Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.166
- 16.257
Колку буџет?Сакаш од тука да купуваш или од нет?
Од тука. Буџет околу 12.000 или пак многу добра причина да би отишол докај 15.000
Колку буџет?Сакаш од тука да купуваш или од нет?
Па највероватно тогаш изборот ти е меѓу редми 5 плус и редми ноте 4х( и двата по физикус поголеми од тоа што бараш),хардверски одговараат на твоите критериуми.Ако не де брзаш да почекаш да видиш што цена ќе биде кај нас редми ноте5Од тука. Буџет околу 12.000 или пак многу добра причина да би отишол докај 15.000
Можеби некој постар модел како овој МИ5, СД820 не е слаб процесор дури и во денешни услови.А што можете да кажете за Note 4x? Ми изгледа како попрактична варијанта ама губам 2к видео.
Искрено освен ако ти е ептен мерак (или мораш да земеш телефон за стариот, па сакаш да се подновиш самиот) нема да добиеш телефон кој ќе биде значајно различен од тој што го имаш (посебно во ценовниот ранг).А што можете да кажете за Note 4x? Ми изгледа како попрактична варијанта ама губам 2к видео.
Фала за совет. Ноте 5 гледам уште го нема кај нас а?Искрено освен ако ти е ептен мерак (или мораш да земеш телефон за стариот, па сакаш да се подновиш самиот) нема да добиеш телефон кој ќе биде значајно различен од тој што го имаш (посебно во ценовниот ранг).
Ноте 4 серијата е добра, но не нуди ништо екстра.
Доколку имаш флексибилност во буџетот јас би размислувал помеѓу А1 и Ноте 5 (и покрај големината поради подобриот сооднос рамки/екран, разликата во димензии можеби ќе ти биде поднослива). Ќе добиеш подобра камера со двата модели, повеќе RAM/storage, подобрен процесор (посебно во случајот со Ноте 5). Двата модели малку излегуваат од ценовниот ранг. Бонус лично за мене е што Ноте 5 има и подобрен дизајн.
Ете ќе добиеш информација од прва рака кога ќе го има ноте5 кај нас(би требало во текот на Април).Фала за совет. Ноте 5 гледам уште го нема кај нас а?
Хмм... Ќе одам утре да го видам Редми 5 Плус докај Мејкер, ако не ми е проблем големината може ќе земам таков или Ноте 4 Икс, ако не тогаш на стариот ќе му земам Ми 5А како поевтина варијанта а за мене ќе чекам подобри времиња или пак ќе гледам Хуавеи
Јас сум веќе 2 дена сопственик на Mi note 3.
Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!
Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.
Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....
Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, а е 500 евра телефон.
Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.
@DrMTR Другарот отиде со дилема дали од Самсунг С8 да иде на С9 и се разочара. Да подобар е, ама е едно те исто, само за некои работи троа подобар и многу gimmicks. По мое не е вредно сега од С7 на с9 да одиш, барем не сега кога цената му е највисока.
Ај нека е аирлија 1000то мислење![]()
Јас пред 3 возев ноут 2 и ми беше сосем океј телефонот кога го земав. Ама како течеше време и станував се позафатен и позаморен, почнав да приметувам дека шалтањето низ рака на 5.5 инчен телефон многу енергиа ми троши. Не можам со десна рака да докачам лево доле никако. Ако го поместам телефонот за да докачам лево доле тогаш не можам да свајпнам од горниот раб. Само затоа го сменив телефонот со помал и тој ми е сосем океј.
Е сеа, сакам да се подновам нешто. Ми треба 5 инчи, 4000мах материја, Снапдрагон подобар од 616, 3Гб РАм и минимум 32Гб сториџ, по можност 64 (мемориската картица не ми врши работа пошто ми треба слотот за втората СИМ). Дали јас не гледам добро или пак Шаоми немаат во понуда ваков хардвер?
Па у принцип тоа е тоа. Реално треба Шаоми да имаат добра понуда на инчни телефони. Они нек праат глупости нек се тркаат со таблетине на Самсунг ама не ги јеби сите proven concepts.
Бара 4000mAh батерија.Според ова бато ти шо опиша - ти плачеш за Mi 5-ка, (64gb варијанта).
Јас го имам некое време и ги имав истите „потреби“ од телефонот ко и ти.
Со моделов баш све ми се поклопи ко шо требаше.
Redmi 5 Plus нема многу разлика од 5.5 инчен.Дечки, да ве замолам за совет.
Дојде време да земам нов телефон. Тоест дојде време мојот Redmi 3 Pro да го дадам на стариот а јас да се подновам. @the_maker maker
Гледам нешто во ценовниот ранд околу 12.000, и да биде со минимум 3/32 и димензија од 5.0 до 5.5
Redmi 5 Plus, ми се допаѓаат спецификациите но навистина ли е 6 инчи? Тоа е премногу големо, тоа не е телефон тоа е веќе таблет со серизно нарушување на usability. Цело време треба да го скокам во рака, нема да можам swipe одозгора да направам.
Mi A1 - се фино ама 3000mah батерија? Мислам, тотална глупост, зошто не е 4000mah? И навистина USB-Type C џек за полнење? Нонсенс.
дајте некој совет, што да-праам?
Бара 4000mAh батерија.
Тебе специјално те чекав да пишеш, ако не пишеше до сабајле јавно ќе те прозвавБатеријата ја бираш за колку ќе ти држи телефонот, така?
Епа ѕверево држи 1,5 до 2 дена комотно... I think that's just 'nuff
-Одлична изработка (Целосно метално тело)Дечки некој да сподели искуства, во кратки црти, што користи Mi A1 ?
Што пари го зеде и од каде?-Одлична изработка (Целосно метално тело)
Xiaomi Mi A1 review—A $220 iPhone clone with stock Android? Sign us upДечки некој да сподели искуства, во кратки црти, што користи Mi A1 ?
Па што?бил безобразна копија на иПхоне 6/7
Од Анхоч го земав, цената беше околу 15к. Пред нова година.Што пари го зеде и од каде?
Тебе специјално те чекав да пишеш, ако не пишеше до сабајле јавно ќе те прозвав
А да те прашам, со 1,5 до 2 дена батерија ти се гордееш? How аbout 2,5 до 3 дена?
Ми5 навистина ми е полн погодок, 3/64 фуче, ама па 3000мах батерија г'с мајчин го заебале телефонот за малку.
Штознам, утре да видам кај Мејкер колку е голем 5 Плус па ќе решам.
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
EXTRALINK FITNESS VIBRATION PLATFORM, MOONWALK SPINMOVE, BLACK
4.640,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден