Sapphire
user
- 11 ноември 2015
- 1.207
- 810
Пример?без надворешенен мониторинг софтвет потешко, или пак со Userman.
Пример?без надворешенен мониторинг софтвет потешко, или пак со Userman.
UsermanПример?
1. МожеДали може да се изведе некако load balancing/fail-safe на две конекции, една од WAN, друга преку WiFi?
Mikrotik Рутер Rb952Ui-5ac2nD-TC hAP ac lite - PROXNet
Каков е овој за домашна употреба?
Нема да има голема разлика (со надворешната)...Го имам овој модел RB751U-2HnD и сакам да нарачам надворешна антена (MMCX) затоа што со внатрешните не сум многу задоволен. Да препорачате нешто од eBay/AliExpress што може да се нарача, а да не е претерано скапо?
Тогаш некоја препорака за реконфигурација, на другиот крај од куќата (ист спрат) на 2-3 уреда некако не сум задоволен со брзината, поготово на PS4 конзолата.
Остави fastpath вклучено.Си купив mikrotik hap ac2
на лан ми дава на спеедтест dw 40 но up ми лимитира на 10, направив ресет па упграде довнграде и други ствари... дали може да има фабричка мана или ? ако имал некој проблем за ЛАН ми до дава проблемот а на вифи си тера но пак не 40/40 како што иде линијата
Местен е на рутер мод , fastpath isklucen od ip settings
Остави fastpath вклучено.
Моментално сум закачен дома на пц преку TeamViewer, ако му направам фактори на рутерот дали ке добие интернет?Има опција за ристор на бекап фајл ама мора микротикот од кој е направен бекап да биде исти со новиот (модел итн..).
Незнам, зависи каква е моментална конфигурација... доколку микротикот крева PPPoE конекција а ти му направиш фактори, во тој случај нема да добиеш интернет, но, доколку микротикот добива нет преку DHCP Client а ти му направиш фактори, во тој случај микротикот "би требало" да добие нет.Моментално сум закачен дома на пц преку TeamViewer, ако му направам фактори на рутерот дали ке добие интернет?
Сакам да направам фактори и да го конфигурирам од ново, пошто имам некој проблеми со вториот DHCP сервер. Вториот DHCP сервер го користам за гостинска мрежа и имам врзано на него ви-фи, но интернетот е многу слаб и немозам да откријам во што е проблемот.Незнам, зависи каква е моментална конфигурација... доколку микротикот крева PPPoE конекција а ти му направиш фактори, во тој случај нема да добиеш интернет, но, доколку микротикот добива нет преку DHCP Client а ти му направиш фактори, во тој случај микротикот "би требало" да добие нет.
Само не знам зошто воопшто би правел фактори...
За да добиеш помош, прво треба да ни ја кажиш целата замисла.
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден