Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
Кај знае операторот што е правено со телефонот, 570евра .

ледиком и мобилекс тешко да имаат ба лагер побарај кај другите.

Испратено од SM-G935F преку IT.mk форум апликација

Абе друже, извини али ништо не те разбрав со постов. Кои други мобилари во Скопјето (пошто не сум од Ск) ги препорачувате???

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Најдобар начин е да си земеш од пазар3 или мобилара со телеком , вип , сет , нептун , техномаркет , анхоч , амц итн гаранција од 2 год . Пример за самсун тел од сите горе наведени имаш 2 год гаранција не 1 год како мобилара . И 2 год пишана гаранција + фискална од опеарпор или горенаведените продавмници . А најдоброто од се е по цена како другите тел што им се дубаиски верзии и ке те убедуваат исто е се. Епа 1 и 2 год гаранција не е исто и оператор и мобилата не е исто . Барај пазар3 или мобилара само од горенаведените варијанти мое мислење
Кои се тие дубајски верзии ? Што е различно во дубајска и не-дубајска верзија , како што го кажуваш ?

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Во Ледиком сум купил и со фискална/фактура за фирма ама на цената од сајтот +18% за ддв

N56 via jailbroken Monarch

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Не знам што ви е чудно. Едноставно ги продаваат телефоните по тие цени пошто не плаќаат данок. Без да плати данок, нема како да ви даде фискална или да платите со картица.

Како што спомнаа погоре, може да побарате фискална, но ќе си го платите данокот, т.е. цената нема да биде "чудно" ниска. И тоа е тоа.

Инаку многу позитивно искуство сум имал со Мобеликс, неколку пати, преферирам од таму да купувам. Познавам доста луѓе што купувале и од Ледиком, исто без проблеми.

Еднаш влегов кај Крале, немаше тоа што барав, сакаше да ми продаде ајфон, но не ме убеди. :D Одамна беше тоа, во мало дуќанче, едвај го најдов. И така.

@d_yor8 - слободно купувај од мобиларите, не фрлај пари по оператори. Со гаранцијата од мобилара може и подобро да поминеш отколку кај оператор.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Ви благодарам на сите на одговорите, само не ми е стварно јасно како можи С8 плус да е во овластена продавница околу 48.000 а во овие галичкиве околу 36.000 :eek: Дајте уште лични искуства со вакви продавници какви имате!!!
Колку што паметам Ледиком пред едно 4 години важеше за ок место за земање на телефонче.

Нема што да ти е јасно. Ниедна мобилара не ти дава фискална сметка и со самото тоа можат да си дозволат да бидат поефтини од продавниците кои што даваат фискална сметка.

Знам мобилари во кои што можеш да си платиш +18% на цената и да ти извадат фискална сметка. Со тие дополнителни 18% ќе си добиеш фискална и гаранција, меѓутоа цената ќе ти искочи исто како да си го купил во оператор.

Тоа е тоа :)

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Кои се тие дубајски верзии ? Што е различно во дубајска и не-дубајска верзија , како што го кажуваш ?
Зашто секад се наогаш прозван кога ке пишам дубаиска верзија . Тие се најдобри со дубајска верзија ако тоа нешто ти мења . Контекстот на муабетот е оператор или како да ги наречам другите тел што не се у еу . Пошто самсунг за еу има сегде 2 год гаранција па затоа викам дубајски верзии . Сега дали ти стана појасно пошто само за тоа се факаш .

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Зашто секад се наогаш прозван кога ке пишам дубаиска верзија . Тие се најдобри со дубајска верзија ако тоа нешто ти мења . Контекстот на муабетот е оператор или како да ги наречам другите тел што не се у еу . Пошто самсунг за еу има сегде 2 год гаранција па затоа викам дубајски верзии . Сега дали ти стана појасно пошто само за тоа се факаш .
Дубајска Верзија НЕ постои ! Да бидеме јасни . Поимот Дубајска Верзија се однесува на оние репликите на флегшип телефоните кои што сеуште може да се најдат и по нашиве пазари. Тоа што самсунг некаде дава 2 год а некаде 1 е според регионот. Ете за нас пошо не сме во ЕУ, нема 2 години гаранција. Толку. ;)

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Дубајска Верзија НЕ постои ! Да бидеме јасни . Поимот Дубајска Верзија се однесува на оние репликите на флегшип телефоните кои што сеуште може да се најдат и по нашиве пазари. Тоа што самсунг некаде дава 2 год а некаде 1 е според регионот. Ете за нас пошо не сме во ЕУ, нема 2 години гаранција. Толку. ;)
Да не влагам сега у детали како мислиш тоа кај нас ??? Кај нас у мобилара или кај нас у мк ??? Пошто колку што знам сегде има 2 год . Сегдеее цела еу . А кај нас што мобилара не ти дава 2 год гаранција освен ако не е откупен од некој што го земал од телеком вип .... па тогаш да има како што кажав ТОГАШ ДА ИМА 2 ГОД . гаранција пошто и у мк сите освен мобилари имаат 2 ГОД ГАРАНЦИЈА

AndrejGagale

lurker
12 април 2009
569
73
Прилеп
Искуство некој со Mobi Smart? Сакам на фактура да земам, таму може, во другиве не лефиком ибутик мобеликс, доколку џнаете друга кажете.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Пробај кај Мобил фон . Јас зимам се на фактура од таму по нај цена за на фактура

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Искуство некој со Mobi Smart? Сакам на фактура да земам, таму може, во другиве не лефиком ибутик мобеликс, доколку џнаете друга кажете.
Слободно иди земи,пред 2 недели на другарка и завршив работа си зема со фактура.Само да знаеш дека си го плаќаш сам данокот од 18%.

AndrejGagale

lurker
12 април 2009
569
73
Прилеп
Слободно иди земи,пред 2 недели на другарка и завршив работа си зема со фактура.Само да знаеш дека си го плаќаш сам данокот од 18%.

Супер поминав, ги препорачувам и јас. Земав с8 немаа обичен па овој е дуод што мидлам дека ништо не менува.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Супер поминав, ги препорачувам и јас. Земав с8 немаа обичен па овој е дуод што мидлам дека ништо не менува.
Не дека им правам некаква си реклама или незнам си што,сум купил јас лично 10 телефони од кај нив,а имам пратено 20 луѓе најмалце и биле задоволни,секогаш биле фер и ок,како газдата така и персоналот.

Со здравје да си го користиш моб :)

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Како некој од апашиве не ги затвори мобиларите кои бараат да се доплати за да издадат фискална сметка. Искрено, по радо би купил од @DonFrozex и би му дозволил да не плати данок отколку Ледиком.

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Како некој од апашиве не ги затвори мобиларите кои бараат да се доплати за да издадат фискална сметка. Искрено, по радо би купил од @DonFrozex и би му дозволил да не плати данок отколку Ледиком.
Сите "апаши"(едит - апаши -множина т.е и едните и другите-појаснување) почнале ~ горе-доле како нашиот член .

Последна промена:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

Имаш го во непрун и сетек, со фискална и со гаранција, 750 евра.
мобилариве 550 :)

Испратено од iPhone 8 Plus преку IT.mk форум апликација

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Погоре прочитав околу Дубајски телефони дека не постоеле еве од мене нешто околу тоа.
Другар мој купи Samsung S8 од Мобеликс (јули месец) и во менито во Settings во About Phone пишува United Arab Еmirates. Додека пак исто така другар мој септември месец купи исто S8 но го купи преку оглас (реклама5 мислам) од некој тип што му го донеле подарок телефонот но тој не го сакал си имал iPhone 7. Телефонот беше во оригинал паковка не користен со германска гаранција и кога влегов во менито нема Емирати.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Погоре прочитав околу Дубајски телефони дека не постоеле еве од мене нешто околу тоа.
Другар мој купи Samsung S8 од Мобеликс (јули месец) и во менито во Settings во About Phone пишува United Arab Еmirates. Додека пак исто така другар мој септември месец купи исто S8 но го купи преку оглас (реклама5 мислам) од некој тип што му го донеле подарок телефонот но тој не го сакал си имал iPhone 7. Телефонот беше во оригинал паковка не користен со германска гаранција и кога влегов во менито нема Емирати.
Фирмверот е за UAE. Флешни со фирмвер за германија и нема да ги пишува Emirates. Ја свати поентата ?

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
планирам да земам самсунг с8 плус, најефтино како што гледав ми е од мобиликс, што треба да припазам кога го купувам и дали има некој искуство со купување на скапи телефони од нив

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв