пробај update na апликација..Пробувам вчера и денеска да обновам договор преку Телеком MK апп и цело време ми дава Internal Server Error.
До мене е проблемот или треба да ги барам на 122?
Погледнете го атачментот 142402
пробај update na апликација..Пробувам вчера и денеска да обновам договор преку Телеком MK апп и цело време ми дава Internal Server Error.
До мене е проблемот или треба да ги барам на 122?
Погледнете го атачментот 142402
Доколку има потреба од дополнителни информации, нашите продажни агенти ќе ве контактираат во следните 3 работни денови.
Тв додадов ама исто се фаќа. Пишеше и во Анексот попуст од 8.72%Чим си додал интернет, ти се рачуна како почеток на договорот денес. (Вака ми рекоа во салон)
Понудата за мобилен број ми е интересна. 700 денари за дали 10 или 100 гб? Колку е точно?Некоја понуда од агент
Во некоја друга тема ми рекоа дека за постојани корисници немаат ништо поволности единствено ако си нов корисникНекој да не има број од некој агент да ми прати во ПП?
Јави се, оти се чека време додека дојди екипа кај тебе и ти ја поврзе опремата.Ми стигна писмо со соопштение за да се префрлам на оптика. Ова е редовна практика од Телеком да таму каде што овозможуваат оптика да ги информираат корисниците да се префрлат на оптички?
![]()
Со радост би се префрлил на оптички интернет зошто ова ADSL не се трпи слабиов интернет и честото замрзнување на телевизијата покрај многу пати доаѓање на екипа да проверуваат и ресивери и рутери.
Ај ќе видам во понеделник.Јави се, оти се чека време додека дојди екипа кај тебе и ти ја поврзе опремата.
Кај секој се чека различно кога станува збор за кабелски/ оптички технологии.
Во зависност од договорот што го имаш, ама најдобро се ќе си прашаш на 122, незнам како ти е договорот, од март 2024 се со новата платформа, освен ако корисникот настојува да му остане Max TV.Ај ќе видам во понеделник.
Дали во миграцијава ти ги менуваат и ресиверите/ тв приемникот со MagentaTV бокс ресивер или тоа ако побарам?
Би сакал да може да земам MagentaTV поради Eurosport 4k и некако интерфејсот му е на изглед поубав.Во зависност од договорот што го имаш, ама најдобро се ќе си прашаш на 122, незнам како ти е договорот, од март 2024 се со новата платформа, освен ако корисникот настојува да му остане Max TV.
Јави му се сега чоек, нека отворат налог посовреме, оти можи ќе треба да донесат оптички кабел до кај тебе на спрат.
Јас сум на А1 домашен комбо бокс интернет и сум си презадоволен, како за обичен корисник доста е.
Секако ќе ти дадат магентатв освен ако не инсистираш на макствБи сакал да може да земам MagentaTV поради Eurosport 4k и некако интерфејсот му е на изглед поубав.
Пишува дека до 20.06.2025 ќе ми биде на истава технологија тоа значи дека до тој датум ќе користам бакар? Не може да се случи и порано преминувањето на оптика?Секако ќе ти дадат магентатв освен ако не инсистираш на макств
Ќе го поврзеш едноставно боксот со вифи и решена работа и нема да имаш никаков проблем.Пишува дека до 20.06.2025 ќе ми биде на истава технологија тоа значи дека до тој датум ќе користам бакар? Не може да се случи и порано преминувањето на оптика?
Друго што сакам да прашам јас живеам на доградба и е поткровје. Сега на бакар рутерот ми е во една соба и кога ќе отидам во дневна паѓа доста сигналот на WiFi Собата e малку е задскриена па со дневната ја дели еден ѕид и вграден плакар. Од рутерот е вклучен кабел кој е влечен од ѕид веројатно преку таванот за да дојде до дневната за едниот ресивер телевизија. Исто во собата кај што е рутерот ми е и телефонската линија. Нели оптичкиот кабел оди од земја па низ сите спрата на зградата се до врата влезна кај мене и ќе треба рутерот да биде во дневната. Како ќе се спроведе оптички кабел од рутерот за до собата за уште еден бокс MagentaTV уред?
Како ти спомнаа и други, пријави се со време да фатиш ред, со телеком не се знае ништо. Најдобро да си прашаш во контакт центар или во салон што како е.Пишува дека до 20.06.2025 ќе ми биде на истава технологија тоа значи дека до тој датум ќе користам бакар? Не може да се случи и порано преминувањето на оптика?
Друго што сакам да прашам јас живеам на доградба и е поткровје. Сега на бакар рутерот ми е во една соба и кога ќе отидам во дневна паѓа доста сигналот на WiFi Собата e малку е задскриена па со дневната ја дели еден ѕид и вграден плакар. Од рутерот е вклучен кабел кој е влечен од ѕид веројатно преку таванот за да дојде до дневната за едниот ресивер телевизија. Исто во собата кај што е рутерот ми е и телефонската линија. Нели оптичкиот кабел оди од земја па низ сите спрата на зградата се до врата влезна кај мене и ќе треба рутерот да биде во дневната. Како ќе се спроведе оптички кабел од рутерот за до собата за уште еден бокс MagentaTV уред?
Да во понеделник утре ќе видам во салон.Како ти спомнаа и други, пријави се со време да фатиш ред, со телеком не се знае ништо. Најдобро да си прашаш во контакт центар или во салон што како е.
Заврши си работа пред да почне летово...
И јас го имам ама мислам дека износот е вклучен во финалната цена кога го потпишуваш договорот, не е дополнителен трошок.