А1 домашен комбо бокс интернет и сум си презадоволен, како за обичен корисник доста е.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Во зависност од договорот што го имаш, ама најдобро се ќе си прашаш на 122, незнам како ти е договорот, од март 2024 се со новата платформа, освен ако корисникот настојува да му остане Max TV.
Јави му се сега чоек, нека отворат налог посовреме, оти можи ќе треба да донесат оптички кабел до кај тебе на спрат.
Јас сум на А1 домашен комбо бокс интернет и сум си презадоволен, како за обичен корисник доста е.
Би сакал да може да земам MagentaTV поради Eurosport 4k и некако интерфејсот му е на изглед поубав.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Би сакал да може да земам MagentaTV поради Eurosport 4k и некако интерфејсот му е на изглед поубав.
Секако ќе ти дадат магентатв освен ако не инсистираш на макств

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Секако ќе ти дадат магентатв освен ако не инсистираш на макств
Пишува дека до 20.06.2025 ќе ми биде на истава технологија тоа значи дека до тој датум ќе користам бакар? Не може да се случи и порано преминувањето на оптика?

Друго што сакам да прашам јас живеам на доградба и е поткровје. Сега на бакар рутерот ми е во една соба и кога ќе отидам во дневна паѓа доста сигналот на WiFi Собата e малку е задскриена па со дневната ја дели еден ѕид и вграден плакар. Од рутерот е вклучен кабел кој е влечен од ѕид веројатно преку таванот за да дојде до дневната за едниот ресивер телевизија. Исто во собата кај што е рутерот ми е и телефонската линија. Нели оптичкиот кабел оди од земја па низ сите спрата на зградата се до врата влезна кај мене и ќе треба рутерот да биде во дневната. Како ќе се спроведе оптички кабел од рутерот за до собата за уште еден бокс MagentaTV уред?

18 септември 2020
840
759
Македонија
Пишува дека до 20.06.2025 ќе ми биде на истава технологија тоа значи дека до тој датум ќе користам бакар? Не може да се случи и порано преминувањето на оптика?

Друго што сакам да прашам јас живеам на доградба и е поткровје. Сега на бакар рутерот ми е во една соба и кога ќе отидам во дневна паѓа доста сигналот на WiFi Собата e малку е задскриена па со дневната ја дели еден ѕид и вграден плакар. Од рутерот е вклучен кабел кој е влечен од ѕид веројатно преку таванот за да дојде до дневната за едниот ресивер телевизија. Исто во собата кај што е рутерот ми е и телефонската линија. Нели оптичкиот кабел оди од земја па низ сите спрата на зградата се до врата влезна кај мене и ќе треба рутерот да биде во дневната. Како ќе се спроведе оптички кабел од рутерот за до собата за уште еден бокс MagentaTV уред?
Ќе го поврзеш едноставно боксот со вифи и решена работа и нема да имаш никаков проблем.
Треба сега да се пријавиш за оптика, со сите податоци и ко ќе има слободна екипа (верувај дека зафатени се екипите кога се работи за инсталации, особено сега уште малку, после лето иди и одмори имаат) и така.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.877
2.643
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Како ти спомнаа и други, пријави се со време да фатиш ред, со телеком не се знае ништо. Најдобро да си прашаш во контакт центар или во салон што како е.
Заврши си работа пред да почне летово...

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Како ти спомнаа и други, пријави се со време да фатиш ред, со телеком не се знае ништо. Најдобро да си прашаш во контакт центар или во салон што како е.
Заврши си работа пред да почне летово...
Да во понеделник утре ќе видам во салон.

Martinovski

Gaining Experience
4 октомври 2011
654
244
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Чисто рандом, ај баш проверете на сметките дали го имате ова во фактурите од телеком

SafeNet MOBILE - 24,57
1747583585357.png

Подмолен начин за 25денари од телеком
Sрно по ѕрно погача

Еве и шо им е услуга барем на страната нивна така пиши
1747583686409.png

Martinovski

Gaining Experience
4 октомври 2011
654
244
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Се деактивира, на другата магента операторите го деактивираа без проблем
Мислењето е автоматски споено:

И јас го имам ама мислам дека износот е вклучен во финалната цена кога го потпишуваш договорот, не е дополнителен трошок.

Атачменти

• IMG_1126.jpeg
    IMG_1126.jpeg
    271,3 KB · Прегледи: 37
  • IMG_1125.jpeg
    IMG_1125.jpeg
    103,3 KB · Прегледи: 37
Последна промена:

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.276
444
Бев во Телеком салон и проверија нема оптика ама штом пратиле да се мигрира ќе се гаси старава технологија бакар. Ако не мигрирам до 20.06.2025 требало да исклучат и нема да имам интернет и телевизија.

Им беше чудно дека досега немале ваков случај да им праќаат известување на корисници.
Ќе провереле па ќе видат. Ми рекоа ако треба да се мигрира дека брзо ќе било за некоја недела.

Чудно е колку јас што знам и они проверија дека нема оптика а пратиле за вакво нешто.

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
49.368
Мислења
1.010.351
Членови
36.676
Најнов член