Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Накратко морам да корегирам една ноторна невистина. Македонските прописи предвидуваат целиот промет на производи и услуги да се врши преку македонскиот банкарски систем. Со тоа завршува приказната за нерегулирањето.
Пајонир и било која друга картичка од тој тип не е забранета, зошто сепак не е врзана за сметка во банка (што би било забрането). Од друга страна според нашите прописи може да се користи само за да се пренесат парите во Македонија на легална сметка, а по тоа нормално истите да се оданочат.

Работава е ем сите грешат, ем сите се во право. На крај еден ќе го изеде стапот па другите ќе се разбегаат. Јас (лично), на контрола пред еден месец поминав добро (контрола од УЈП не систематски) ... со мала корекција на ситни грешки и само мала доплата ... фала Богу.

За крај ... секој со својот ум, и среќа секако :)

Luxell

hello world
7 јули 2012
288
77
При верификација ми се појави следното:
How will you use the small amount uploaded to your account?
Non-gambling
Gambling
Кое да го одберам?

Luxell

hello world
7 јули 2012
288
77
Ете сега си направив проблем,префрлив пари од картичка на скрилл акаунтот и се е тоа во ред но кога пробав да ја верифицирам картичката со префрлање на околу 2 евра неможеше (незнам зошто бидејќи има пари на картичка) пробав неколку пати и сега опцијата за верификација се изгуби ја добивам само оваа порака:
Failed verification
Primary card
Што можам да направам?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ете сега си направив проблем,префрлив пари од картичка на скрилл акаунтот и се е тоа во ред но кога пробав да ја верифицирам картичката со префрлање на околу 2 евра неможеше (незнам зошто бидејќи има пари на картичка) пробав неколку пати и сега опцијата за верификација се изгуби ја добивам само оваа порака:

Што можам да направам?
Пиши им емаил на скрил, искрено објаси им што е работава и ке ти овозможат да ја верифицираш.

kamenko

hello world
3 јануари 2011
118
40
ajde i Jas.
prativ pari na Skrill od mojot na zena mi acc Skrill isto,ne mozat da ja verifikuvaat Visa-ta.
izgleda nema pari na nea-znaci ne mozat da povlecat tie 2-3 euro.
pisuva verification failed.
sakam da prasam: toa codot,po sms li go prakjaat?
dali sega ke mozat da ja verifikuvat nanovo,ako go dobijat kodot.
i za kraj-ako ne biva nisto=ke mi gi vratat li parite nazad.
pozdrav.fala

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
на NLB visa electron уживанција, во секунда ми стигна смс порака (од нлб банка) за точно повлечената сума со две децимали

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Што ти е држава значи, компјутерџии (дизајнери, програмери, дрндрн) да се тресат за чесно спечалени пари. Рамковни, силеџии, тепачишта и слични земаат пак државна/буџетарска плата дали како пратеници, бесмислено вработени како вишак кадар, како тепачи/лихвари и уценувачи и не им чуе фалус.

Не е регулирано, секој е во право истовремено не е во темава/случајов (Мачката на Шродингер). 70% е стапка на оданочување за непријавен приход, за пријавен приход има 350 процедури и потребни папириќи кои ќе бидат разбирливи за теткица од 60 години на некој шалтер или некој инспектор на кој 99.102% од поимите спомнати во таков папир би биле неразбирливи итн.

Нешто како Catch 22, државата може да те сексне што и да направиш. :)
Да, се плаќа данок
Накратко морам да корегирам една ноторна невистина. Македонските прописи предвидуваат целиот промет на производи и услуги да се врши преку македонскиот банкарски систем. Со тоа завршува приказната за нерегулирањето.
Пајонир и било која друга картичка од тој тип не е забранета, зошто сепак не е врзана за сметка во банка (што би било забрането). Од друга страна според нашите прописи може да се користи само за да се пренесат парите во Македонија на легална сметка, а по тоа нормално истите да се оданочат.

Работава е ем сите грешат, ем сите се во право. На крај еден ќе го изеде стапот па другите ќе се разбегаат. Јас (лично), на контрола пред еден месец поминав добро (контрола од УЈП не систематски) ... со мала корекција на ситни грешки и само мала доплата ... фала Богу.

Добро и ајде нешто од искуство, нешто од наслушнувања и информации, што е најпаметно да се направи (во врска со данокот) во случај кога "Payoneer" се користи како средство за повлекување пари, директно од банкомати во земјава и "Skrill" за повлекување пари на сметка?!

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
привремено решение: близок пензионер (родител, дедо, баба) со skrill (слично) account, парите на негова сметка.

трајно решение: 0% персонален данок, со ->доброволна уплата на пензиско,здравствено осигурување со изработена транспарентна web страна за извод од пензиско.

Доверба нема со самото тоа што се поставуваат овие прашања, зборот „присилно“ многу често се спомнува во оваа држава?, извршители и слично. (а да, моментално она 10% персонален добро е погоден со Библиското десеток, со други зборови некој се обидува да ја превземе улогата на Бог)

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
привремено решение: близок пензионер (родител, дедо, баба) со skrill (слично) account, парите на негова сметка.

трајно решение: 0% персонален данок, со ->доброволна уплата на пензиско,здравствено осигурување со изработена транспарентна web страна за извод од пензиско.

Доверба нема со самото тоа што се поставуваат овие прашања, зборот „присилно“ многу често се спомнува во оваа држава?, извршители и слично. (а да, моментално она 10% персонален добро е погоден со Библиското десеток, со други зборови некој се обидува да ја превземе улогата на Бог)

не те разбрав, за трајното решение како 0% персонален данок и да направам веб страна за извод од пензиско, ми нема некако смисла?

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
тоа за трајното се однесува како државата по совест би требало да зема пари за данок. (еве да ги пофалам евн и водовод за web решенија за контрола(извод) и плаќање сметки)
Незнам како е во други земји, не е лошо некој ако знае да напише.

dejanj

read-only
28 јануари 2014
1
0
Karticka visa electron , verifikuvana vo Skrill , ama sega ovaj mesec i istekuva datumot ...
opcija ne gledam deka ima vnatre vo settings vo Skrill, kako na Paypal so ima , edit card ...i da se obnovi samo datumot , imam vekje nova kartica . Ili treba da se izbrisi starata , pa pak novata da se verifikuva ..? Ako znaj nekoj i odgovori , fala unapred

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257

Друже ај кажи што значи ова контрола од УЈП. Имаш фирма или? Како се деси баш тебе да те исконторлираат.

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Друже ај кажи што значи ова контрола од УЈП. Имаш фирма или? Како се деси баш тебе да те исконторлираат.

Контролата беше на физичко лице, не на правно. Имав разлика помеѓу уплатени придонеси и износот колку реално би требале да бидат уплатени според вкупните приходи на сите сметки.
Зошто мене? Што знам, можеби рандом, можеби некој алгоритам за проверка ме исфрлил на листа за проверка.

Clock

read-only
21 јули 2014
6
1
Контролата беше на физичко лице, не на правно. Имав разлика помеѓу уплатени придонеси и износот колку реално би требале да бидат уплатени според вкупните приходи на сите сметки.
Зошто мене? Што знам, можеби рандом, можеби некој алгоритам за проверка ме исфрлил на листа за проверка.
За персонален данок така ?
е така е сам ко ќе се пријавиш , па сега нон стоп ќе те проверуваат
да не се пријавеше како многу мак. семејства кои примаат помош од странство никому ништо.

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
За персонален данок така ?
е така е сам ко ќе се пријавиш , па сега нон стоп ќе те проверуваат
да не се пријавеше како многу мак. семејства кои примаат помош од странство никому ништо.

Пријателе, не сите се деца тука и не сите работат само фриленс. Има ситуации кога едноставно неможеш да не пријавиш, затоа коментарот воопшто не ти е на место.

kamenko

hello world
3 јануари 2011
118
40
zdravo ,da prasam,prefrliv pari,preku skrill,megjutoa ne gi povlekoa vo Mkd.stojat dali gi vrakja Skrill nazad,posle nekoe vreme ili treba da mi gi vrati primacot,Fala.

Marija Maneva

read-only
15 јануари 2015
1
0
Ве молам да ме просветлите ќе ви бидам многу благодарна!
Отворив виртуелна продавница на Etsy.com (продавам накит) во опцијата за плаќање ставив other, бидејќи имам skrill сметка. Но мислев дека плаќањето оди на сајтот, а потоа од таму ми праќаат на skrill, но не било така, туку купувачот директно мора да ми плати.
Како да му дадам инструкции на купувачот, односно дали и тој задолжително мора да има skrill за да ми плати?
Благодарам многу...

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001