Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10

Море време е да се поднови човек, а и искрено топ што немаат ночови како другиве, едино ако испадне посебната верзија со 8гб да го има тој од првиот рендер, што сепак е боље од другиве

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Го апдејтирав МИ А1 топ работи ореото дали да го рутнам и дали да ставам гледав на хда некој дуал спикер мод и за гоогле камера мод? дали некој има пробано?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Денес се подновив со Xiaomi Mi A1 4/64 каде можам да најдам скрин протектор во Битола?
Tempered glass za Xiaomi Mi A1 | Мегамобил
Види некој од Скопје да ти го прати, бидејќи колку што знам во моментов нема во Анхоч (а имаат во Битола продавница). Друг некој што носи галантерија за Mi A1, не ми е познато...

S

ski

Гостин
Еден совет ако може.Моментално имам РН3про планирам да земам нов телефон се двоумам помегу редми ноте 5 про и ми ноте 3,кој од овие модели е болји избор?
Приоритет ми се квалитет на изработка,брзина и батерија.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Еден совет ако може.Моментално имам РН3про планирам да земам нов телефон се двоумам помегу редми ноте 5 про и ми ноте 3,кој од овие модели е болји избор?
Mi Note 3 е подобар избор. Има подобра изработка и е побрз. Можеби послаба батерија, меѓутоа ништо значително.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.940
8.436
Дечки си правам некои калкулации дали би вредела надградбата од Самсунг S7 на S8/S8Plus ? Или посвесна надграба би била S9 бидејки најголемата разлика ја гледам таму, додека од С7 до С8 освен фамозниот ирис скенер и минорната разлика во процесорот и камерата не гледам причина зошто би го купил С8. Совет?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.619
1.786
Дечки си правам некои калкулации дали би вредела надградбата од Самсунг S7 на S8/S8Plus ? Или посвесна надграба би била S9 бидејки најголемата разлика ја гледам таму, додека од С7 до С8 освен фамозниот ирис скенер и минорната разлика во процесорот и камерата не гледам причина зошто би го купил С8. Совет?
Зошто прашуваш овде? С8+ е доста поголем од С7 Не ЕЏ верзијата скоро како Ноте 8. Јас лично би одел на С9 не Плус како добра надградба, ама не сега, ти си знаеш најдобро, кој сегмент ти е најбитен, еве на мене не ми менува тоа што нема секундарна камера за портрет мод, повеќе ми менува -2ГБ рам, но не е нешто без што не можам да живеам.

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
што има веза прашањево за самсунг во темава за MI ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Редми ноте5(кинеска/европска верзија)
Редми ноте5про(индиска верзија)
Ако мислиш на кинеската/европската верзија тогаш:
Предности:
Батерија 4000 вс 3500
Повеќе ромови(глобал ром)
Должина на екран вс тело на телефон
Ми ноте3 е одличен телефон но се продава само во кина и како таков има само кинески ром
Предности:
Изработка
Процесор сд660 вс сд636
Задњата дуал камера?(не сум сигурен дали има подобра вс рн5)
Xiaomi Mi Note 3 Updates - What's the reason Xiaomi? Every phone got more update - Mi Note 3 - Xiaomi MIUI Official Forum
Доколку не ти е битно ова кој и да го купиш нема да згрешиш.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: ski

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Јас сум веќе 2 дена сопственик на Mi note 3.

Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!

Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.

Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....

Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, а е 500 евра телефон.

Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.

@DrMTR Другарот отиде со дилема дали од Самсунг С8 да иде на С9 и се разочара. Да подобар е, ама е едно те исто, само за некои работи троа подобар и многу gimmicks. По мое не е вредно сега од С7 на с9 да одиш, барем не сега кога цената му е највисока.

Ај нека е аирлија 1000то мислење :)

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.166
16.257
Дечки, да ве замолам за совет.

Дојде време да земам нов телефон. Тоест дојде време мојот Redmi 3 Pro да го дадам на стариот а јас да се подновам. @the_maker maker
Гледам нешто во ценовниот ранд околу 12.000, и да биде со минимум 3/32 и димензија од 5.0 до 5.5

Redmi 5 Plus, ми се допаѓаат спецификациите но навистина ли е 6 инчи? Тоа е премногу големо, тоа не е телефон тоа е веќе таблет со серизно нарушување на usability. Цело време треба да го скокам во рака, нема да можам swipe одозгора да направам.

Mi A1 - се фино ама 3000mah батерија? Мислам, тотална глупост, зошто не е 4000mah? И навистина USB-Type C џек за полнење? Нонсенс.

дајте некој совет, што да-праам?

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Јас сум веќе 2 дена сопственик на Mi note 3.

Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!

Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.

Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....

Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, а е 500 евра телефон.

Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.

@DrMTR Другарот отиде со дилема дали од Самсунг С8 да иде на С9 и се разочара. Да подобар е, ама е едно те исто, само за некои работи троа подобар и многу gimmicks. По мое не е вредно сега од С7 на с9 да одиш, барем не сега кога цената му е највисока.

Ај нека е аирлија 1000то мислење :)
Како пројде со царини, даноци?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321

Дојде време да земам нов телефон. Тоест дојде време мојот Redmi 3 Pro да го дадам на стариот а јас да се подновам. @the_maker maker
Гледам нешто во ценовниот ранд околу 12.000, и да биде со минимум 3/32 и димензија од 5.0 до 5.5

Redmi 5 Plus, ми се допаѓаат спецификациите но навистина ли е 6 инчи? Тоа е премногу големо, тоа не е телефон тоа е веќе таблет со серизно нарушување на usability. Цело време треба да го скокам во рака, нема да можам swipe одозгора да направам.

Mi A1 - се фино ама 3000mah батерија? Мислам, тотална глупост, зошто не е 4000mah? И навистина USB-Type C џек за полнење? Нонсенс.

Redmi 5 Plus е за тебе, чим сакаш поголема батерија и доволни ти се 3/32. Иако е 5.99“ сепак не е премногу голем, бидејќи screen-to-body-ratio е далеку поголемо од Redmi 3 Pro.
Супер телефон за парите.

Mi A1 е повеќе заради сток ромот, камерата, Type-C (предност е да :) ), 4/64/32 и изработката.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје

Ха ха, добредојде во клубот. И јас сум на иста „мака“ ама сум со редми 4 не 3ка, ти си на малку поголема. Истиве забелешки ги пишав и јас.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.166
16.257
Не не, али не изгледа толку големо колку што мислиш.

Јас пред 3 возев ноут 2 и ми беше сосем океј телефонот кога го земав. Ама како течеше време и станував се позафатен и позаморен, почнав да приметувам дека шалтањето низ рака на 5.5 инчен телефон многу енергиа ми троши. Не можам со десна рака да докачам лево доле никако. Ако го поместам телефонот за да докачам лево доле тогаш не можам да свајпнам од горниот раб. Само затоа го сменив телефонот со помал и тој ми е сосем океј.

Е сеа, сакам да се подновам нешто. Ми треба 5 инчи, 4000мах материја, Снапдрагон подобар од 616, 3Гб РАм и минимум 32Гб сториџ, по можност 64 (мемориската картица не ми врши работа пошто ми треба слотот за втората СИМ). Дали јас не гледам добро или пак Шаоми немаат во понуда ваков хардвер?

Ха ха, добредојде во клубот. И јас сум на иста „мака“ ама сум со редми 4 не 3ка, ти си на малку поголема. Истиве забелешки ги пишав и јас.

Па у принцип тоа е тоа. Реално треба Шаоми да имаат добра понуда на инчни телефони. Они нек праат глупости нек се тркаат со таблетине на Самсунг ама не ги јеби сите proven concepts.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.166
16.257
А што можете да кажете за Note 4x? Ми изгледа како попрактична варијанта ама губам 2к видео.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Јас пред 3 возев ноут 2 и ми беше сосем океј телефонот кога го земав. Ама како течеше време и станував се позафатен и позаморен, почнав да приметувам дека шалтањето низ рака на 5.5 инчен телефон многу енергиа ми троши. Не можам со десна рака да докачам лево доле никако. Ако го поместам телефонот за да докачам лево доле тогаш не можам да свајпнам од горниот раб. Само затоа го сменив телефонот со помал и тој ми е сосем океј.

Е сеа, сакам да се подновам нешто. Ми треба 5 инчи, 4000мах материја, Снапдрагон подобар од 616, 3Гб РАм и минимум 32Гб сториџ, по можност 64 (мемориската картица не ми врши работа пошто ми треба слотот за втората СИМ). Дали јас не гледам добро или пак Шаоми немаат во понуда ваков хардвер?

Па у принцип тоа е тоа. Реално треба Шаоми да имаат добра понуда на инчни телефони. Они нек праат глупости нек се тркаат со таблетине на Самсунг ама не ги јеби сите proven concepts.
Колку буџет?Сакаш од тука да купуваш или од нет?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX