Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Не можат да регистрираат Скрил AFAIK. Сега проверив, го оправиле од пред некое време. Иначе не можеше да се праќа/прима од САД

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
94
Има некој поврзано Payoneer сметка со Skrill ? ако да, дали сте се сретнале со проблеми притоа ? веќе 1 недела се трудам ама џабе, банк акаунтот не го прифаќа на скрил, вика wrong routing number, звонев на корисничка поддршка и двете компании си го тргаат газот велат не е до нас проблемот. Чаре ?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Има некој поврзано Payoneer сметка со Skrill ? ако да, дали сте се сретнале со проблеми притоа ? веќе 1 недела се трудам ама џабе, банк акаунтот не го прифаќа на скрил, вика wrong routing number, звонев на корисничка поддршка и двете компании си го тргаат газот велат не е до нас проблемот. Чаре ?
Шо ќе ти Пејонир со Скрил да поврзуваш?
Ако ти се даваат еден куп провизии поврзи ги. ;)

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
94
Шо ќе ти Пејонир со Скрил да поврзуваш?
Ако ти се даваат еден куп провизии поврзи ги. ;)
Иам пари на Скрил, не сакам да ги повлекувам на банка заради сите знаме кој причини. Преку мастер од payoneer каде каде помалце провизии ќе ми земат...

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
^ Кои се тие еден куп провизии? И јас сакам да ја поврзам Пејонир со Скрил.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Иам пари на Скрил, не сакам да ги повлекувам на банка заради сите знаме кој причини. Преку мастер од payoneer каде каде помалце провизии ќе ми земат...
Aко ги поврзеш така, нема да бидат помалку провизии и скрил и пејонир ќе ти земаат провизија, подобро директно на пејонир да ти ги уплаќаат за да ги избегнеш провизиите на скрил.

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
94
Абе види вака, пресметано е, во никој случај не ми се исплаќа да повлекувам пари на наши банки, парите веќе се на скрил , работата е како да се извадат, нека земаат провизии успат, не е битно тоа.

Првобитниот и главниот проблем е поврзувањето на скрил со пејонир, дали некој успешно го сторил тоа ? Доколку сте се сретнале со сличен проблем дали и кое било решението ?

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Се извинувам однапред што не го прочитав цел тред, значи прашањето е следно. Во име на братучет ми прашувам. Значи, му испратија пари на Skrill акаунтот, пред некој ден верифицираше VISA electron, повлекоа 2 евра (или така нешто) и сега го интересира, дали може withdraw да направи на VISA electron-от регуларно, ќе плати и даноци и се...или ќе треба да отвори и да верифицира нова сметка што ќе прифаќа девизи ?

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Се извинувам однапред што не го прочитав цел тред, значи прашањето е следно. Во име на братучет ми прашувам. Значи, му испратија пари на Skrill акаунтот, пред некој ден верифицираше VISA electron, повлекоа 2 евра (или така нешто) и сега го интересира, дали може withdraw да направи на VISA electron-от регуларно, ќе плати и даноци и се...или ќе треба да отвори и да верифицира нова сметка што ќе прифаќа девизи ?

Средствата автоматски ќе се конвертираат во МКД така да нема потреба од дополнителна девизна сметка.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Здраво,
Направив Skrill акаунт кој ќе ми користи за повлекување пари, од некои страници кај што имам заработено. Од советите тука, дознав дека е подобро да се стави вредност во долари на Скрил, така и направив.

Е сега, сакам да ја верифицирам картичката. Имам сметка на Тутунска ми дадоа маестро студент картица.
Моето прашање е, дали со истата можам да го верификувам Скрил акаунтот и преку неа да си ги повлекувам парите или мора Visa Electron картица (ако да, како да ја добијам истата)?

Во главно, работам на microworkers, па од таму сакам да подигнам пари.
Ново е сето ова за мене, па секој совет е добредојден.
Ви благодарам.

Последна промена:

Kristijan123

read-only
19 ноември 2013
4
0
Здравo,
и мене ми е многу битна информацијава околу сврзуванје на Skrill со Payoneer MasterCard, работам како freelancer на designcrowd и опциите за исплата ми се или PayPal или Skrill. До сега се вадев некако преку туѓа PayPal сметка ама веќе неможам да играм на таа карта. Ако сврзам Skrill со Visa Electron од NLB ке треба да се опростам од 35% а некако не ми се даваат. Најдов едно ВИДЕО на youtube типот збори на некој арапски јазик, ама како што покажува успешно ги сврза. Погледнете го видеото ме интересираат ваши мислења.
Ви благодарам

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
поврзување пејнер со скрил е едноставно, при повлекување на парите за банка ја наведуваш онаа на пејнер ( америчката ) и повлекуваш пари, за 3-4 дена ти стига на пејнер НО тука има еден проблем ( барем кај мене ) а тоа што мене парите на скрил ми се во еу а пејнерот во усд па така при конверзија се зима некој си 4.5% плус пејнерот при таква трансакција зема 1% плус парите што ми пристигнуваат на скрил ми се во усд и да се конвертираат во еу пак скрил ми зима 4.5% и кога ќе видиш работам за скил повеќето,
него планирам да ја сменам валута од еу во усд но тоа е можно на два начина, едната е да ја укинеш сметката па пак да си отвориш нова ( што не ми одговара ) или пак да станеш вип, али тоа не го разбирам за вип да станеш дали може од македонија и трансакцијата треба да направиш во висина од 6000 еу за 3 месеци дали повлекување и надополнување или само надополнување???
впатем има ли некој вип на скил???

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Ич дс не гo кoристиш скрил ќе ти биде нaјубaвo. Oни ти се нештo кaкo нaшaвa влaдa...сaкaaт се штo зaрaбoтувaш нив дa им дaдеш...рекетaри ;)

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Skrill Prepaid MasterCard

Некој со искуство...? Има поддршка за Македонија...?

„The Skrill Prepaid MasterCard is easily available to Skrill wallet holders.“ - Што е финтава со „wallet“, има некој искуство со ова...?
Пред се не успеав да дојдам до точка за пополнување формулар или слично за таква картица, на Македонски акаунт :)
како и да пробав, ме препракаше да креирам акаунт (и нормално кажува дека емаил адресата е веке регистрирана)...
Ако некако успееш да стигнеш до таа картица, пред да почнеш да ја користиш мора да го знаеш следново:

Fees
  • 10 EUR annual fee***
  • 2.49% FX fee
  • 1.80 EUR ATM fee**
Што значи за секое пазарење во Денари, ке ти наплаќа екстра 2.49%
Што на крај искача дека не е баш баш... Neteller е подобар со условите, а истата примена ја имаат

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Дали има некој сервис што ќе овозможи уплата од PayPal, значи од PayPal да се префрлат пари на тој сервис, и после од таму, преку картичка, да се извадат парите од тој сервис...? Со Payoneer изгледа можело порано:

"This method used to work fine in the past but unfortunately PayPal will not be accepting Payoneer's US Payment Service's Bank Account Details To Transfer Funds / Money from PayPal To Payoneer MasterCard. Therefore this method will be not be valid to withdraw and move your money from PayPal to Payoneer MasterCard."

Некоја друга варијанта...?

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Дали има некој сервис што ќе овозможи уплата од PayPal, значи од PayPal да се префрлат пари на тој сервис, и после од таму, преку картичка, да се извадат парите од тој сервис...? Со Payoneer изгледа можело порано:

"This method used to work fine in the past but unfortunately PayPal will not be accepting Payoneer's US Payment Service's Bank Account Details To Transfer Funds / Money from PayPal To Payoneer MasterCard. Therefore this method will be not be valid to withdraw and move your money from PayPal to Payoneer MasterCard."

Некоја друга варијанта...?
Револут де :) пробај одма

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Револут де :) пробај одма

Сакаш да кажеш дека од PayPal може да се префрлат пари директно на Revolut, и после со Revolut картичката да се извадат парите на банкомат...? Или треба да ја поврзам Revolut картичката со PayPal, и после со Revolut картичката да ги извадам парите од PayPal на банкомат...? Некој има пробано нешто од ова...?

5 октомври 2012
857
146
Здраво, имам проблем со веривикацијата на Skrill акаунтот (пишав 3,00) долари и излезе проблем а на сметката од банката (Комерцијална) преку Е-Банка стои резервирани 105 денари (1.83 USD).

Дали откако ќе се префрлат тие пари на Skrill ќе се активира картичката ?!

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Скрилл може да се користи нормално у мк? не како пејпал како што имам читано да не повлекуваш поише од ~300евра да не ти го блокираат итн...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно