Кој е претставник за Sennheiser во Скопје/Македонија?
Амски
Amski
Amski. 953 J’aime · 2 en parlent. AMSKI dooel is an authorized dealer of SONY Broadcast and Professional Equipment, MAXELL, SENNHEISER, NEUMANN and other.
Кој е претставник за Sennheiser во Скопје/Македонија?
Тие со 5.3 се најверојатно со некој бош чипсет за кој што нема драјвери, примети дека пореномираниве брендови немаат 5.3 донглиња. А без драјвери(т.е. со генерички од микрософт) нема да има поддршка за сите подобрувања што ги има 5.3, него ќе биде базична верзија, негде накај 2.0 чинам беше. Во случај сепак да земеш такво, пиши па ќе ти кажам како да провериш на која блутут верзија ти работи донглето.Најдов и верзија со 5.3. Истата цена е како со 5.1:
Каков (ако) BT адаптер користите за фиксно PC кое нема bluetooth?
Дилемата ми е меѓу овие две:
Gembird од Анхоч (400 денари):
USB BT v.5.0 dongle (BTD-MINI6)
Gembird is a key supplier of computer accessories in Europe.gembird.com
Asus од Сетек (1000 денари):
![]()
USB-BT500|Wireless Adapters|ASUS Global
www.asus.com
![]()
Asus USB-BT500 Bluetooth 5.0 Adapter Review – Gaming Guide
The name Bluetooth comes from the epithet of the 10th-century king Harald Bluetooth who united the Danish tribes into a kingdom. As a technology, we use Bluetooth to connected devices to each other. It is preferred over the much faster Wi-Fi for connections that do not require transfer of large...gaminguide.com
![]()
The best Bluetooth USB adapters for PC
The best Bluetooth USB adapters to upgrade your connectivitywww.laptopmag.com
Некако за Асусов има повеќе информации на нет, ама и поскап е 2.5 пати...
Амски - нема веб страна, на фејсбук побарај гоКој е претставник за Sennheiser во Скопје/Македонија?
Тие со 5.3 се најверојатно со некој бош чипсет за кој што нема драјвери, примети дека пореномираниве брендови немаат 5.3 донглиња. А без драјвери(т.е. со генерички од микрософт) нема да има поддршка за сите подобрувања што ги има 5.3, него ќе биде базична верзија, негде накај 2.0 чинам беше. Во случај сепак да земеш такво, пиши па ќе ти кажам како да провериш на која блутут верзија ти работи донглето.
Мада реално за аудио не ти менува дали е 2.0(или 4.0 пошто 2јка не ни можеш да купиш ново) за кој дефинитивно ќе имаш драјвери, или 5.3(исто со соодветни драјвери), бар кај обични слушалки со кабел измеѓу и блутут ресивери што имам користено нема разлика(имав и 4.0 со CSR8510 и Broadcom 20702 чипсети, а моментално 5.2 со intel ax201).
Генерално подобрувањата од 4.0 па накај 5.3 за домет и бендвит се кај BLE, и веројатно најбитното е поддршка за BLE Аудио и LC3 кодек(од 5.2 па нагоре) што твоиве мислам дека не поддржуваат. a2dp, што се користи за аудио транспорт(oсвен кај BLE Audio) нема подобрувања од памтивек.
Мада можда ми има промакнато нешто па да е битно за TWS слушалчиња, не сум 100% сигурен пошто не користам такви.
Ако сакаш нешто што дефинитивно ќе работи како што треба, и чим си плеснал толку пари на слушалки верувам дека нема да е проблем да потрошиш уште $25 и да си земеш една PCIе картица со Intel ax210 WiFi6E/BT5.3 .
Донглињата се најчесто класа 2, а за кинеските неможеш да си сигурен дури и да е декларирано како 1.
Интелот ти е дефинитивно блутут класа 1 и ќе има некое мало подобрување во домет на рачун на тоа, пошто поголема е излезната моќност на предавателот, башка и со екстерни антени се картиците со поголемо засилување на сигналот, споредено со принтаните на пцб антени кај малите донглиња.
Едит:
Ова интелов што е 5.3 моментално, со апдејт на драјвер можно е да стане 5.4, 5.5 итн(доколку дозволува хардверот). Пошто и ax201 што го имам а и ax210 почнаа како блутут 5.0 сертифицирани картици, а моментално ax201 e 5.2, a ax210 е 5.3.
I have two ugreen bluetooth adapters, one 5.0 and one 5.3 (this one).
- 5.0 works fine with the specific driver installed.
- 5.3 works with the generic microsoft driver but with lower quality than 5.0 (higher latency). It is impossible to use my mouse with this adapter.
Can confirm that this adapter has some issues with latency. Bought it in order to use with my WMR controllers and been experiencing constant jittering while using them with 5.3 adapter.
Also DS4Windows gives me around 30ms of latency which is incredibly H U G E amount of time.
My old Bluetooth 2.0 adapter gives around 7ms in comparison.
Too bad that currently we're unable to use it thanks to the old drivers. Hope there'll be a solution in a near future.
I ended up ordering the previous ugreen model, which is nearly double the price, and uses the RealTek RTL8761B chipset... Latency improved from over 30ms to under 5ms. This is the same chipset as the TPLink UB500 at the same price point, as well as the double-the-price-again ASUS BT500 which is widely recommended.
Знаеш од кога тлее во мене ова, и немав на кој да го кажам... Ептен ми олеснаАман бреее, што си изнапишал
Фала ти!
Во случај сепак да земеш такво, пиши па ќе ти кажам како да провериш на која блутут верзија ти работи донглето.
Да на тоа мислев, али муабетот беше во контекст на 5.3 верзијата ако ја земеш од басеус да се провери што ќе каже со генерички драјвер од микрософт. За овие што се со достапни драјвери од производителот јасно дека ќе биде ко што треба.Веројатно мислеше на LMP верзијата во драјверите.
Ова го дава за донглето:
Ај нек се нагоде, со здравје да се користат.Денес ги земав слушалките (мене ми се одлични)
Еве пар сличиња како дојде. Вуферот е малце габаритен ама имам доста место за нозете, па и на него сега можам да се наслонам. Сликнав и тоа нобчето.
Погледнете го атачментот 121962Погледнете го атачментот 121961
Погледнете го атачментот 121960Погледнете го атачментот 121959
Каблите се самоделски пошто не можев да најдам кратки.
Зеленото на вуферот го замаскирав со црна изолир трака.
Новите звучници (mackie) кои ги зема имаа шум. Пресонусот немаат.Дали сеуште ги користиш PreSonus мониториве? Сакам да земам Eris 5.
Читав неколку постови назад дека имаат шум. Се средува тоа?
Новите звучници (mackie) кои ги зема имаа шум. Пресонусот немаат.
Немаат тие шум , само мислам се поновата серија Eris 5 XTДали сеуште ги користиш PreSonus мониториве? Сакам да земам Eris 5.
Немаат тие шум , само мислам се поновата серија Eris 5 XT
Каде ги има овие ерис 5 ? и дали треба за нив појачало или звучна ? ми требаат за псМногу се поскапи Eris 5 XT, мислам дека за некои ситници не ја оправдуваат ценaта во однос на Eris 5.
Каде ги има овие ерис 5 ? и дали треба за нив појачало или звучна ? ми требаат за пс
Каде ги има овие ерис 5 ? и дали треба за нив појачало или звучна ? ми требаат за пс
може линк до нив ?Во Артист. Активни се, не ти треба појалачо. Јас планирам да ги земам со се аудио интерфејс за на PC.
Дали сеуште ги користиш PreSonus мониториве? Сакам да земам Eris 5.
Немаат шум Ерисот. Прекрасни се. Јас додуша ги имам 3.5. Шумот беше од mackie-то што ги земав како апгрејд, ама се вратив на пресонусот и земав дополнително вуфер.
Единствено што треба да пазиш со Пресонус 5 е дека немаат контрола за глас на нив, мора да земеш интерфејс или пасивна контрола за монитори, или па да ги контролираш дирекно од ПЦ-то.
Четворките и 3.5 имаат контрола за глас напред.
^^Многу примамливо изгледа ова, поготово за таа цена. Баш ќе видам.Провери во SkyMusic (Skymusic MK) дали го имаат Marantz Pod Pack 1.
Микрофон само преку аудио интерфејс: XLR, фантом (по потреба), POP филтер, Boom arm. Се друго е играчка. Понекогаш и многу скапа играчка.^^Многу примамливо изгледа ова, поготово за таа цена. Баш ќе видам.
Исто така ги гледав и:
Само што претпоставувам би ми требало и desk mount за нив да не се слуша толку штракањето на тастатурата.
- Razer Seiren X V2 (6100 den)
- Rode NT-USB Mini (7400 den)
- Fifine AM8 (4800 den od Ali)
- HyperX Solcast (3400 den)
За сега ми треба некоја budget варијанта или Lavalier тип на микрофон за на крагна. (Гледав некој евтин имаше во Анхоч.)
Препорачајте добар USB микрофон за home office до 100-200 евра?
Ми треба за Zoom повици и повремено снимање на некое видео.
Микрофон само преку аудио интерфејс: XLR, фантом (по потреба), POP филтер, Boom arm. Се друго е играчка. Понекогаш и многу скапа играчка.
Инаку, ако веќе мора, баш мора usb микрофон, Blue Yeti или Røde.
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден