Neokhor
hello world
- 3 октомври 2014
- 57
- 31
@-={K-O-R-U-N}=- Фала за линкот... ме изненади ценава... очекував да е доста поскап тука кај нас.
Дали има OS за RPi 3 кој има browser преку кој можам да гледам видеа од странава (мислам дека се HTML5 видеата, ако некој знае за сигурно нека пише)?
Го проба со најновиот Raspbian? Преку VNC го пробав и ми изгледа дека нема никаков проблем (покасно и у живо ќе го пробам).Дали има OS за RPi 3 кој има browser преку кој можам да гледам видеа од странава (мислам дека се HTML5 видеата, ако некој знае за сигурно нека пише)?
Го проба со најновиот Raspbian? Преку VNC го пробав и ми изгледа дека нема никаков проблем (покасно и у живо ќе го пробам).
Не ти треба LibreELEC. RPi3 е толку брз што не му требаат такви минимални дистрибуции. Чист Raspbian врши работа...Не, на Libreelec сум, може да го пробам деновиве и ќе рапортирам.
Мислиш толку е критично? Пробај со било каква картица. Каде ќе ти се наоѓа видеото? И само тоа ќе врти нон-стоп?Уште немам RPi3 (знам срамота), ќе го пробав на двојката како е ама брзата sandisk extreme картица ми испушти душа. Немам нешто добро со брз рандом read/write да го пробам како треба, само вербатим и кингстон обични класа 10 картици имам.
Пробано. Без проблем и мазно си работи.Го проба со најновиот Raspbian? Преку VNC го пробав и ми изгледа дека нема никаков проблем (покасно и у живо ќе го пробам).
Пробано, работи.
Значи OSMC си е прописна фул дистрибуција. *ELEC се скастрени за слаб хардвер. Pi3 не е слаб хардвер![]()
Тек сеа ми стигна, треба код некој да се укуцува во пито?
Libreelec 8.0.2 aka Kodi 17:
Setting>System>Audio> Audio output device и не ми го дава PiFi-то како опција. Помош!
Во Config.txt фајлот додади ја следнава линија:
dtoverlay=hifiberry-dacplus
Нешто сте правеле home automation? Од аларм да тргнеме (интеграција со постоечки), GSM, па палење гасење светла, IR комуникација со клима уред...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден