Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Pa mozes da si napravis withdraw direktno na kartica

7.5% е провизијата директно на картица. Не сум сигурен како ги книжат овие во банка но мислам дека се како - Рефундирација па нема да имаш проблем со УЈП и пријавување. Некој постручен знае точно што се случува кога вадиш пари директно на картица? @DonFrozex

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
7.5% е провизијата директно на картица. Не сум сигурен како ги книжат овие во банка но мислам дека се како - Рефундирација па нема да имаш проблем со УЈП и пријавување. Некој постручен знае точно што се случува кога вадиш пари директно на картица? @DonFrozex

Не би знаел што точно се дешава кога вадиш пари директ на картица преку Скрил.
Ти одговорив на пораката со мој процент за услугата.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
237
158
Јас извадив од скрил пред два дена. Сакав да извадам 14к денари ама банкоматот на нлб у гтц се понашаше ван памет. Се појави плав екран и пишуваше дека можам да извадам само 10к денари. Никогаш немало вакво нешто. Ок, стиснав 10к денари и пак екранот смени боја каде беше нагласено дека банката ќе ви земе 300 денари за оваа трансакција. И ова прв пат ми се дешава, обично ги вадам парите па после на скрил веб страната гледам колку ме одрале(провизија). Подоцна при проверка, 10к денари видов дека се наплатени како 176 евра.

п.с. Дон малце банкиве ги дерат па уште и ти им треба да ги докрајчиш. Врши работа за муфте, па плусеви ке имаш кај горниот!!!

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Јас извадив од скрил пред два дена. Сакав да извадам 14к денари ама банкоматот на нлб у гтц се понашаше ван памет. Се појави плав екран и пишуваше дека можам да извадам само 10к денари. Никогаш немало вакво нешто. Ок, стиснав 10к денари и пак екранот смени боја каде беше нагласено дека банката ќе ви земе 300 денари за оваа трансакција. И ова прв пат ми се дешава, обично ги вадам парите па после на скрил веб страната гледам колку ме одрале(провизија). Подоцна при проверка, 10к денари видов дека се наплатени како 176 евра.

п.с. Дон малце банкиве ги дерат па уште и ти им треба да ги докрајчиш. Врши работа за муфте, па плусеви ке имаш кај горниот!!!

Wow, да ги докрајчам... :O
Се осеќам ко Sub-zero после коментарот... :D

giphy.gif

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Ова е зборено за тие +300 денари во темата за Пејонир картичка. Иначе НЛБ ги земаше тие додатни 300 денари. Додека другите банки не ги зимат овие +300 денари.

Mrki777

read-only
16 декември 2017
1
1
Прво поздрав до сите, сега да си ја кажам маката.
Од извесен период имам проблем со правење на трансакции од Скрил на банкарската сметка во НЛБ банка. Последните 2 трансакции не стигнаа на сметката во НЛБ банка, по контактирањето на Скрил ми беше кажано да ги избишам банкарските податоци и да ги внесам наново, што и го направив. Е сега, последнава трансакција пристигна на НЛБ сметката ама пак сега од НЛБ не ги даваат парите со образложение дека биле пратени од мене. На пораките кои ги добивав од НЛБ банка на претходните успешни трансакции стои дека се испратени од Скрил, на последнава трансакција во пораката го пишува моето име како испраќач на средствата. Некој да имал сличен проблем?

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Од извесен период имам проблем со правење на трансакции од Скрил на банкарската сметка во НЛБ банка. Последните 2 трансакции не стигнаа на сметката во НЛБ банка, по контактирањето на Скрил ми беше кажано да ги избишам банкарските податоци и да ги внесам наново, што и го направив. Е сега, последнава трансакција пристигна на НЛБ сметката ама пак сега од НЛБ не ги даваат парите со образложение дека биле пратени од мене. На пораките кои ги добивав од НЛБ банка на претходните успешни трансакции стои дека се испратени од Скрил, на последнава трансакција во пораката го пишува моето име како испраќач на средствата. Некој да имал сличен проблем?
тоа што си го направил со нашите закони од СФРЈ ( знаеш тоа е една убава земја од минатиот век која Тито беше главен ) е забрането, инаку уште не е во оптег новиот закон на НБРМ?

• ми се допаѓа
Реакции: efto

Seven7

read-only
7 август 2019
12
16
Истото се случувало и со Пајонир. Убаво ти кажа членот погоре, живееш во држава каде или ќе работиш на црно, или воопшто нема да работиш. Се што е нормално во нормален свет, кај нас е ненормално и забрането.

Aleksandar MKD

read-only
19 мај 2014
8
2
И официјално забранија трансакции во Македонија..и сега што правиме со парите што стојат на акаунт ?!?

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
И официјално забранија трансакции во Македонија..и сега што правиме со парите што стојат на акаунт ?!?

Вадиш надвор од Македонија. Ете наоколу кај што ти е најблиску, земај картичка не од тука и вади настрана

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
581
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
zabraneto e da podigas preku bank account , na kartica mozes da pravis transfer , ama si znajs 7,5% na sumata za skrill + 10% na drzavata :D

Последна промена:

Aleksandar MKD

read-only
19 мај 2014
8
2
zabraneto e da podigas preku bank account , na kartica mozes da pravis transfer , ama si znajs 7,5% na sumata za skrill + 10% na drzavata :D
Ај се надевам дека е така, затоа што не ми успеа авторизацијата на картичката па помислив дека и таа опција е укината. Картичката беше од Стопанска па ваљда тоа е проблемот и со НЛБ ќе може...

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
581
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
Ај се надевам дека е така, затоа што не ми успеа авторизацијата на картичката па помислив дека и таа опција е укината. Картичката беше од Стопанска па ваљда тоа е проблемот и со НЛБ ќе може...
so nlb isprobano se si e vo red , taka da nemaj gajle

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.735
3.413
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
These changes will come into effect on 15th January 2020.

What changes have we made?

Skrill Account Terms of Use
  • From 15th January 2020, the fee for uploading funds to your Skrill Account will be 2.5% for all payment methods.
  • We have clarified the way in which we will charge certain administration fees.
  • We have updated the terms which govern how Third Party Providers may access your Skrill Account with your consent.
Rapid Transfer Customer Terms
  • We have updated these terms to explain the way in which your personal data may be used in order for us to provide you with the Rapid Transfer service
Skrill Cryptocurrency Terms of Use
  • We have introduced a new feature to the Skrill Cryptocurrency Service which enables you to use your Crypto Account rather than the e-money balance in your Skrill Account to purchase an interest in a Supported Cryptocurrency.
  • We have also revised the fee structure for the Skrill Cryptocurrency Service so that you will pay a flat fee for transactions of less than EUR 100.
  • Please note that these changes will become effective on 15th November 2019.
Skrill Money Transfer Terms and Conditions
  • From 15th January 2020, the fee for domestic Skrill Money Transfer transactions will be 2%.
  • All Skrill Money Transfer transactions will also be subject to a currency conversion fee of 3.99%.
You can view the updated fees which will apply as a result of these changes here.

Инфо имате на линков најдолу на страната: https://www.skrill.com/en/siteinformation/fees/

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
581
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
581
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
Fala. Jas seha vadam karticka pa ke vidam sto ke bide..:)
imaj na um deka ke treba prvo da ja verificiras , znaci skrill ke ti odzemi odredena suma mislam okolu 2-3 evra , ke ti stigni na mobilen vo poraka kolku tocno e odzemeno od smetkata i taa suma treba da ja vnesis vo skrill za verifikacijata da bide uspesna

V

Viola777

Гостин
Не би знаел што точно се дешава кога вадиш пари директ на картица преку Скрил.
Ти одговорив на пораката со мој процент за услугата.
Dali mozes sega da mi pomognes za vadenje stedstva od skrill. Imam 102 dolari i ne mozam da gi povlecam so karticka od Syopanska Banka.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
581
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
ne mora , mozis i so druga kartica , iako skrill ne go dozvoluva toa / sepak funkcionira

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно