можам да коментирам за namecheap да се заобиколат, 1 година беа добри потоа почнаа со даунтајм, апгрејд на сервери во работни сати - имејлот беше недостапен при најголема потреба, кој фејспалм човече
Не мислев на компании, туку како продукт и концепт. Лимитиран си со оперативен систем на серверот, лимитиран си со избор на дата база, веб сервер и така натамо. Нормално за почетник ова не значи ништо, но самиот факт дека на иста ИП адреса/сервер хостирани се, кој знае колку страни е страшен, како за сигурност така и за перформанси.Повеќето препродаваат, има и такви кои имаат сопствени дата центри како вип, телком, неотел, телекабел ама многу се скапи.
Инаку не е точно дека се што е Shared hosting е булшит, има долични такви хостинзи, на пример, Ухост и Sitegorund.
И ова е интересноНе мислев на компании, туку како продукт и концепт. Лимитиран си со оперативен систем на серверот, лимитиран си со избор на дата база, веб сервер и така натамо. Нормално за почетник ова не значи ништо, но самиот факт дека на иста ИП адреса/сервер хостирани се, кој знае колку страни е страшен, како за сигурност така и за перформанси.
Еве пример како не треба да се хостира веб страна, погледни ги перформансите. И уште една работа која ми изгледа скроз не професионална за доличен хостинг провајдер e не добро конфигуриран ССЛ во 2018.
Не знам како мислиш дека си лимитиран за датаба база, со оперативен систем итн.Не мислев на компании, туку како продукт и концепт. Лимитиран си со оперативен систем на серверот, лимитиран си со избор на дата база, веб сервер и така натамо. Нормално за почетник ова не значи ништо, но самиот факт дека на иста ИП адреса/сервер хостирани се, кој знае колку страни е страшен, како за сигурност така и за перформанси.
Еве пример како не треба да се хостира веб страна, погледни ги перформансите. И уште една работа која ми изгледа скроз не професионална за доличен хостинг провајдер e не добро конфигуриран ССЛ во 2018.
За тоа линковите со перформанси си грешка, тоа не се перформанси на серверот туку на вебсајтот.Не знам како мислиш дека си лимитиран за датаба база, со оперативен систем итн.
Некои компании навистина имаат шит шеруван хостинг, но некои компании водат сметка за тоа колку е оптоварен серверот, за перформансите и безбедноста.
Секако дека има подобри решенија, но може да се најде таков добар хостинг, стабилен и прилично безбеден.
За големи и важни вебсајтови се разбира дека не е баш добро решение шеруван.
Јас имам многу сајтови хостирано на шеруван хостинг и се е ОК, но треба да внимаваш од кај земаш хостинг.
Не мислев на компании, туку како продукт и концепт. Лимитиран си со оперативен систем на серверот, лимитиран си со избор на дата база, веб сервер и така натамо. Нормално за почетник ова не значи ништо, но самиот факт дека на иста ИП адреса/сервер хостирани се, кој знае колку страни е страшен, како за сигурност така и за перформанси.
И ова е интересноReverse IP Lookup - ViewDNS.info хостинг компанија не може да си дозволи дедицирано ИП или посебен сервер за сајтот
Стварно не ми е јасно што има везе кај го хостира сопствениот минималистички сајт, самата хостинг компанија. За мене па лично и подобро. Ако самиот се хостира на тој сервер, и ја користи сопствената инфраструктура од сервери (закупени, незакупени, колоцирани, ВПС, небитно) онда и јас сум посигурен.И ова е интересноReverse IP Lookup - ViewDNS.info хостинг компанија не може да си дозволи дедицирано ИП или посебен сервер за сајтот
Како рече некој погоре тоа е до сајтот а не до серверот.Не мислев на компании, туку како продукт и концепт. Лимитиран си со оперативен систем на серверот, лимитиран си со избор на дата база, веб сервер и така натамо. Нормално за почетник ова не значи ништо, но самиот факт дека на иста ИП адреса/сервер хостирани се, кој знае колку страни е страшен, како за сигурност така и за перформанси.
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден