Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Листа на странски онлајн продавници што испорачуваат во Македонија

overrated

hello world
8 мај 2008
191
4
Направива порачка од www.dealextreme.com, и ме интересира за колку време ќе ми стигне пратката? некој шо има досега искуство нека поможи:) на 12ти декември ја направив порачката, 3 дена се пакуваше и сеа пиши дека е shipped.

јас имам лошо искуство со нив, чекав одредени пратки до 3 месеци :ua:
првпат кога порачав, беа две работи, едната ми стигна после еден месец, другата после 2 месеци(а заедно ги порачав, ама тие ја немале у магацин :muahaha:)
по вторпат се заебав и порачав и месец дена после порачувањето ми стигна меил дека пратката е испратена, и по уште 2 месеци(вкупно 3) го добив пакетчето :isplashen:
катастрофа :ua:

goce111

read-only
27 април 2011
2
0
Дали има некој искуство со www.budgetgadgets.com би сакал да порачам радиостаница,дали знае некој за колку време стигаат производите и дали при тоа треба да се плати отлупнина во пошта.И дали треба за адреса да ја пишам Словенија или Македонија бидеќи на страната на budgetgadgets има да внесиш своја адреса,а треба и на PayPal ?????

bobanppmk

read-only
24 април 2011
26
0
Здраво, сакам да порачам екран/ дисплеј за Qtek 9000 од некој сајт.
Од каде е најсигурно, но и да го има продуктот :ermm::)

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Дали има некој искуство со www.budgetgadgets.com би сакал да порачам радиостаница,дали знае некој за колку време стигаат производите и дали при тоа треба да се плати отлупнина во пошта.И дали треба за адреса да ја пишам Словенија или Македонија бидеќи на страната на budgetgadgets има да внесиш своја адреса,а треба и на PayPal ?????

Каква радиостаница ?

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
228
149
Непозната

Јас порачував од оваа страна еден саат, ми стигна за месец дена некаде, испорачуваат ама мн се спори, дури и отворив dispute преку paypal, и ми пратија меил дека ќе ми стигне порачаното, и стигна за месец дена одприлика

TonoGeso

read-only
3 септември 2011
3
0
Дали може да се врши исплата на Suntekstore по примање на пратката на рака? Дали може да ми објасни подетално некој кој што има искуство со оваа страна и има порачувано од нејзе.Гледам има доста интересни цена на производите што дури и ми изгледа нереално.Фала

shooter

lurker
2 март 2010
660
590
Дали може да се врши исплата на Suntekstore по примање на пратката на рака? Дали може да ми објасни подетално некој кој што има искуство со оваа страна и има порачувано од нејзе.Гледам има доста интересни цена на производите што дури и ми изгледа нереално.Фала
Не, првин плаќаш па ти испорачуваат. Стига за отприлика месец дена.

shooter

lurker
2 март 2010
660
590

Triology

hello world
30 јуни 2008
156
165
да не знаете некој сајтови за нарачување на електронски компоненти како отпорници,транзистори,трафоа и такви работи од странсто?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.769
3.480
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
еве јас веќе 2 пати порачувам од оваа страна http://www.technodiscount24.com/ и ми имаат пристигнато дома, имаат и бесплатна испорака и пратиките стигнуваат од 20 до 30 дена

Поз друже имам некои долари кои ми стигнаа ама пошто повеќето ги повлеков пред еден месец и не сакам и овие да ги повлечам од мојот AlertPay пошто повеќе од 15 ќе ми одат во провизија. Сакам да ми кажеш повеќе околу сајтов, дали е океј. Пошто ретки се сајтовите каде што можеш да купуваш со AlertPay. Не видов на интернет ривјуа па те прашувам тебе.
Фала унапред.

FATAL ERROR !

Баниран/a
24 август 2011
579
277
Многу страни овде има, ме интересира која од овие има подршка за плаќање преку alertpay или ако има некој да ми направи услуга да му пратам на alertpay да ми ги врати на paypal... Благодарам

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Дечки, сакам да нарачам пар копачки од страницава, ми се чини дека нема да има никаков проблем. Вие шо мислите? Има некој нарачaно?
http://www.jdsports.co.uk/home

goranmitev

hello world
27 август 2010
75
45
goo.gl
Кај ми текна да направам едно пребарување на Google: jd sports scam
И одма го најдов ова.

Се надевам нема да те предомислам (или пак ќе те предомислам за арно).

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Кај ми текна да направам едно пребарување на Google: jd sports scam
И одма го најдов ова.

Се надевам нема да те предомислам (или пак ќе те предомислам за арно).
Ауу страшно. Баш ќе порачам нешто ситно, да видам дали ќе стигне.

dramallama

hello world
24 јануари 2013
373
266
dramallama's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3470 with stock cooler
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Samsung 850 EVO 250GB + Samsung Spinpoint F3 1TB
PSU
Cooler Master Silent Pro M 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Genesis
Video card
Gigabyte GTX 650Ti 2GB
Case
Fractal Design Define R5 White Windowed
Mouse
Steelseries Sensei Raw (Rubberized)
Keyboard
Cooler Master Quickfire TK (Cherry MX Red)
Audio
ASUS Xonar D1 + Sennheiser HD439
Monitor
Samsung SyncMaster P2370
OS
Windows 7 Ultimate 64-bit
да не знаете некој сајтови за нарачување на електронски компоненти како отпорници,транзистори,трафоа и такви работи од странсто?
Има кај нас на Conrad продавница во ГТЦ, прашај преку нив да не може. Ама чим се разбираш во електроника, претпоставувам више ја знаеш, и си прашал. :)

AfterMaxify

hello world
18 септември 2012
209
168
Дечки може ли некој да ми објасни што и колку се доплаќа овде во пошта откако ќе стаса пратката? Значи вака, сакам да купам телефон од ebay или друга веб страна каде што доставата е бесплатна, ама ми кажаа нешто дека некој царини се доплаќале овде во македонија? Стварно ли е тоа ?

Dux

hello world
29 ноември 2008
119
60
Дечки може ли некој да ми објасни што и колку се доплаќа овде во пошта откако ќе стаса пратката? Значи вака, сакам да купам телефон од ebay или друга веб страна каде што доставата е бесплатна, ама ми кажаа нешто дека некој царини се доплаќале овде во македонија? Стварно ли е тоа ?
Се што е над вредност од 45 евра ќе ти го царинат ако ја намирисаат стварната цена на царина. Кинезите секако ќе го пишат производот како подарок или примерок со вредност од 15-20 долари за да избегнеш царина. Максимална стапка на царина е 15% од цената на производот и 18% ДДВ. Ако ти го царинат ќе ти бараат извод од картичка со која си го платил производот. Доколку не ти го царинат ќе ти земат 72 денари за царинска проверка. Се надевам ова ќе ти помогне. Поздрав

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно