Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

BlackBerry Storm или Apple iPhone?

• Ја почнал/а темата D
  • Време на почнување

BlackBerry Storm или iPhone?

• BlackBerry Storm (VIP)

Гласови: 42 48,3%
  • Apple iPhone (T-mobile)

Гласови: 45 51,7%

• Вкупно гласале
    87

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.383
217
Мене ми е голем пропуст тоа што нема вифи... Како стоиме со 3G пакетите кај нас? Дали со блекберито добиваме и 3G?

Gjore

read-only
11 февруари 2009
2
0
Ako gledam realno noviov iPhone se pokaza poslab od iPhone od postarata generacija t.e. 2G otkolku noviov 3G. a Blackberry e stvarno ehtra telefon.
i jas sum za Blackberry.:)

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
iskreno se nadevam deka ke ti se javat. drugarka mi sakase denes da zeme, ama imalo tolku navala ovie denovi za stormot, i rekle deka veke se potroseni... za tvoe dobro, moli se da ti se javat :)
inaku, den za den, se poveke si go sakam mojot Blackberry storm, brzo se naviknav na touch-click funckijata, bas e interesna, a i lesno si dodavam meilovi samata, epten e sto bi rekle 'easy to use'...duri i za zensko kao mene ;) anyway, idam sea na facebook...

LOL...
не се разбравме http://it.com.mk/forum/showpost.php?p=112318&postcount=16

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
ЛОЛ кој има пари нон стоп да плаќа GPRS,3Г интернет постојано за се што користи телефонот нека си купи BlackBerry.Wi Fi колку толку го конпензира тоа,wi fi рутер може секој да си купи и да има мрежа дома постојано да биде онлајн

stefan007

hello world
27 јуни 2007
395
2
BlackBerry секако, нов модел е, iPhone го има одамна и како што рекоа неколку членови сите слушнале за него, веќе видена и изживеана работа, а и цената iPhone е трипати поскап, за да ти го дадат за 1денар ке плаќаш по 3600 денари претплата wow што е многу многу е. Камерата на iPhone е многу послаба и има уште многу предности.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Само ќе кажам дека цените се ужасно скапи, посебно за Iphone - от. За тие пари човек може да си купи еден пристоен телефон и пристоен ноутбук и да има многу повеќе. Имав прилика да работам на постар Iphone не знам точно која верзија, ми се свиѓаше како работеше и квалитетот. Само толку можам да кажам ама нема да гласам.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.132
3.623
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Наводно, во новата верзија 3.0 на софтверот за Iphone ќе додаделе copy/paste можност.

WTF ?!?! тон пари и обичен copy/paste нема?!?

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
Наводно, во новата верзија 3.0 на софтверот за Iphone ќе додаделе copy/paste можност.

WTF ?!?! тон пари и обичен copy/paste нема?!?

ова е најбитното да речеме во 3.0

* Search your iPhone
* Cut, copy, and paste
* Send photos, contacts, audio files, and location via MMS
* Read and compose email and text messages in landscape

инаку ни јас не знам што чекаа до сега за copy/paste

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
iPhone rocks.Супер измени во софтверот за пофалба се од Apple.Иако за некои клучни опции кои ги среќаваме кај повеќето смарт телефони закаснија на iPhone тоа е амортизирано со други опции кои го прават позабавен од останатите телефони.
Посебно би ги издвоил опциите Apple Push Notification service со која може да се примаат updates за некои активности или апликации кои не се активни и Peer to Peer Connectivity со кое можат да се поврзат повеќе уреди и мрежно да играат и слично

Gianni

read-only
18 јануари 2008
9
0
Site zborite samo za wi-fi a nikoj ne spomnuva deka blackberry nema ni multitouch, plus odbiranjeto na aplikacija t.e. aktiviranjeto na ikona e so takanareceno klikanje t.e. ednas ja selektiras ikonata a uste edno stiskanje aktiviras. Tastaturata e napravena namesto da "skoka" bukvata sto ja pritiskas, samo se obojuva i toa ne se gleda bas precizno zatoa sto svetloto t.e. bojata ja pokrivas so prstot :p. Kako druga a mozebi i najbitna rabota, Blackberry raboti na windows mobile i e dosta pospor i "neispeglan" vo rabotenjeto, za razlika od iPhone OS koj raboti gladko i spored site videa i recenzii sto sum gi cital na net, ima naj precizen i naj responsible (neznam bas zbor na naski) akcelerometar, za rotacija na ekranot.
Jas si zemav iPhone pred 1 nedela i sum 100% zadovolen iako falat nekoi banalni opcii kako sms forwarding, call log itn, ama vo ocekuvanje na novata verzija na iPhone OS 3.0 koj treba da izleze letovo (najverojatno Juni) sum uste posreken i edvaj cekam da izleze final verzija i da gi ima site opcii sto momentalno falat. Iskreno bi ti preporacal iPhone najveke poradi software-ot, no ako ne ti se brza pocekaj do juni zatoa sto ima golemi sansi da iskoci i skroz nova verzija na iPhone t.e. 3-ta generacija, pa bi bil uste podobar od iPhone 3G i najverojatno ke ima dve kameri, autofocus itn. :)
p.s. Ne bi go kupuval od T-moible poradi astronomskata cena i nikakva ponuda :ua:

sys_mkd

read-only
30 март 2009
1
0
Blackberry за профи потреби Apple за забава

Работам со текстови и често користам e-mail. Ги имам користено и двата уреда, но најсоодветен за професионални потреби е Blackberry (не знам за Storm, не сум по екраните осетливи на допир бидејќи се малку понезгодни - користам Curve). Инаку Apple е идеален за забава и повремено допишување, но за професионална употреба е малку ... непрецизен (посебно ако имате подебели прсти - ќе треба повеќе време да се навикнете на on-screen тастатурата). Е сега ако некому му треба статусен симбол, и двата модели телефони изгледаат снобски кога ќе ги „акнете“ на маса во кафуле :LOL:

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Ми имаат паднато во раце и двата телефона. Дефинитивно "капината" е боља па и за оние кој не се од бизнис класата, има се што е потребно и скоро истите функции како iPhone3G. Разликата е што нема безжична конекција на капината (макар што и тоа забележав во менито, само не знам дали навистина има)

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
comander црно ти се пишува брат :ninja2:
СБ ќе те извади од патики

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Ми имаат паднато во раце и двата телефона. Дефинитивно "капината" е боља па и за оние кој не се од бизнис класата, има се што е потребно и скоро истите функции како iPhone3G. Разликата е што нема безжична конекција на капината (макар што и тоа забележав во менито, само не знам дали навистина има)

скоро истите функции како iPhone3G

Капина
-Нема Wi-Fi
-Нема развиени апликации и игри како на iPhone 3G
-Игри има многу малку а и тие што ги има не се толку забавни како на iPhone со акселометри итн
-Нема многу вградена меморија како iPhone па така со користење на мемориски картички пристапот до податоци е поспор

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
скоро истите функции како iPhone3G

Капина
-Нема Wi-Fi
-Нема развиени апликации и игри како на iPhone 3G
-Игри има многу малку а и тие што ги има не се толку забавни како на iPhone со акселометри итн
-Нема многу вградена меморија како iPhone па така со користење на мемориски картички пристапот до податоци е поспор

Дали имаш постирано ваква листа за недостатоци на iPhone 3G(кога излезе)? Ме интересира чисто спортски:)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.175
roka.mk
Едно не ми е јасно зашто се напаѓате едни со други овј сакал BlackBerry Storm оној iPhone...секој си има различен укус и различни потреби од телефон...
Некој сака ПЛАВУШИ некој БРИНЕТИ:p

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
comander црно ти се пишува брат :ninja2:
СБ ќе те извади од патики

нема да вадам никого од патики... на толку страни дискусија ни еден нема напишано конкретно што е тоа што го прави капинчето подобро. Јас го немам користено за да може да споредам со iPhone. Тие што имале таква среќа нека се помачат да пишат нешто подетално, а не само "боље е". :spienje:

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
нема да вадам никого од патики... на толку страни дискусија ни еден нема напишано конкретно што е тоа што го прави капинчето подобро. Јас го немам користено за да може да споредам со iPhone. Тие што имале таква среќа нека се помачат да пишат нешто подетално, а не само "боље е". :spienje:

:)) Ок СБ се зезав :) Човекот си кажа чисто субјективно без детали - се бара детална споредба - сигурно има некaде по interwebs

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно